Sivut

perjantai 2. syyskuuta 2022

MaPS-TPSu23: tummat silmät, ruskea tukka

Masku -humppa on soinut taukoamatta kirjoittajan soittolistoilla, joten parin viikon takaiset synnit on sovitettu. Kelit viilenevät flunssakautta enteilevästi ja ensimmäiset sadepisarat paukahtavat tuulilasiin jo kasitiellä. Pelin alkaessa vettä tulee jo reilummin ja katsomossa taivastellaan sitä, miten nopeasti ilmat ovat jäähtyneet terassikeleistä toppatakkia vaativiksi.


MaPS ja TPSu23 tasasivat pisteet Taponkedolla

Kipeästi lisäpinnojen tarpeessa oleva MaPS kääntää pelikirjastaan aivan uuden sivun. Se vetäytyy aktiivisesti omalle kenttäpuoliskolleen ja antaa TPS:n pitää palloa. TPS ei sinänsä lähde aktiivisesti ratkaisemaan MaPSin puolustuspelin ristisanaa, vaan se pyörittelee palloa välillä pitkäänkin puolustajalta toiselle.

”Se loppus jo”

Pilvipeite haihtuu ja aurinko levittäytyy Taponkedolle. Katsomossa kerrataan kaikki olennaiset futista koskeneet tapahtumat. Peimari Unitedin edellisen pelin kokoonpano MaPSia vastaan puhututtaa edelleen. Kokoonpano on sanonut suitsait kaikille kasvattajakiintiöille ja niin voi tehdä, koska sellaisia kiintiöitä ei läntisen-Suomen kolmosdivarissa ole. Lennokkain heitto on se, että kokoonpanossa on ollut jo karkoituksen saaneita ulkkarivahvistuksia.

TPS jatkaa MaPS:n puolustuslinjoihin puskemista ja samalla myös MaPS hukkaa omat etsikkonsa, sillä ne muutamat erikoistilanteet, joita se saa, juuttuvat piippuun. Välähdykseksi MaPS:n maalintekopelotteesta jää parinkymmenen minuutin kohdalla Joni-Petteri Malkan väkevä nousu, jonka päätteeksi hän löytää rangaistusalueen rajoilta Hushyar Aftabin. Aftabin kuti napsahtaa kuitenkin Lauri Järvisen näppeihin.


TPSu23 rakensi peliä rauhaksiin puolustuksen kautta

Kärsivällisen puolustuspelinsä lisäksi MaPS yrittää hiukan lämmittää vieraita ja neljänkymmenen minuutin kohdalla saadaan pientä torikokousta aikaiseksi. Pari keltaista korttia nousee ennen kuin lakaisukoneet pääsevät ryhmän hajaannuttua paikalle.


Pikkuisen kopisi...

...ja korttiakin nousi


Tauolle ja santsikahville lähdetään tasatilanteessa. Lämminverisimmät nojailevat olutkarsinan aitaan laskevia celsiusasteita uhmaten. Mitään nuorison rokkiräminää ei tällä kertaa ajeta taukomusiikiksi, vaan tunnelmaa nostatellaan ”Tummilla silmillä ja ruskealla tukalla”.

MaPS tulee toiselle puoliajalle aktiivisemmalla pelitavalla. Tosin sen seurauksena TPS löytää vihreiden puolustuslinjan takaa marjapaikkoja, mutta viimeistään märästä nurmesta hyvin vauhtia ottavat MaPS:n puolustajien liut tukkivat marjapoimurin. Tanssiinkutsuja lähetellään useammin ja kyllä TPS:ltä löytyy myös omat parkettien partaveitset. Aatu Hagelberg vaatii tuomarilta oikeudenmukaisuutta ja TPS:n Niklas Harittu puolestaan Hagelbergilta sanattomuutta.


MaPS:n puolustuksella piti kiirettä toisen puoliajan alussa

MaPS saa muutamia hyvännäköisiä hässäköitä TPS:n maalille. Paras paikka siunaantuu Niclas Forssille, joka pääsee palauttamaan Järviseltä irtoavaa paluupalloa pellon puoleiseen maaliin, mutta Järvinen ehtii käpälöidensä kanssa pallon eteen. Pelin kulkiessa loppua kohden  aika monella pelaajalla menee polttoaineensyöttö selvästi varatankin puolelle. TPS luo uhkaa kulmpapotkuista, jotka kotijoukkue kuitenkin hoitaa sekä taidolla että tuurilla. Taitaa siinä kertaalleen saada oma pakkikin omilta pataan, mutta mitäpä sitä ei logon vuoksi tekisi.


Niclas Forss oli kotijoukkueen pelaajista lähimpänä maalintekoa

Katsomossa kehaistaan sähköpyörää, vaikka sitä on ennen luultu ”naisten hommiksi”. Myöhästyneitä ja ”myöhästyneitä” taklauksia kopsahtelee koiville molemmin puolin ja juttukavereiden perään ei tarvitse kentällä kauaa huhuilla, joten Aleksi Kerosen korttikäsi pysyy lämpimänä. Lopulta, kun peli päättyy, niin kummankaan joukkueen pelaajat eivät varsinaisesti lähde tekemään pistejaosta ongelmaa.

Yleisö haihtuu kylmenevän illan tieltä. Kenties saunanlämmityshommiin, jos on puukiuas tai vanha sähkösoppari vielä päällänsä. Sami Rähmöstä ei näy edelleenkään missään. Onko Paula Koivuniemellä osuutta asiaan?

Viini: 0,0%

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti