Sivut

perjantai 16. syyskuuta 2022

FC RP-LiePa 2: suurempi kuin maapallo

Blogiin viestimiin paukkui parin viikon ajan kehotuksia lähteä Ruskolle katsomaan sekä paikallista futisjoukkuetta että spektaakkelia, jonka kannattajat olivat luvanneet järjestää. Ruskon ja Turun rajan ylitettyä ei tarvitse enää navigaattoria, sillä taivaalle pöllähtänyt sininen pilvi toimi pohjantähtenä. Autosta noustuani jo Yläkentältä tuttu ruudin haju iski vastaan.


RuPan kannattajat valmistelemassa sekä itseään että joukkuettaan matsia varten

Ruskon Kht:llä riitti porukkaa. Ihmiset olivat astelleet juoksuradan yli kentän reunaan. Kotijoukkueen ääneen kannattajia oli siirtokatsomollinen ja kaiken kaikkiaan katsojamäärä mitattiin sadoissa. Ruskon kannattajien rumpu pärisi autotallibändi -meiningillä ja ”Oi, meidän rakas RuPa” -kajahtaa pimenevässä illassa eetteriin.

Oi meidän rakas RuPa:Peli virtaa päästä päähän ja molemmat joukkueet pääsevät puhkomaan alusta alkaen vastustajan boksin rajaa, mikä lupailee tapahtumarikasta ottelua. Yleisön välittämä energia tarttuu selvästi pelaajiin. Heti ottelun alussa Ruskon Viljami Tamminen ja LiePan Felix Kontulainen pistävät pieneksi painiksi. Tovin kuluttua tästä tuuletellaan ensimmäistä maalia, kun Ruskon versio Jari Litmasesta eli Samuli Lehtinen pääsee koettelemaan maalintekoa irrottuaan laidasta. LiePan Eeli Kaipainen estää vielä Lehtisen maalipyrkimykset, mutta irtopallossa on ensimmäisenä Joona Suominen: 1-0 ja Ruskon kannattajat pääsevät keventämään savuarsenaaliaan.

Kannattajakatsomon yllä sammuu valo. LiePa saa niskaansa koko illan toistuvan ”p*ska, p*skempi, LiePa” -pilkkarallin. Vartin kohdalla LiePan Felix Kontulainen on jälleen vääntämässä torikokousta pystyyn ja pimeässä illassa vaikuttaa siltä, että Kontulainen on onnekas pysyessään vielä kentällä. Rusko hyödyntää Salomon tuomiona nostettujen keltaisten korttien jälkeisen hetken hyvin. Nopea vapari lentää paikallisten keskuudessa pohkeistaan ja Jack Grealishmäisistä otteistaan tunnetun Roni Salmen juoksulinjalle. Salmi  tinttaa Ruskon 2-0 johtoon.  Peliä on pelattu reilu vartti.

Seuraavan maalin tekee LiePa ja se on rankkari, jonka Juha Virtanen pussittaa sisään. Kannattajakatsomon ”Ei haittaa” huudot suitsuttavat kotijoukkuetta. LiePalla on hyvä ote maalinkin jälkeen. Erityisesti kapteeni Jesse Ynnilä tuo peliä aktiivisesti kohti Ruskon maalia, ja LiePan Lassi Jokinen lähettää yhden nätisti yläkulmaa hakevan kudin hieman kauempaa, mutta Rusko ja Jesse Juutilainen kestävät.

Juha Virtasen rankkari
LiePan hyvä ote jatkuu vielä toisen puoliajan alkuminuutit, mutta vankan kotikannatuksen tukema Rusko alkaa väistämättä vääntämään peli palikat itselleen sopivaan asentoon. Rusko saa boksin kulmalta vaparin, jonka Samu Salmi lennättää kohti takatolppaa. Ensimmäisenä paikalla on kolme Ruskon pelaajaa, joista lopulta Jonatan Javanainen kerää tehomerkinnän ja kannattajakatsomon suosionosoitukset perjantaipussiinsa.

Jonatan Javanaisen maali:LiePan kiri hyytyy ja maaliodottamat nousevat Ruskon statseissa. Samu Salmi tarjoilee hyvän keskityksen, jonka taakse juoksee Leevi Eivola, mutta Kaipainen saa näppinsä Eivolan puolivolleyn eteen. Roni Salmi koettaa tovin päästä yllättää Kaipaista etukulmasta, mutta Kaipainen on pelipaikkansa arvoinen. Chänteistä käy ilmi, että Ruskon Pallo on isompi kuin maapallo ja se, että erotuomarin autosta on kumi puhjennut.

Rusko täydellistää vielä iltaansa yhdellä maalilla, kun Roni Salmi siirtää juoksukisan ohessa häntä puolustaneen pakin sivuun enemmänkin Benjamin Källman kuin Grealish tyyliin ja hakee pallon radalle keskeltä nousevan Otto Suikin, joka kirjoittajan tulkinnan mukaan on juuri se samainen Otto, jonka johdolla Rusko on menossa neloseen. Suikki hoitaa oman osuutensa ja sijoittaa pallon alakulmaan: 4-1.

Rusko voittaa. Junnut juoksevat kentälle hakemaan nimmareita ja vähän vanhemmat kannattajat juhlivat pelaajien kanssa kuin olisivat voittaneen Mestareiden liigan. Pub Centrossa on takuuvarmasti yhteiset ja kosteat jatkot arkiviikon päätteeksi. En tiedä, mistä tämä Ruskon oman kylän joukkueen poikkeuksellinen kannattaminen juontaa juurensa, mutta toivottavasti se vuosien saatossa sekä jatkuu että voimistuu entisestään, koska se saattaa olla suurempaa kuin maapallo.

FC RP voittaa

Viini: Centrossa tai linja-auton kyydissä suoraan tuoppiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti