Sivut

sunnuntai 7. toukokuuta 2023

SCR 2 – FC Snåbit: only but is Nicky Butt

Sunnuntain aamupäivä Raisiossa piti sisällään jalkapalloa. Kuinkas muutenkaan? Kerttulan tekonurmelle askeleensa painoivat uuttaa tulemista futiskartalle tekevän Sporting Club Raision kakkosjoukkue ja omien sanojensa mukaan Kuntoliigasta kutoseen noussut FC Snåbit. Snåbit ovat brändinsä (vai brändynsä?) mukaisissa kausiennakoissaan pistänyt tulevan kauden osalta rimansa sarjanousun korkeudelle. Raisiolainen futisyleisö on vaatinut samaa myös SCR 2:lta, jonka rosteriin on rakentunut jonkinlainen tavallisen vahva ukrainalaislinkki. Käytännössä voitaneen siis todeta, että panoksena oli nousu vitoseen.

”Ei se ole paha äijä, vaikka huutaakin koko ajan”, toteaa SCR:n valmentajasta Kari Kannistosta yksi tunnistettava jo vuosikymmenten ajan Raision futiksen punaisen pirrassa elänyt paikallinen hahmo, jolla on pari makkarapakettia kainaloissaan. Peli lähtee Snåbien hallinnassa liikenteeseen. Se hakee suoraviivaisesti palloja SCR:n puolustuslinjan taakse ja erityisesti Snåbi #11 vaikuttaa olevan monessa mukana. Pässit kuitenkin juottavat kiljua varmasti jo nimensäkin velvoittamana erityyppisiin juomiin tottuneille Snåbeille, kun Viktor Ushakov napauttaa rangaistusalueelle pudonneen pallon puolivolleystä alakulmaan: 1-0.

Snåbit hallitsivat ensimmäistä puoliaikaa, mutta "Pässit" puolustivat sitkeästi

Snåbit jatkavat myötätuulen avittamana pelin päällä. Kutosen ominaispiirteisiin kuuluva linjatuomarittomuus yhdistettynä SCR:n melko korkealla pelaavaan puolustuslinjaan ja sen taakse hanakasti sekä pelaajia että palloa hakevaan Snåbien peli-ilmeeseen nousee melkoiseksi jutunjuureksi. Tuomarin lienee melko mahdotonta nähdä ja yhdistää syöttöhetkeä hyökkäävään pelaajan liikkeisiin. Peli itsessään kuitenkin vaati erotuomarilta jatkuvia kannanottoja näihin tilanteisiin, joten hankalaksi meni. Yhden näistä pystypalloista Snåbi #11 nostaa Snåbille #49 ja peli pistetään tasoihin. Kirjoittajan varovainen arvio on, että potentiaalinen VAR tai linjatuomari ei olisi päästänyt maalia taululle asti.

Snåbi #49 lukee olosuhteissa mahdollisuuden ja karkaa vielä ensimmäisellä puoliajalla toisen kerran paitsiolta haiskahtavan ja hiukan maistuvankin tilanteen päätteeksi läpi. SCR:n Pavlo Maidanyk saa singotettua kroppansa kuitenkin #49 kudin alle ja peli pysyy 1-1:ssä. Maalien lisäksi kirjoittajan silmään ensimmäisellä puoliajalla ottaa sekä Snåbi #10:n taituruus että SCR:n #7:n tanssahteleva kuljetus keskikentällä.

Puoliajalla Kannisto linjaa ”Pässeille” useamman asian, johon toisella jaksolla tulee kiinnittää huomiota. Ilmeisesti jonkinlaista keskustelua meinaa asiasta kirvota, mutta se päättyy jämäkkään ” No but’s. No but’s. Only Butt is Nicky Butt, who played for Manchester United”.

Toinen jakso alkaa ja samalla vahvistaa sen, että tuulen suunnalla on selkeä vaikutus pelin kulkuun. SCR saa toisella jaksolla huomattavasti paremmin hyökkäyksiään eteenpäin ja omia muistiinpanojani seuraten SCR:n #15 ajaa röyhkeästi vasenta laitaa ja paikantaa rangaistusalueen rajalla päivystävän Veeti Niemisen, joka laakaisee pallon voimalla yläkulmaan: 2-1. Melko pian tämä jälkeen SCR:n Dmytro Buchynskyi lukee hyvin Snåbien puolustuksen heikon hetken ja iskee puolustajalta toisella liikkuvan syötön väliin. Buchynskyi ensimmäinen kuti pysähtyy vielä Snåbien veskarin kämmeniin, mutta Buchynskyi rymistelee räjähtävällä nopeudella omaan paluupalloonsa: 3-1.

SCR 2 sai salama-alun toiseen puoliaikaan

SCR:n kontrollin perusteella peli vaikuttaa jo hiukan taputellulta, mutta sitten sen rangaistusalueen kulmalla kellahtaa ukkoa ketoon ja pallo viedään täplälle. Snåbi ”C” #52 uittaa rankkarin sisään ja varmistaa sen, että paikalla oleva yleisö saa draamaa koko rahansa edestä. Yleisö lämpeää myös pelille enemmän ja vieraiden suuntaan alkaa lentää enemmänkin kuittia.

Snåbien rankkari:SCR tiukentaa prässiään ja vaikuttaa, että osa sekä koti- että vierasjoukkueen pelaajista on hiukan säästellyt pattereitaan ottelun lopun ratkaisuhetkiin. Ottelun yksi sykähdyttävimpiä hetkiä on Ushakovin Halaand -tyylinen rymistely oikealta laidalta. Tantereeseen lentää ukkoa ja akkaa. Lopulta erotuomari viittaa rangaistuspilkun suuntaan. Nieminen ei saa kuitenkaan ohitettua Snåbien veskaria, joten jännitettävää riittää loppuun asti.

SCR:n rankkari


Desibelit nousevat, taklaukset kovenevat, korttia nousee, mutta maalit on tällä haavaa nähty. Kotiyleisö remahtaa tuuletuksiin, kun erotuomari pistää pillin suuhun ja pelin pakettiin.

Desibelit nousivat ja taklaukset kovenivat loppua kohti

Viini: etiketissä ”Pässi”. Makumaailmassa kiljua ja konjakkia.


PS: Blogin 2022 vuosikertaa on kovakantisena myynnissä esimerkiksi alla olevissa paikoissa:

https://kansallinen.fi/tuote/futista-ja-viinia-vuosikerta-2022/

https://www.booky.fi/tuote/jarno_rajalampi/futista_ja_viinia_vuosikerta_2022_tarinoita/9789526515700

tai voit kysyä tarjousta suoraan blogin somekanavissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti