Sivut

keskiviikko 17. toukokuuta 2023

Tampere United-FC Inter Turku: kuka voittaa?

Bussi suhahtaa liikkeelle ja kirjoittajan matka käy kohti Tamperetta. Siinä mielessä näkökulma aiempiin mansen -reissuihin verrattuna muuttuu, että futisturismin sijaan kyseessä on awayday. Sinimustassa some -kuplassa muisteltiin vuoden 2009 niin ikään Kaupissa (*tosiasiassa Helsingissä) samaisten joukkueiden välillä pelattua Suomen Cupin finaalia, jonka aikana kuultu "Inter ei voita koskaan" -huuto oli jättänyt muistijäljen. Kyseisen finaalin Inter voitti lopulta 2-1.

Bussi ottaa pysähdyksen Urjalassa ikään kuin muistuttaakseen, että blogin kirjaprojektiin liittyen lupaus- tahi syntilistalla on myös yksi Urjalan Palloseuran kotipeli. Nyt matka kuitenkin jatkuu. Seurana on Saku-Pekka Sundelinin "Suomifutis", mikä sopii hyvin reissun pirtaan. Vasta Tampereen ihmisvilinä herättää minut siihen, että nythän oli tosiaan keppitappelun (vitsi,vitsi) MM-kisat käynnissä ja vieläpä kotiottelulla mentiin. Kello tikittää ja hyppään nopeasti taksiin.

"Viina, huumeet ja Inter Turku" kaikuu parkkipaikalle asti. Kaivan taskuistani "Suomifutiksen" lisäksi varavirtalähteen ja kännykän selvittääkseni turvatarkastuksen. Heti ensimmäisestä siirtokatsomosta pölähtää tuttuja vastaan, joten sen pidempään ei tarvitse paikkaa Kaupilta haeskella. Yleisöä on kertynyt paikalle nähdäkseni varsin hyvin ja näkökulmasta riippumatta otteluparissa on sellaista ekstrajengaa, että näitä matseja soisi jossain tulevaisuuden solmukohdassa nähtävän enemmänkin.

Inter ottaa pelin väkevästi hallintaansa. Se liikuttelee nopeasti palloa ja latoo keskityksiä maalille molemmilta laidoilta. Lisäksi se sarjana kulmapotkuja, mutta Tampere United kestää turkulaisten ensirynnistyksen. Ottelun ensi hetkillä lähimmäs maalintekoa pääsee Matias Ojala, jonka keskeltä lähtevä kuti sujahtaa niukasti maalin yli.

Sateen lisäksi Tampere Unitedin maalille ropisi keskityksiä


Lopulta koittaa myös hetki, jolloin Sinikaarti ja muu tamperelaisyleisö pääsee tuulettelemaan ensimmäisten Tampere Unitedin kontrolloitujen hyökkäysten johdosta. Eivätkä ne mitenkään ujostele, vaan niitä saadaan vietyä laukauksiin asti. Vanhojen Cup -muistojen verestelyn ohessa Iiro Järvinen prässää tiukasti Tampere Unitedin maalivahtia Antti Kuusista. Lopulta Järvinen ottaa ilon sateen liukastamasta tekonurmesta ja liukuu pallon Kuusisen jaloista. Sen jälkeen Järvinen ottaa riittävät tikit kohti tyhjää maalia ja siirtää vieraat 0-1 johtoon. Peliä on käyty tässä vaiheessa puolisen tuntia.

Inter siirtyy 0-1 johtoon


Inter jatkaa pelin päällä. Elias Mastokankaalla ja Luka Kuittisella on parhaat kalapaikat, mutta vielä ei tarvita haavia. Sen sijaan Kuusinen koppaa yhden kudin siten, että hän laskeutuu tolppaan ja maali siirtyy pois paikaltaan. Tilanteesta ei tuomita kahden minuutin rangaistusta ja on aika pistää peli tauolle.

Kaupin laudoilla riitti populaa


Vesisade yltyy mikä sähköistää sekä koti- että vierasjoukkueen kannattajakatsomoita. Tampere Unitedin rivistöstä huikataan hyökkäyksen suuntaan, että "jaksaako ottaa ylhäältä". Vastaukseksi tulee yksiselitteinen "Ei", joten sinipaidat vetäytyvät. Korttia nousee kotijoukkueelle toisen puoliajan ensi minuuttien aikana. Jukka Listenmaa ottaa Roope Kostiaisen piikkiin ja Kostiainen saakin lisättyä energiaa Tampere Unitedin hyökkäykseen.

Aapo Kyllönen täyttämässä työvelvoitettaan


"Inter alas! Ole, Ole, Ole" kuuluu Tampere Unitedin junnujaostosta. Otto Lehtisalo paikantaa Elias Mastokankaan boksista. Mastokankaan pilkun kohdilta lähtevä kuti nousee ihan pikkuisen ylös, mutta tarkasti kulmaan ja Inter siirtyy 0-2 -johtoon. Joskin maali menee kirjoittajalta hiukan ohi, koska samaan aikaan perataan kanadalaista sanontaa siitä, että vain maalia kohti menevät laukaukset voivat mennä maaliin. Miten on asian laita silloin, jos laukaus menee ohi, mutta siitä tuomitaan kuitenkin maali? Entäpä silloin jos pallo tömähtää ylärimasta metrin veŕran maaliin, mutta tilanteesta ei kuitenkaan tuomita maalia? Paljon on maailmassa hyviä kysymyksiä, mutta vain vähän tyhjentäviä vastauksia.

"Inter johtaa jo 2-0. Voi v*ttu" huikkaa Finesportsin tarjonnan pauloista kentän reunalla piipahtava junnu ennen kuin palaa telttaan. Pyynikin antimista kerätään värisuoraa ja sanalla sanoen persoonallisen ottelutapahtuman luomimen on Tampereen sinivihreässä veressä. Tampere Unitedin tuomaristolle osoittama "Missä iskä" -chäntti käy monisyisenä Kaupin ilmanalassa. Maalien suhteen käy kotijoukkueen osalta huonommin, kun Luka Kuittinen heittää hirvimäisen syöksypuskun Daniel Rökmanin oikealta lähettämään keskitykseen: 0-3. Suuren maailman tapaan osa yleisöstä saa tarpeekseen.

FC Inter Turku voittaa
Peli päättyy. Joukkueet käyvät kiittämässä kannattajiaan ja suurin osa yleisöstä poistuu. Ei toki kaikki. Eikä kirjoittajakaan, koska samaisella Cup -kentällä nähdään vielä toinen osa Suomen Cupia.

Viini: perinteiseen reseptiin pohjautuvaa, mutta uutta höystettä ja muuttuvaa maistelutapaa kokeileva manselainen

PS: Blogin 2022 vuosikertaa on kovakantisena myynnissä esimerkiksi alla olevissa paikoissa (tai saatat löytää sen myös paikallisesta kirjastostasi):

https://kansallinen.fi/tuote/futista-ja-viinia-vuosikerta-2022/

https://www.booky.fi/tuote/jarno_rajalampi/futista_ja_viinia_vuosikerta_2022_tarinoita/9789526515700

tai voit kysyä tarjousta suoraan blogin somekanavissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti