Sivut

torstai 18. toukokuuta 2023

FC Inter Turku 2-PIF: tasohyppelyä

Cup huuma jatkui keväisessä, mutta Turku Energia Areenalle ominaisessa tuulisessa Turussa. FC Inter Turku siirtyi divarin tasohyppelyssä seuraavaan kakkosen vastustajaan, kun Pargas IF saapui Saariston Rengastien varrelta sinimustien vieraaksi. Maailman parhaiten paistettujen makkaroiden ja täydelliseksi keitetyn kahvin lisäksi futiksen ystäviä hemmoteltiin suussa sulavalla mustikkapiirakalla. Lienee vain ajan kysymys, kun Interin ressujen buffetille myönnetään ensin ensimmäinen ja sitten toinen ja kolmas Michelin tähti. Pillimehukin oli parempaa kuin samppanja. Rauta-aidassa ei ole montaa nojailupaikkaan, mutta lopulta sellainen löytyy, kun talsimme taisteluparin kanssa riittävästi keskustan suuntaan.

FC Inter Turku 2 pelasi Gesim Vocan johdolla Suomen Cupin kakkosdivari -tason läpi

Inter aloittaa pelin sähäkästi ja painaa pelin punaisten kenttäpuoliskolle. Säärisuojia putoilee kentälle ja molemmat joukkueet iskevät hyvällä energialla kaksinkamppailuihin. PIF puolustaa Interin alkurynnistyksen tarkasti ja mitään tuhannen dinaarin paikkoja ei kotijoukkueellekaan siunaannu. Hiljalleen peli hieman tasoittuu ja PIF saa nykäistyä pallollisen pelinsä Yamahaa paremmin pörräämään. Vieressä spekuloidaan pitkään joukkueiden pelimuodostelmaa ja ainakin kolmea eri variaatiota käy mukana pohdinnoissa.

Pallo tömähtää Piffenin maalin tolppaan. ”Onko tämä baletti vai futista?”, huudahdetaan hetken päästä. Kirjoittajan perheessä on valittu molemmat, joten tahdon tässäkin kääntää näkökulmaa siihen, ettei asioiden tarvitse suinkaan olla aina ”joko tai”, vaan ne voivat hyvin olla ”sekä että”. Inter kääntää pelin ilmeen taas nimiinsä. Oikealla laidalla Ricardo ”Riki” Giler ja Jasper Yrjas löytävät tyhjiä neliöitä, ja saavat niiden kautta tuotua palloa kohti Milo Kallion vartioimaa maalia. Lisäksi Inter hyödyntää hyvin Gesim Vocan pelillisiä vahvuuksia piikissä. Samaan aikaa Inter vie kiihtyvään tahtiin kaksinkamppailuja ympäri kenttää, mikä pakottaa Piffenin enemmän ja enemmän telineisiinsä.

Ricardo Gilerillä oli ottelussa useita pallollisen pelin kuskausvuoroja

Puolisen tuntia on pelattu, kun nykyisellään kotiyleisön suosikki ja vierasyleisön inhokki Gesim Voca lataa matalan pallon keskityksestä kohti Piffenin maalia. Painepallossa on ensimmäisenä kiinni Oliver Kangaslahti, mutta Kallion refleksitorjunta pitää pelin nollassa nollassa. Rauta-aitaan nojailevista henkilöistä paljastuu myös muutama kiukkuisempikin vierasjoukkueen kannattaja. Liekö purjeveneiden vesille saattaminen viivästynyt tänä kesänä, mutta sanansäilää lentää erityisesti Vocan suuntaan.

Maalit jäävät ensimmäisellä puoliajalla pilkkeeksi silmäkulmaan, joten kiikarihommissa mennään tauolle ja paikalle saatu kuuluttaja lobbaa buffetin antimia. Taistelupari lähtee hetkeksi läheiselle hiekkakentällä paukuttelemaan maaleja, koska peli ei itsessään niitä vielä suo.

PIF tulee väkevästi toisen puoliajan alkuun. Piffenin Veeti Laine purjehtii pariinkin kertaan purjemiehen elkein Interin boksia kohti. Ensimmäisellä kerralla laituri tulee vastaan ennen ankkuripaikkaa ja toisella kerralla Laineen kuti suhahtaa väärään poukamaan. Sitten ykskaks yllättäen Voca kopauttaa pallon Piffenin puolustuksen jaloista, painaa turbolla boksiin ja suhauttaa sisäkierteisen pallon alakulmaan: 1-0 ja peliä on pelattu viiskeetneljä.

PIF saa tovin kuluttua rymisteltyä pallon Interin maaliin, mutta tilanteessa tuomitaan hyökkäävän joukkueen rike. Punaisten kasetti sekä kentällä että katsomossa alkaa tilanteen jälkeen hieman natisemaan ja erotuomari Einari Sario saakin puuttua pieniin koiruuksiin useamman kerran. Peli muuttuu kokonaisuudessaankin hieman rikkonaiseksi.  Viereiseltä kentältä kuulu junnujen ”Chikada Chikadaa”, mikä saakin yleisön pohtimaan sitä, että pitäisikö voiton loruttelu ja tanssi monistaa Interin edustusjoukkueen peleissä ihan yleisön rituaaliksi. Jäämme seuraamaan tilannetta, mutta messissä ollaan.

Tuomaristolla riitti toisella puoliajalla johdettavaa

Inter puolustaa hyvin, vaikka Piffen saa loppua kohti enemmän ja enemmän painetta Interin maalille. Punaisten riskitasojen korotus näkyy Interille myös useampana vastaiskuna, jossa on toisen maaliin auraa. Pienellä maltilla sellainen olisi saattanut sille vielä ropsahtaakin, mutta Inter saa joka tapauksessa pelattua Suomen Cupin kakkosdivari -vaikeustason läpi 1-0 voitolla. Voca tuulettaa voittoa napakasti ja kierrättää katsettaan merkitsevällä tavalla katsomossa.

Kotiyleisön suosikki ja vierasyleisön inhokki Gesim Voca tekemässä niitä asioita, jotka parhaiten taitaa

Viini: kakkoshyllyn viimeinen kappale ja ylähyllyä hamuileva katse   


PS: Blogin 2022 vuosikertaa on kovakantisena myynnissä esimerkiksi alla olevissa paikoissa (tai saatat löytää sen myös paikallisesta kirjastostasi):

https://kansallinen.fi/tuote/futista-ja-viinia-vuosikerta-2022/

https://www.booky.fi/tuote/jarno_rajalampi/futista_ja_viinia_vuosikerta_2022_tarinoita/9789526515700

tai voit kysyä tarjousta suoraan blogin somekanavissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti