Sivut

maanantai 5. syyskuuta 2022

FC Global-LTU: sunnuntaijokeri

Blogin äänestyssääntöjä tarkasti tulkiten ei voida yksiselitteisesti todeta, etteikö johonkin muuhunkin matsiin voisi mennä, kunhan menee siihen, joka äänestyksen voitti. Asia tarkistettiin vielä juristilta ja koska erityisesti FC Globalin somessa on ollut jatkuvasti hyvää pöhinää, niin keulavalot suunnattiin sunnuntaiaamupäivänä myös Pansioon.

Olen hitusen myöhässä ja ajattelen kysyväni tilannetta linjurilta, mutta totta tosiaan, sellaisia ei välttämättä vitosessa aina ole. Kauempaa katsottuna matsi vaikuttaa ihan hyväntasoiselta odotuksiin peilaten. LTU:lla on pidempiä palloralleja, mutta FC Globalin suoraviivaiset ja aika fyysisten hyökkääjien kautta kulkevat hyökkäykset vaikuttavat vaarallisilta. Erityisesti vasemmalla laidalla step-over harhautuksia viljelevä laituri kirjataan muistioon potentiaalisena pistenikkarina. FC Globalin pukukoppiin on kelpuutettu pelaajien lisäksi myös muitakin perheenjäseniä ja kaiketi se kertoo jotain joukkueen identiteetistä. Nimensä mukaisesti FC Globalin kokoonpanossa on pelaajia ympäri maailmaa.


FC Global ja LTU olivat tasavahvoja Pansion kisapuistossa

Erotuomari Santeri Ojala saa kohtuu paljon palautetta, mikä osoittaa sen, että tunteet ovat vitosen matseissakin pinnassa. Ojala ottaa kuitenkin melko asiallisina pysyvät palautteet hyvin pesulinkoonsa ja matsi juoksee hyvin eteenpäin. Vieressäni käydään aika tarkkaan kaikki futismaailmaa puhuttavat asiat, kuten sekä Harry Maguiren ja Cristiano Ronaldon penkitykset että TuRaKe Ry:n todennäköisesti noususta juontuvat potentiaaliset haasteet peluutuksessa, läpi. LTU:n Arttu-Pekka Heinonen pääsee läpi, mutta Chukwuka Ogbolu poimii Heinosen sijoituksen. Pian tämän jälkeen Ogbolun maalin kattoputki tärisee. Pystyn uudemman kerran samaistumaan erotuomarin haasteisiin, koska en ole varma kenen lapikkaasta kuti lähtee, mutta paras arvaus on, että Aleksi Kokkosen.

Hallintajaksot menevät joukkueilla aika lailla puoliksi. Ensimmäisen puoliajan lopussa nähdään vielä erikoinen tilanne, kun FC Globalin Chikwado Bruno Mbonu pääsee pingottamaan kutiaan laidalta. Pallo osuu ilmeisesti maalin ulkopuolella olevaan renkaaseen ja kimmottaa samanaikaisesti toisen pallon kentälle. Tapahtumien kulkua joudutaan kelaamaan tovi jos toinenkin, mutta maalipotkulla jatketaan.

Tauolla blogin tutkivan journalismin yksikkö saa selvitettyä pelin olevan 0-0, mikä sinänsä kuvaa tasaista peliä hyvin tarkasti. LTU säästelee jalkoja ja pitää palaverinsa vaihtokoppien luona, kun taas FC Global hakee vauhtia pukukopista.

Toisella puoliajalla molempien joukkueiden veskarit nostattavat itsensä pelin keskiöön. Mbonu on uudemman kerran heti jakson alkajaisiksi läpi, mutta LTU:n Uche Onurah vetää pidemmän korren. Pian tämä jälkeen Ogbolu väläyttelee jälleen omasta torjuntavariaatiostaan jalkatorjunnan, jotta vieraat pysyvät nollilla.


Sekä LTU:n Uche Onurah...

...ettöä FC Globalin Chukwuka Ogbolu olivat ottelun hahmoja

Maalikello kilahtaa lopulta 59:n minuutin kohdalla, kun Zakariya Osman löytää nopean vastaiskun ja muutaman pallon siirron jälkeen takayläsen. Maalia juhlitaan sellaisella riemulla, että vieressä seisova satakuntalaiskoutsi osoittaa valmennettavilleen tärkeän opin: näin maalia kuuluu juhlia.

LTU ei jää tilannetta kuitenkaan surkuttelemaan vaan minuuttiviisarin napsahdellessa puolisen tusinaa kertaa eteenpäin lennättää Tontasse Aklaesso kaiken ylittävän nappikeskityksen takatolpalle, jonne pyyhältävä Ville Tuulio onnistuu kääntämään hienolla teknisellä suorituksella pallon todella pienestä kulmasta ja suoraan ilmasta maaliin: 1-1


Tontassa Aklaesson nappikeskitys auttoi LTU:n tasoihin

Oma kello tikkaa sen verran vauhdilla, että on aika suunnata nelosen pariin. Maalit näin kaikki, mutta Ogbolun punainen kortti jää tällä kertaa skoupin ulkopuolelle.

Viini: globaalia työväen herkkua

2 kommenttia:

 1. Ai että, muistot vie takaisin ysärille. Kentän nimenä tuolloin yksinkertaisesti Pansion hiekka, sarjataso sama, alustana sora, valtava pölypilvi ja Jakonen pillin päässä. Hiekkahousujen käyttö oli perusteltua :)
  Olut: taskulämmin Karjala

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Futista ja viiniä7. syyskuuta 2022 klo 7.56

   Kommenttiin tiivistyy hienosti aika monta elementtiä Turun alueen divarifutiksen folkloresta 🍻

   Poista