Sivut

torstai 1. syyskuuta 2022

HIFK-FC Inter Turku: stadikan kupeesta stadikalle

Toisen kahvin vaihdamme pillimehuun ja molemmat valitsevat Veritas -stadionin ravintolasta lounaaksi pyttipannua. Taistelupari huomaa lätkä-tepsin mainoksen Veritaksen valotaululla ja miettii, että mitä tötseliä vetämällä se sammuisi. Aikapainetta on, joten vuokraamme aition päiväksi sekä etätöitä että piirrettyjen katsomista varten, jotta ehdimme taisteluparin kanssa Helsinkiin lähtevään yhteiskuljetukseen. Konsepti alkaa olla aika lailla jo kertaluontoinen vuosittainen perinne. Ultraboyzin minibussi on mallia ”Sold out” ja tiettävästi Armadan porukkaa on tulossa kymmenittäin, joten vieraskannatus joko on tai lähentelee kauden parasta.

Urheilukadulla vettä ripsii hiukan tuulilasiin, mutta sade vaimenee, kun laskeudumme Boltin eteläpäädyn ohi vieraskatsomolohkojen sisäänkäynnille. Mitään varsinaista yleisöryntäystä ei Boltilla ole, vaikkakin Stadin Kingit ovat jälleen sinnikkäästi täyttäneet oman päätynsä. Olympiastadion iskee silmää Boltin areenan rakenteiden väleistä. Erotuomari Petri Viljanen pistää pelin käyntiin, rumpu paukkuu ja pallo lähtee vetämään piirroksia Boltin tekonurmeen.

Suomen cupin välierä oli Interin juhlaa

Vauhtia Veritakselta

Peli lähtee melko varovaisissa ja tasaisissa merkeissä liikenteeseen. Molemmilla on omat hyökkäyksensä. Inter pääsee ehkä pykälää enemmän syvyyteen, mutta HIFK saa hyydytettyä ja hidastettua sen pelin rakentamista siten, että varsinaista karvat pystyyn nostattavaa vaarantuntua on vain hetkittäin. Interin tilanteet rakentuvat pitkälti Matias Tammisen laidalta ja laidalle yhtä Joel Rodriguezin väläytystä lukuun ottamatta. HIFK kiskoo ja pääsee kiskomaan kauempaa. Matias Riikosen muutaman koulukirjatorjunnan ja parin ohi putoavan kudin jälkeen HIFK:n Emmanuel Ani Ifeanyi lennättää rangaistusalueen kulmalta sellaisen mammuttipotkun, ettei sitä Riikosen käy estäminen: 1-0 ja vieraskatsomon päällä taivaassa on enemmän mustaa kuin sinistä.

Siinä mitä tapahtuu seuraavaksi on kaksi tutkintalinjaa. Interin Rodriguez loukkaantuu, mikä johtaa siihen, että Tamminen siirtyy piikkiin ja jo KuPSia vastaan väläytellyt David Accam kipittää laidalle. Ensimmäinen tutkintalinja perustuu hypoteesiin siitä, että tämä on kaikki osa Interin valmennuksen täyttä kaksipistenollaa olevaa suunnitelmaa. Toisen tutkintalinjan hypoteesin on se, että futisjumalat haluavat Interille edelleen hyvää. Tamminen tuo ensimmäiset muuttuneista olosuhteista kertovat todisteet pöytään irtoamalla ties kuinka monennen kerran HIFK:n puolustukselta. Katsomoon näyttää, että Tammisen ensimmäinen ajatus on hakea syöttöväylää keskelle, mutta koska pato pysyy kiinni, niin Tamminen laukoo itse.  Ramilson Almeida torjuu Tammisen kudin, mutta ensimmäisenä paikalla on Aleksi Paananen. Jotain turtlesia on siinä tavassa, miten Paananen tökkää pallon jalkapohjallaan maaliin: 1-1 ja niissä lukemissa mennään myös tauolle.


Vaikka yleisöennätyksiä ei tehtailtu...

...niin kannattajakatsomoissa piisasi pauhua


Roman Eremenko pistää tyylikkäällä ulkoteräsyötöllä Jusif Alin läpi heti toisen puoliajan alkajaisiksi, mutta Interillä on niin sanotusti korttipakka oikeassa rintataskussa ja Riikonen pysäyttää luodin. Sitten alkaa David Accam -show. Accam pelaa ensin Tammisen puolittaiseen läpiajoon, mutta Almeido syöksyy Tammisen kudin eteen. Seuraavaksi Accam saa pallon boksiin Petteri Forsellilta. Accam hallinnoi oman tekonurmineliönsä täydellisesti ja parin kosketuksen jälkeen tinttaa pallon alakulmaan: 1-2


Rodrigo Arcieron tanssiin kutsu...

...ja vastaus

Rodrigo Arciero ehtii hiukan lämpätä Roman Eremenkoa eikä Eremenkon toinen keltainen ole kaukana ennen kuin Tamminen nostaa Accamille pallon HIFK:n linjan taakse. Accam osoittaa uudemman kerran sekä upeaa tilan- ja pallonhallintaa että napakkaa laukaisutekniikkaa: 1-3 ja peli vaikuttaa taputellulta. Accamin kaksi maalia ja erityisesti se tapa, millä ne tulevat, huutavat nopeaa jatkosopimusta ensi kaudelle ettei joku muu ehdi väliin. Paperiasioita pyöritellessä ja tuumatessa HIFK:ssä pelaava tuttu puukenkä Daan Klinkenberg tuo punapaidat vielä maalin päähän. Jännitys säilyy viime hetkiin asti, mutta Inter pelaa kypsästi ja Ani Ifeanyi ehtii katsomaan punakorttia ennen kuin Viljanen päättää pelin. Inter ottaa ison voiton ja merkittävän joskaan ei vielä mitään määrittävän askeleen kohti ensi vuoden eurokenttiä.

Kiitos Inter!
Viini: cashew -pähkinöillä, kaakaolla ja kahvilla maustettu ghanalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti