Sivut

sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Torre Calcio-TuNL: Yläkenttä valvoo

Yläkenttä ei nuku tai pyhitä sunnuntaita lepopäiväksi. Kunnianhimoinen suunnitelma siitä, että aloittaisimme aamupäivän Yläkentällä jo rasismin vastaisesta ottelusta ja tapahtumasta valuu aikataulu -haasteiden takia käsistä, mutta elämme sen tapahtumia sitten muiden some -feedien kautta. Makkaragrilliä vielä pistetään kasaan ja DJ:n pöytä on paikalla, kun harpomme lasten kanssa Yläkenttää kohti. Torre Calcion ja TuNL:n matsia on ehtinyt kulua jo muutama minuutti, mutta rohkenen olettaa, että maaleja ei vielä ole tehty ja oletus paljastuu oikeaksi.

Länsi-Suomen kutosen A2 -lohkossa, joita useat sarjasta luopumiset sävyttävät, tilanne oli sellainen, että Torre Calcio pystyi voitolla käytännössä varmistamaan nousun vitosdivariin. Yläkentällä on ääneen kannattamista, huivinsa kanssa tasaiseen tahtiin ylös pomppaavaa ultraa ja pelin mukana elämistä. Torre Calcio on joukkueista hallitsevampi ja TuNL:n listalle jaetaan vastaiskujen kyttääminen. 


Torre Calcio mursi TuNL:n puolustuksen linja kerrallaan ja...

...TuNL pyrki nopeisiin vastaiskuihin


Tämän kauden toisen ottelun otannalla vahvistuu kutosdivarista mielleyhtymä sarjana, jossa kaksinkamppailuihin ajetaan surutta. Nilkat pyörivät, vekkejä aukeaa kalloihin ja ruhoa mätkähtää tekonurmeen. Ensimmäinen maali näkee Yläkentälle paistavan auringon valon vartin pelin jälkeen, kun TuNL:n pelin avaus sakkaa ja tiskille ehtii ensimmäisenä Juho Montola, joka pienen kuljetuksen jälkeen liu’uttaa tarjottimen oikeaan kulmapöytään: 1-0.


Kutosessa kolisee I

Kutosessa kolisee II

Torre Calcion pelissä on sekä pallollisen pelaamisen että liikkumisen osalta paljon ideaa ja onnistunutta toteutustakin. Torre Calcio sahaa syöttöpelillään peliä edistävällä tavalla TuNL:n prässilinjoja kappaleiksi ja siten se pakottaa vieraat juoksemaan pallon perässä. Torre Calciolla on pitkiä syöttöketjuja, jotka järjestäen päättyvät murtautumisyritykseen. Jotain tikitakamaista sen pelissä on.

”Arttu” ehtii saamaan suosionosoitukset siitä, että hän vaihtopenkin puolelta onnistuu estämään pallon karkaamisen aitojen yli pöpelikön puolelle ja TuNL saa parinkymmnen minuutin jälkeen hyvän hallintajakson erikoistilanteineen aikaiseksi ennen kuin Montola on jälleen maksupäätteen kanssa liikenteessä. Torre Calcio pelaa nopean hyökkäyksen, jossa palloa liikutellaan sekä keski- että oikealla kaistalla. Se on nähdäkseni Andrea Florini, joka toimittaa viimeiset tiedot laidalta keskelle, jossa Montolan lisäksi on muutama muukin Torre Calcion pelaaja. Montola painaa enteriä ja pallon maaliin: 2-0.

Ruskon Pallon vierasmatsi savuineen puhututtaa ennen kuin peli päästetään tauolle. Tunnetusti kutosessa on ne kovakuntoisimmat kaverit, joten taukokaan ei tarvitse turhaa venyttää viittä minuuttia pidemmäksi ja taas mennään.

Peli on kuulemma alkanut hieman myöhässä. TuNL:n #31, joka voisi iän tuoman karisman puolesta olla, vaikka koko Turun Nappulaliigan perustaja, kuittaakin, että liekö Torre Calcion pojat ovat tulleet baarista suoraan peliin. Kysymys käännetään takaisin kysyjän suuntaan. Vastauksia ei saada puolin tahi toisin.

Pelin kuva pysyy pitkälti samana eli Torre Calcio hallitsee ja TuNL kärkkyy vastaiskun paikkoja. TuNL:n pelitapa ei ole ollenkaan luovuttaneen joukkueen pelitapa, vaan sillä riittää hyökkääjissä nopeutta, jolla se saattaisi Torre Calcion puolustusta horjuttaa. Tästä saadaankin kiteytymä, kun Mohammad Emadi löytää kaistaa oikealta laidalta ja hän jysäyttää pallon vaikuttavalla tavalla etuyläkulmaan: 2-1 ja peli on taas maalin peli, kun pelikello tikkaa kohta seitsemääkymmentä.

TuNL saa pelin momentumin hetkeksi kavennuksen jälkeen jalkapöydälleen ja Emadi kipittää uudemman kerran maalintekoaikeissa mystiseksi jäävän pelaaja #31 syötön perään. Arttu Rantanen ehtii kuitenkin ensimmäisenä pallolle. 

Pari paitsiota puhalletaan tiukan kaavan kautta Torre Calciota vastaan, mutta  vieraat saavat ensimmäisen ystävällisen kehotuksen viimeistellä pöytänsä antimet viitisen minuuttia kavennuksen jälkeen. Oikealta tulleen hyökkäyksen päätteeksi pallo sysätään boksissa Alex Saarelle ja pelin on 3-1.

Alex Saari oli TuNL:lle vaikea pideltävä

Valomerkki tulee tasan kello neljä ja peliaikakin lähenee loppuaan, kun Alex Saaren juoksu puhkoo TuNL:n puolustuksen ja Saari tyylittelee pallon alakulmaan: 4-1 ja kapakan ovi pistetään lukkoon.

Alex Saari tyylittelee pallon maaliin:Torre Calcio voittaa ja sen tie vie vitoseen:Viini: espanjalaisvivahteinen tarkasti alusta loppuun rakentuva oranssi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti