Sivut

perjantai 26. toukokuuta 2023

FC Inter Turku-FC Haka: kotiinpaluujuhlien kakkososa

Päättyvä arkiviikko tarkoitti pitkäksi venyvien FC Inter Turun kotiinpaluujuhlien jatkoja. Hyppäämme Veritaksen rappusille suoraan taisteluparin omista treeneistä. Tuulisesta kelistä huolimatta palautusravinteeksi valikoituu pillimehu. Sininen. Yleisöä on kertynyt jälleen paikalle kiitettävästi ja siksi hakeudumme suosiolla F-katsomoon, kun peliä on pelattu palttiarallaa vartin verran.

Inter puolusti tiiviisti Hakan rynnistykset

FC Haka vaikuttaa olevan tehtaan portin verran pelin päällä, mutta Rainerin johdolla päästään treenaamaan Darren Smithiä, kun Tommi Jyry paikantaa Smithin boksista. Smith askeltaa tyylipuhtaasti jalkansa vapaaksi ja sijoittaa pallon takakulmaan: 1-0, kellossa ventti. FC Hakan opponointi tulee sivuvaparien ja kulmapotkujen muodossa, mutta Inter puhdistaa maalinsa ilmatilaa taidolla ja hetkellisesti myös tuurilla, kun pallo putoaa Juan Lescanolle aivan avopaikkaan, mutta Lescanon pyyhkäisy pudottaa perintöastiat pöydän keittiönpuoleisen reunan yli.

Inter tuntuu saaneensa maanantaihin verrattuna paremman tuntuman kotialustaansa ja syötöt löytävät paremmin omilla. Asiaa toki edesauttaa Petter Forsellin paluu avaukseen kärjen taakse, mikä tuo sinimustien peliin jälleen Piispanmunkin verran lisää juonikkuutta. Taistelupari pyytää ”liukuria” ja kehottaa Interiä hakemaan palloa FC Hakan maalivahdin jalasta pois, koska silloin ollaan jo lähellä maalintekoa. Tauolle mennään hurmoksellisissa tunnelmissa ja Interin 1-0 -johdossa.

Tauolla tarkkuusammuntaa

Inter löytää hyvällä jalalla ja hyville juoksuradoilla jalkaansa laskevaa Smithiä FC Hakan linjan takaa toisen puoliajan alkuhetkillä toistuvasti. Ottelun lopputuleman kannalta merkitseväksi nousee Smithin rynnistys Hakan puolustuslinjan tetriksen tyhjään tilaan, josta Jyry paikantaa Smithin: 2-0 ja peliä on pelattu 53 minuuttia.


FC Inter Turku juhlimassa 2-0 maalia

”Lisää tulee! Lisää tulee! Hei! Hei! Hei!” -kuuluu Itäpäädystä ja lisää ei tietenkään tule. Paitsi tällä kertaa tulee, kun Jyry kiemurtelee oikealta laidalta päätyviivaa pitkin kohti Hakan maalia. Etukulmalla päivystää Mikael Almén, joka sementoi sisäteränsä sellaiseen asentoon, josta Jyryn lähettämä syöttö pingottuu Aatu Hakalan ulottumattomiin: 3-0 reilu tunnin pelin jälkeen.

Sinänsä Haka on ihan kelvollisesti pelissä mukana, mutta se on tehoton maalipaikoissaan, kun taas Interiä ja sen kannattajia tuntuu vaivaavan vain elämän sietämätön keveys. Kulmassa pistetään käsiä varisemaan. Jopa VIP -tiloihin on tunkua ja vieressämme järkkäri joutuu jatkuvasti hakemaan porukkaa pois ravintolan katsomosta. Katsojamääräksi kuulutetaan 4490. Smithin hattutemppu on varpaankynnen -mitan päässä ja ”Inter! Inter! Inter!” -kaikuu junnujaostola. Sinimustat voittavat pelin.

Joukkue käy kiittämässä kannattajiaan sekä länsikulmassa että Itäpäädyssä. Toukokuun viimeinen perjantai oli hyvä päivä turkulaiselle futikselle.

Kiitokset länsikulmaan:


Kiitokset ItäpäätyynViini: tuulesta piittaamaton ja kepeän kesäinen juhlajuoma 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti