Sivut

lauantai 27. toukokuuta 2023

PiPS-TuWe: Piikkiö Päivien patinaa

Futiksen lisäksi Piikkiössä juhlittiin Piikkiö Päiviä. Hiljalleen se alkaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus, että blogin ollessa paikalla, avauspotku lähtee kaupunginjohtajan lapikkaasta. POP -Areenalla sisäteräsyöttöään esitelmöi Harri virta. PiPS:n vieraaksi saapunut Turun Weikot on ollut yhtenä blogin tutkintalinjana siitä asti, kun jostain nelosen ilmiantoringistä nousi vinkki, että joukkueen piikissä viilettäisi sarjatasoon nähden poikkeuksellisen kova kärkipelaaja. Myyttiseksi jäävä Daniel Korbelainen ei kuitenkaan ole kokoonpanossa, joten asian empiirinen todentaminen lienee jonkun tulevan keikan agendalla.

Piikkiö Päivien futismatsi juhallisesti liikkeelle

PiPS vierittää avauspotkunsa ovelasti veskarilleen Linus Virkille, joka tuuttaa Pohtionvuoren korkuisen pallon TuWen kenttäpuoliskolle. TuWe nappaa pallon ja Florent Jashari peippailee pian itsensä ensimmäiseen vetopaikkaan, mutta maalihanat eivät vielä aukea.

”Kovaa siihen”, kuulu TuWen puolustuslinjasta ja liekö sitten sarjatilanteesta juontuvaa vai mistä, mutta sen Piikkiöön tuoma energia on melko pingottunutta. Jopa niinkin pingottunutta, että pienelle kostoretkelle lähteneen Joonatan Mäkilän viikate olisi jonain päivänä saattanut jo vartin pelin jälkeen johtaa pesuhuonekeikalla ja siitä aikaisille yksille Bar Suojaan. 

Vieressäni Piikkiön nuoriso-osasto simuloi Turun Weikkojen tekemän rikkeen. Kentän laidalle tuotu onnenpyörä rätisee ja ottelun hallinta siirtyy hiljalleen PiPS:lle. PiPS löytää hyviä juoksuja ja palloja TuWen puolustuksen selustaan. Oikealla laidalla Ville Stylman on aktiivinen hyökkäyssuuntaan ja keskikentällä kapteenin nauhaa hallinoiva Sebastian Vikström tekee paljon kotijoukkueen peliä edistäviä tekoja. Tulostaululle ne eivät kuitenkaan mitään generoi.

Ville Stylman piti TuWen pakiston kiireisenä

Vieressämme paikalliset muurahaiset iskevät hanakasti mokkapaloista irronneiden strösselien kimppuun. PiPS:n Rei Hoda heittää juhlapäivän kunniaksi saksarin, joka lentää kuitenkin reilusti yli TuWen maalin. Molempien joukkueiden vitsiniekat saavat jutunjuurta maltillisella tempolla lähetetyistä maalipotkuista. PiPS:n suunnaltaan kysytään, että onko tulossa aikalisä. Pian TuWen leiristä kysellään taas vuorostaan, että ottavatko he juomatauon välillä, kun pallo ei meinaa löytää peliin.

Puolen tunnin pelin jälkeen TuWen Robert Pylkkänen hakee PiPS:n boksista hienolla syötöllä vapaana olevan Sami Elonevan, jonka kudin Linus Virkki saa työnnettyä vielä muita maita kohti. Muiden maiden rajalla vartiota pitää TuWen Vilho Leino ja Leino pussittaa TuWen 0-1 -johtoon. PiPS hiukan lamaantuu TuWen maalista ja TuWe taaseen saa parempaa rakennetta maalin asti melko laimealla dieselillä liikuteltuun hyökkäyspeliinsä. Ensimmäisen jakson papattimaton viimeistä nallia koputtelee kivellä kuitenkin PiPS:n Hoda, joka saa Stylmanilta nappisyötön boksiin, mutta askelmerkit eivät oikein osu.

Tauolla pyöritellään onnenpyörää. Taistelupari ja Reissuprinsessa hakevat touhuilleen aurinkoisempaa paikkaa. Yleisöstä huikataan, että takana olevassa metsässä saattaa olla ”punkkareita”. Tällä luultavasti viitattiin enemminkin punkkeihin kuin irokeesipäisiin anarkisesti sävyttyneen Rock -musiikin tyylilajia diggaileviin heppuihin.

TuWe punomassa juonia toiselle puoliajalle

”Leuka pois rinnasta”, on kotiyleisön viimeinen ohjenuora takaisin kentälle talsivalle PiPS:lle. TuWe aloittaa toisen puoliajan napakasti. Valdrit Pllana on pian puolittain karkumatkalla. Pllana haistelee maalia suhteellisen kaukaa, mikä ei lopulta muuta pelin tilannetta. PiPS saa myös toisen puoliajan alkuun pari aihiota tasoitukseen. Hodan kärkkäri boksista vaatii Antton Brobergilta jo melko sähäkkääkin reaktiota ja sellaisen Broberg toimittaa.

TuWe saa noin tunnin pelin jälkeen pelillisesti ottelun parhaaseen uomaansa. Pistohyökkäyksien lisäksi Turun ”ei tänään niin iloiset” Weikot ottavat nimiinsä pidempiä pallonhallintajaksoja ja pitkiä hyökkäyksiä. TuWen keskikentän keskustassa futsal -piireissäkin peliä yhdessä pyörittävät Jashari ja Ariani Sopjani löytävät hyvän rytmin hyökkäysten rakentamiselle. Hiljalleen pelin hallinta napsahtaa jälleen kotijoukkueen sektorille. PiPS:n Antton Veijalainen takoo kasan rautaa keskityksillään TuWen maalille, mutta lopputuotetta niistä ei synny.

Hieman passivoituva pelin pirta kutsuu selvästi draamaa luokseen ja lopulta PiPS:n vasemmalta laidalta lähtevän kulmapotkun merimainingeissa ja ottelun käydessä jo lisäaikaa, palloa viittilöidään pilkulle. Lämmöt nousevat jälleen turbovauhtia ja Pllana hankkii itselleen tilanteesta punaisen kortin, mikä muuttaa Hodan maaliin nostaman rankkarin jäljeen pelin dynamiikka vielä merkittävästi. PiPS lähtee odotetusti kovalla vimmalla tulouttamaan ylivoimaansa, mutta minuutteja jää vain muutamalle erikoistilanteelle. Ne TuWe kestää ja pinnat tasataan. PiPS:n leiristä ilman alaan kajahtava voimasana symboloi hyvin kotinjoukkueen pelin jälkeistä tunnetilaa.

Rei Hodan rankkari



Viini: kaupunginjohtajan viinikaapissa juhlapäivää varten säilötty erityisyksilö


PS: Blogin 2022 vuosikertaa on kovakantisena myynnissä esimerkiksi alla olevissa paikoissa (tai saatat löytää sen myös paikallisesta kirjastostasi):

https://kansallinen.fi/tuote/futista-ja-viinia-vuosikerta-2022/

https://www.booky.fi/tuote/jarno_rajalampi/futista_ja_viinia_vuosikerta_2022_tarinoita/9789526515700

tai voit kysyä tarjousta suoraan blogin somekanavissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti