Sivut

lauantai 6. kesäkuuta 2020

Futisoluet: Berliner Kindl:n Jubiläums Pilsener

Futisoluiden sarjaan Kupittaan cittarista tarttuu Hertha Berliniä sponsoroivan Berliner Kindl:n Jubiläums Pilsener. Kirjoittaja on kieltämättä joutunut hieman oluiden kanssa epämukavuusalueelle sen siivittämänä, että Bundesliiga on nyt käynnissä olevista futissarjoista se ilmeinen ykkönen ja pilsneri siellä tuntuu olevan framilla. Suoraan sanoen pilsnerit eivät tyypillisesti ole noussut omalla suosikkilistalle. Toki ensi viikolla päässee sitten selailemaan, minkälaisia mahdollisuuksia avautuu Espanjan suunnalta.


Berliner Kindl: Jubiläums Pilsener

Lasiin kaatuu kullanruskea läpikuultava olut. Päälle nousee tasainen kylpyvaahdon valkoinen täyteläinen vaahto. Kaatovaiheessa oluesta nousee voimakkaan humalainen tuoksu. Hetken lasissa auetessaan tuoksu tasoittuu. Tuoksusta irtoaa ruohoisuutta, hunajaista makeutta ja kauraa. Tuoksu antaa hieman armeliaamman vaikutelman lasissa levätessään kuin pullosta kaatuessaan.

Vaikka Dortmund onkin illan matsissa Jubiläums Pilsenerin vastustajana, niin mieleen välähtää Der Klassikerissa Jerome Boatengin rangaistusalueella kädellään blokkaama Erling Braut Hålandin kuti. Pilkku jäi saamatta ja tilannetta ei edes tsekattu VAR:lta. Olisiko näin käynyt, jos keltainen seinä olisi ollut ulvomassa Dortmundille rankkaria?

Suutuntumaltaan olut on täyteläinen, pehmeä ja hieman kupliva. Maku on viljainen. Pilssin pistävyys jää taustalle ja olut on helposti juotava. Ruohoinen humalointi nousee hetkeksi jälkimakuun ikään kuin muistuttaakseen, että pilsneristä tässä kuitenkin on kyse. Lopulta kuitenkin kaurainen ja hunajainen makeus täyttää jälkiliu’un Oluena ja pilsnerinä menee leppoisamman puolelle. Vähän niin kuin Hertha Berlin verrattuna Union Berliiniin. Viruttelukaveriksi kun kauhaisee vielä chilipähkinöitä niin ollaan kiinni aika hyvässä hetkessä.

 

3,4/5

Futis- ja viinikuvaus: paikkansa ylemmässä keskikastissa tietävä ja siitä nauttiva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti