Sivut

tiistai 16. toukokuuta 2023

TuKV-KuuLa: piikkipaikkoja

Tiistai-ilta oli Turussa harmaa ja tihkusateinen. Pansion rouhealla Kisapuistolla Turun Kisa-Veikot isännöi Kuuvuoren Laakia eli tekonurmen ja graffitien lisäksi molemmat joukkueet piirsivät seuraväreillään Pansion pirtaan vihreää.  TuKV, jonka nousua neloseen pidettiin lähes yhtä varmana kuin TPK:n jokavuotista nousua kakkoseen, lähti matsiin sarjan piikkipaikalta ja KuuLa kyttäili tilannetta muutaman pinnan päästä.

Pelin kuva lähtee piirtymään siten, että TuKV on enemmän pallossa ja se siirtelee sitä rauhaksiin puolustuslinjassaan ennen kuin lähtee virittelemään pakkaansa hyökkäysasentoon. KuuLa puolustaa suhteellisen syvältä ja antaa TuKV:n pitää pelivälinettä muotonsa ulkopuolella. Ottelun alkupuolella KuuLan hyökkäykset saavat alkusysäyksensä melko suoraviivaisista ja pitkistä palloista.

TuKV:n ja KuuLan matsissa riitti vääntömomenttia ja kaksinkamppailuita

TuKV:n hyökkäyksessä erityisesti Nopanon Kingkaewilla vaikuttaa olevan sekä menohaluja että myös jalkoja pystypallojen napsimiseen, mutta sinänsä minään yllätyksenä ei tule se, että KuuLan hyvin rakennettu puolustusmuoto kesyttää TuKV:n hyökkäykset kerta toisensa jälkeen. Noin vartin pelin jälkeen KuuLa iskee korkeammalla prässillä TuKV:n pallotellessa palloa oman maalinsa lähettyvillä. KuuLan Jaakko Liukkonen nappaa pallon TuKV:n boksissa ja pelaa oppikirjamaisesti takaviistoon Ismaeel Rabieahille, joka sijoittaa pallon karmien väliin: 0-1.

Totutun vahvasti puolustanut KuuLa juhlimassa avausmaaliaan

Kumpikaan joukkue ei sinänsä pääse maalipaikoilla herkuttelemaan, vaan pelin pirta kääntyy koko ajan enemmän ja enemmän kaksinkamppailuiden ja divariväännön sävyttämäksi. Rabieah löytää itselleen painikaverin kisureiden Ali Lukman Abdurahmanista ja melko suurpiirteisellä linjalla ottelua suitsinut erotuomari Sarmad Lmati pääseekin rauhoittelemaan hetkellisesti pelaajia.

TuKV:n taustajoukoista haetaan muksuille hiekkaleluja viihdykkeeksi ja taustoitetaan, että seuran ykkös- ja kakkosjoukkueen välillä on viime aikoina ollut trafiikkia, josta on koitunut myös epäonnisia loukkaantumisia. Tämän tyylistä jobin -postia tulee myös Kingkaewin loukkaantumisen myötä.

TuKV ei oikein löydä sopivaa liuotinta KuuLan puolustusainekseen ja niinpä se on jälleen KuuLa, joka nostattaa maaliodottamaa, kun Juho Järvinen kolistelee maaliputkia tontilleen putoavasta kulmapotkusta. Nesteytyksestä huolehtii kuitenkin kahden sinisen kopan kanssa peliä seuraamaan tullut jäsen, jolle vitsaillaankin, että nyt täytyy pudotella tölkki minuutissa ehtiäkseen hoitamaan täysnesteytyksen ennen kuin ottelu päättyy. Siihen on hyvä päättää ensimmäinen jakso.

Tuomaristo kertailemassa ensimmäisen puoliajan tapahtumia

TuKV tulee sähäkästi toisen puoliajan alkuun, mutta yhtä kulmapotkua kummempaa se ei generoi. KuuLa hyökkää toisella puoliajalla selvästi aktiivisemmin ja prässää korkeammalta. Maalinkin tehtaillut Rabieah liikkuu fiksusti puolustuksen ja keskikentän taskuissa ja saa siten edistettyä peliä. Kisureilta Tuomas Lepistö vaikuttaa keskikentällä olevan sekä monessa mukana että peli päällä.

Lmati käy yleisön suuntaan hetkellisesti specsavers -aiheista dialogia. KuuLa tuo hyökkäystään oikealta keskelle ja matkan varrella kolisee, kopisee ja paukkuu. Pilkullehan siitä lopulta mennään ja sen Jermu Mehtäjärvi pistää varmasti pussiin, kun peliä on pelattu tunnin verran. Hiljalleen peli jälleen lämpenee ja mikäli jokin Pernontien kerrostalojen huoneistoista olisi varattu ”video assistant refereen” käyttöön, olisi sieltä tarkistettu ainakin yksi punaisiin päin oleva tinttaus. Lisäksi olisi myös tarkistettu se, että ylittikö KuuLan Lassi Hulkkosen lähettämä ohjaus maaliviivan. Puolen kentän tuntumasta tihrustettuna näytti, että pallo kävi maalissa, mutta tokihan se voi olla vain optista harhaa. Kellot eivät kilise tai pärise, joten 0-2 tilanteessa jatketaan.

Jermu Mehtäjärvi upottaa rankkarinKuuLan ote hieman herpaantuu epäselvän maalitilanteen jälkeen ja se kutsuu painetta maalilleen muutamilla tarpeettomilla rikkeillä. Puolustuslinjasta tullut palaute siitä, että nyt olisi syytä ottaa ihan rauhallisesti, koska isossa kuvassa peli on varsin hyvin hallussa, on ihan relevantti. Samoin relevantti on myös Kisureiden Santeri Lönnrothin kyssäri siitä, että miksi vihreäpaidat eivät aktiivisesti iske KuuLan pallollisiin puolustajiin, kun takkiin on tulossa. Ilmeisesti Pansion ilta on kuitenkin vienyt myös kisureilta enimmät mehut ja keskustelu asian tiimoilta keskeytetään. Peli päättyy ja KuuLa ryövää TuKV:lta pisteiden lisäksi myös sarjan piikkipaikan.

Viini: ravintola-annos minuutissa kolmen vartin ajan


PS: Blogin 2022 vuosikertaa on kovakantisena myynnissä esimerkiksi alla olevissa paikoissa:

https://kansallinen.fi/tuote/futista-ja-viinia-vuosikerta-2022/

https://www.booky.fi/tuote/jarno_rajalampi/futista_ja_viinia_vuosikerta_2022_tarinoita/9789526515700

tai voit kysyä tarjousta suoraan blogin somekanavissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti