Sivut

perjantai 5. toukokuuta 2023

MaPS-Peimari United: humppaa ja hulinaa Taponkedolla

Perjantai oli Taponkedolla pelipäivä, kun hyvän pelivireen lisäksi huomionarvoisesti vieraskannattajia peleihinsä keräävä MaPS sai isännöitäväkseen kovilla odotuksilla kauteen ladatun Peimari Unitedin. Masku kohtelee blogia hyvin ja matsikioskista löytyy kirjoittajalle kausikortti. Kahvia valutellessa selviää kuitenkin, että Peimari United on ehtinyt painella jo 0-2 johtoon ennen kuin life-football -balancen välillä kiikkuva kirjoittaja ehtii paikalle. Kolmosessa melkoista profiilihankinnan leimaa kantavat Alim Moundi ja Solomon Duah ovat nopeaan tahtiin iskeneet maalin mieheen.

Perjantai Taponkedolla päättyi kotikylän humppaan


Rauta-aidan viereltä irrotaan hetkeksi tervehtimään kirjoittajaa ja huikataan, etten varsinaisesti ole missannut mitään. Peimari Unitedin Sami Rähmönen riplaa itsensä vasemmalta laidalta irti ja kääntää pallon boksin rajalle. Sieltä pelmahtava kuti pölähtää kuitenkin maalin yli. MaPS lennättää kodikkaaseen tyyliin palloja toppareidensa voimin Peimari Unitedin puolustuksen selustaan. Yks näistä pomppaa paineistetun mustapaidan käteen ja pallo pistetään täplälle.  Aleksi Hagelberg lennättää veskarin vasempaan nurkkaa ja vierittää pallon oikeaan: puolen tunnin kohdalla peli on 1-2 ja MaPS:n kirivaihde napsahtaa päälle. Katsomossa  pyörii muutama vihertävä huivi ropellin lailla.

Aleksi Hagelberg uittaa rankkarin sisään
MaPS on tasoittaa pelin hetimmiten, kun Antti Niemiselle pedataan rangaistusalueen rajan tuntumaan mukavanoloinen tontti, mutta Niemisen kuti menee tiiliskiven verran maalin yli. Kotijoukkue ei tästä jää kuitenkaan rakennusvirastolle reklamoimaan, vaan pian Niclas Forss hakee terassin samoilta neliöiltä ratkaisua. Dhiego Bento loikkaa vielä yläkulmaan putoamassa olevan kudin eteen, mutta siinä tiimellyksessä Jari Oksanen on löytänyt itselleen Mario Brosta tutun tähden ja kirmaa muun sienimaailman kansan ihmetellessä ensimmäisenä irtopalloon: 2-2 ja 37min. Oksanen pistää tuuletuksen pötköttäen.

Pötkötystuuletus + hyppypotku = uusi mustaPeli menee puoliajalle MaPS:n hienoisessa hallinnassa. Peimari Unitediin verrattuna sillä vaikuttaa olevan selkeämmät askelmerkit pelisuunnitelmissa niin avoimen pelin kuin erikoistilanteiden tiimoilta. Santsikuppeja lähdetään täyttämään 2-2 -lukemissa. Lämminverisimmät löytävät tiensä myös auki olevalle anniskelualueelle. Santsikupin kylkeen lähtee matsimakkara. Samalta grilliltä pyydetään myös jonossa seuraavana olleen toimesta konjakkia, mutta sellaiseen ei lain tai laittomuudenkaan puolesta oltu varauduttu.

”Juokse, juokse” -huikkaa linjatuomari ilmeisesti päätuomarin suuntaan. Niclas Forss väläyttelee tavaramerkkiään eli kutakuinkin pellon toiselta laidalta lähtevää kaukolaukausta, jonka Bento hädin tuskin saa nepattua maalin yli. MaPS on hitusen Peimari Unitedia hallitsevampi joukkue. Se on erityisen terävä myös kaksinkamppailuissa ja kakkospalloissa. Peimari Unitedin paras sauma siunaantuu Pedro Dinizille, joka pääsee puolittain karkuun. Dinizin kuti suhahtaa kuitenkin puolikkaan tiiliskiven verran yläkulmasta yli. 

Katsomossa TPK:n ja TPS Akatemia -ottelun tulos puhututtaa. Kuninkuussarjan oletetut voimasuhteet vaikuttavat olevan hyvin paikallisen futiskansan tiedossa. MaPSin Mico Laaksonen on ensimmäisenä Peimari Unitedin puolustuslinjan laudoitukseen putoavassa pallossa. Laaksosen yläkulmaan leikkaava ulkosyrjäkuti on sellainen, että se saisi varmasti Ricardo Quaresman halkeilemaan kateudesta: 3-2 ja pelikellossa 77minuuttia. Peimari Unitedin leiristä pyydetään paitsiota, jota se ei saa. MaPS:n nuorisoultrilta lähtee paitaa päältä, mikä kirvoittaa vieressä pohdinnan siitä, että onko se ikääntymisen merkki, jos paidattomuus kirvoittaa ensimmäisenä ajatuksen siitä, josko keli on liian kylmä sellaiseen.

Skenensä tunteville ei välttämättä tule yllätyksenä, että Peimari Unitedilla alkaa popcornit poksumaan. Organisaatiosta Olli Dahlille nostetaan punaista korttia vaihtopenkin puolelle.  MaPS paiskoo palloa rauta-aitojen taakse ja käyttää aika montakin kikkakakkosta ajan pelaamiseen. Omaksi suosikiksi nousee Forssin tuomaristolle viestimä sääntömuutos tai ainakin mahdollinen sitä koskeva viesti siitä, että vaihtopelaaja pitää ottaa ulos aina vaihtokopin puolelta. Mene tai tiedä, mutta tuomarit linjaavat, että vaihtoon menevän tulee mennä lähimmän sivurajan yli. Tähän dialogiin menee muutamia sekuntteja.

”Se on väärä pallo!”, huudahdetaan palloa kiireellä heittävälle Peimari Unitedin pakille tiimalasin tyhjentyessä. MaPS kutsuu hiukan vaarallisenoloisesti painetta viimeiset minuutit  boksiinsa, mutta mikäpä siinä, kun puolustus luutii tarvittavat. Desibelit nousevat ja peli päättyy. Tai ei se ihan päätykään. Lämmöt eivät vierasjoukkueella ota laskeakseen ja kiukaalle lentää yksi jos toinenkin maustemitallinen Masku -humppaa. Dinizille nousee vielä punainen kortti positiossa, joka on jo tekonurmen ja anniskelualueen puolessa välissä. Tuomariston kunniaksi on sanottava se, että se pitää ottelua lieassaan, vaikka peli on jo päiviä sitten puhallettu päättyneeksi. Tulos ei kuitenkaan pelin kuvaa puijaa, vaan paremmalla pelisuunnitelmalla ja terävämmällä asenteella pelannut MaPS ansaitsee 3-2 -voittonsa ja siirtyy sarjakärkeen.

Ylitöiksi menee ennen kuin peli saadaan oikeasti päätökseen

Kirjoittajalle tarjotaan poistuessa vielä toistakin kausikorttia. Yhdellä kuitenkin pärjätään!

Viini: laadukas paikallinen humppajuoma, jonka joukossa teelusikallinen sauvolaista tulilientä

PS: Blogin 2022 vuosikertaa on kovakantisena myynnissä esimerkiksi alla olevissa paikoissa:

https://kansallinen.fi/tuote/futista-ja-viinia-vuosikerta-2022/

https://www.booky.fi/tuote/jarno_rajalampi/futista_ja_viinia_vuosikerta_2022_tarinoita/9789526515700

tai voit kysyä tarjousta suoraan blogin somekanavissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti