Sivut

keskiviikko 17. toukokuuta 2023

Tampere United - Pallo-Iirot: loppuun asti

Suojaan ja sitten parempaan suojaan eli syvälle Kaupin katsomon lipan alle käy kirjoittajan kiipeäminen, kun Tampere Unitedin kolmosessa pelaava naisten joukkue lähti haastamaan Pallo-Iirojen ykkösessä pelaavaa vastaavaa. Sade oli auttamattomasti pureutunut kankaiden läpi, joten lämpö oli haettava kahvista ja siitä ajatuksesta, että kenties kesä vielä ehtii esimerkiksi ilta-aurinkoa hyödyntäen kuivamaan sen, minkä oli kastellutkin. Ei ehtinyt.

Tampere United ja Pallo-Iirot valmistautumassa jännittävään Cup -koitokseen


Ilta-aurinkoa odottava Kauppi


Sinikaarti heläyttää hieman harventuneella joukolla tutut alkuchäntit ilman alaan. Pallo-Iirot ottaa napakasti pelin haltuunsa. Raumalaiset siirtelevät hetkittäin jopa tikitakamaisesti palloa pelaajalta toiselle, mutta Tampere United puolustaa sitkeästi ja elää siten todeksi seuran suunnalta maailmalle heitettyä lupausta siitä, että Pallo-Iirot tullaan haastamaan tosissaan.

Pallo-Iirot oli enemmän pallossa, mutta Tampere United puolusti sitkeästi

Tampere Unitedin Pinja Aaltonen ilmoittaa kotijoukkueen mukaan peliin tikkaamalla oikeaa laitaa ja lähettämällä Pallo-Iirojen veskarin ja puolustuksen väliin hyvännäköisen keskityksen. Palloa maaliin saattavia koipia ei kuitenkaan pelivälineen eteen löydy ja vieressä vitsaillaankin, että kenties alkulämmöt eivät olleet riittävät ja tässä vältettiin vain potentiaalinen lihasvamma.

Ottelun aallokko siirtyy Tampere Unitedin aallonmurtajalle. Pallo-Iirojen Katarina Maikola livahtaa sinipaitojen puolustuslinjan taakse. Myös pallo löytää Maikolalle, mutta Tampere Unitedin veskari Kiira Kaivola saa lennätettyä itsensä Maikolan kudin eteen. Tampere Unitedin hyökkäyksiä lähtee melko harvakseltaan, mutta erityisesti Aaltonen onnistuu skannaamaan tyhjiä tiloja juoksuilleen, mutta pallot eivät kontrolloidusti hänelle löydä.

Maikola livahtaa ensimmäiseen puoleen tuntiin vielä kahdesti karkumatkalle, mutta hyvässä vireessä oleva Kaivola estää seuraavankin yrityksen ja kolmas kopsahtaa hieman epäonnekkaastikin jo tolppaan. Samaan aikaan vieressä seurataan TPV:n lippis päässä Ilvesten keskinäistä Suomen Cupin ottelua eli tilanne tursuaa tamperelaista futista.

Pilvipeite väistyy taivaalta ja "Sinipadat Ole, Ole, Ole" sävyttää tilannetta katsomon puolelta. Tampere United puolustaa sinnikkäästi, mutta hyökkäykset eivät oikein löydä riittävää malttia ja askelmerkkejä. Pallo-Iirojen Helmiina Luoma pyöräyttää itsensä väkevästi irti Tampere Unitedin puolustuslinjasta, mutta kuti ei löydä taulun raameihin. Vieraiden Mira Pärssinen ehtii vielä kokeilla maalintekoa pariin kertaan hieman kauempaa, mutta tauolle mennään maalittomassa tilanteessa.

Ilta-aurinko pilkahtaa, mutta niin nopeasti, etten ehdi siitä kuvan muodossa ottamaan todistetta. Valutan lisää lämmikettä kahvikuppiin, koska tuulenpuuskat aiheuttavat vilunväreitä.

Tauolla lämmikettä Tapolalta


Tampere United lataa heti aloituksesta rivin pelaajia vasemmalle laidalle, mutta jotenkin totetus ei aivan seuraa ideaa ja pallo päätyy Pallo-Iiroille. Pallo-Iirot juoksuttavat peliä paljon oikean laidan ja Kaisa Saarenpään kautta. Sinipaidat saavat hyökkäyksiinsä hetkellisen itseluottamus boostin, kun Johanna Heikkinen haastaa onnistuneesti pallolisena pariin otteeseen tanssiparejaan. Haastojen jälkeen Tampere Unitedin hyökkäyksissä on parempaa rakennetta, mutta hiljalleen Pallo-Iirot puskee kotijoukkueen jälleen puolustusasemiinsa.

Kaisa Saarenpään laidalla riitti toisella jaksolla tapahtumia


Vieressä raportoidaan, että "mörkö" maalaa ja kiitollisia ajatuksia lähtee Lempäälän suuntaan. Tampere Unitedin puolustuksesta pyydetään malttia palloliseen peliin ja vastaavasti Pallo-Iirojen Wilma Ahola pyytää pelikavereiltaan helppoja palloja, jotta voi käydä tekemässä maalin. Ahola meinaa lähes välittömästi lunastaa lupauksensa, kun riittävän hallittava syöttö tavoittaa hänet. Ahola kääntää kokkansa kohti Tampere Unitedin maalia kohti ja pujottelee hyvälle laukaisupaikalle. Aholan kutikin hakee hienosti takakulmaa, mutta niin vain Kaivola työntää vierivän kiven maalin ohi.

Loppua sävyttävät Pallo-Iirojen lukuisat kulmapotkut ja paitsiot. Oma aikaikkuna länsirannikolle palaamiseen alkaa sulkeutua ja lähden laskeutumaan Kaupin lautoja pitkin kohti parkkipaikkoja. Yhteydet ja karttasovellukset ovat ilmeisesti ylikuormittuneet tamperelaisesta futiksesta ja tuijottelen edelleen taksista tyhjää katua, kun rankkareita aletaan latomaan sisään. 

Ottelua hallinnut Pallo-Iirot tiputtelee kaikki taulunsa rankkareissa ja kun kotijoukkueelle tulee pari sakkokierrosta, raumalaiset jatkavat Cup -taivaltaan ja sitkeästi pelissä mukana roikkunut Tampere United saa historiaansa yhden lähellä kävi kokemuksen. Tampere Unitedin somesta johtaen: ehkä juuri tämä olikin se peli, minkä se olisi saattanut tiistai-illassa pienen onnen siivittämänä voittaa.

Kirjoittaja ehtii viiden minuutin marginaalilla bussiin.

Viini: tiivisrakenteinen,länsirannikolta vaikutteita saanut sinivihreäkeltainen.

PS: Blogin 2022 vuosikertaa on kovakantisena myynnissä esimerkiksi alla olevissa paikoissa (tai saatat löytää sen myös paikallisesta kirjastostasi):

https://kansallinen.fi/tuote/futista-ja-viinia-vuosikerta-2022/

https://www.booky.fi/tuote/jarno_rajalampi/futista_ja_viinia_vuosikerta_2022_tarinoita/9789526515700

tai voit kysyä tarjousta suoraan blogin somekanavissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti