Sivut

sunnuntai 11. syyskuuta 2022

Ilves-FC Inter Turku: tyyntä ennen Cup -myrskyä?

Taistelupari hakkaa Tullintorin kauppakeskuksessa keppejä vastakkain ja huudahtaa tutun rytmin mukaan aina "Inter!". Hotellista uloskirjautumisen jälkeen ehdimme hyvin poltella aikaa Ratinan kauppakeskuksessa. Leikkipaikalla blogin vinkkiboksiin putkahtaa jälleen viesti: samaan aikaa pelataan Ilveksen lätkämatsi ja se syönee palan potentiaalisesta yleisömäärästä. Alunperin peli on pitänyt pelata jo lauantaina, mutta ilmeisesti HJK:n europelien takia koko kierros on siirretty. Sinänsä siirto käy ihan hyvin blogin pirtaan, koska nyt oli mahdollisuus napata kaksi peliä samaan viikonloppuun, mutta kotijoukkueen rahakirstun vartijat ovat luultavasti joutuneet kiristelemään hampaitaan.

Taistelupari esittelee vielä pizzeriassa tajoilijalle sinimustaksi värittämäänsä sipulia. Sen jälkeen suuntaamme Ratinan aitojen viertä kohti vieraskannattajille varattua katsomonosaa. Meidät käännytetään ystävällisesti takaisin, sillä yleisöryntäystä ei ole myöskään Turun suunnasta tulossa. Edellisenä pyhänä moni oli investoinut Ahvenanmaan reissuun ja tulevana viikonloppuna vielä useampi on matkaamassa Suomen Cupin finaaliin, joten vierasottelu Ilvestä vastaan putoaa pahasti niiden väliin. Bongaan ensin yhden vieraskannattajan nahkavanttuiden läiskeen perusteella ja hetken päästä tästä vielä kourallisen tai autollisen lisää.

FC Inter Turku ja Ilves ponnistivat tasavahvasti Ratinan sunnuntai-illassa

Peli hakee vielä kuvaansa, kun Interin hyvää tahtia timantiksi hioutuva David Accam hallitsee jälleen boksin kulmalla pelitilansa täydellisesti. Accam pyörähtelee irti Ilveksen puolustuksesta ja heittää leipäkiven keskustaan. Tommi Jyry puskee väkevästi maalille ja saa juostua pallon sisään: 0-1.

Vesihöyryt hälvenevät pelin peilin edestä. Inter rakentaa peliään lyhyillä syötöillä puolustuksen kautta. Ilves iskee suoraviivaisemmin. Se hakee pystypalloja Interin puolustuksen taakse laitoihin ja sen jälkeen juoksuttaa useampaa pelaajaa boksiin kärkkymään keskityspalloja.

Inter rakensi peliään rauhassa puolustuksen kautta

Mutteriminuutteja on pudotettu tusinan verran, kun Accam avaa Aleksi Paanaselle kaikki joulukalenterin luukut, mutta Paananen ei saa painettua palloa Eetu Huuhtasen ulottumattomiin ja peli pysyy 0-1:ssä. Heti tämän jälkeen on Ilveksen vuoro rapsuttaa arpaa. Se pääsee iskemään tilanteenvaihdosta kohti kaukaa omaa maaliaan kohti kirmaavaa Matias Riikosta. Ariel Ngueukamin roikotus ei kuitenkaan aivan löydä oikeita pituus- ja leveyssektoreita.

Ilves saa ensimmäisen puoliajan lopussa vielä hyvää henkeä päälle ja Ilves -junnujen masinoimana irtoaa hetkellistä ääneenkannattamistakin, mutta tulostaulun akku kuluu vain minuuttien ja sekuntien räpsähdyksistä. Tulos pysyy samana. Oskari Hämäläinen määrää pelin tauolle.

Ilveksellä on myös toisen puoliajan alussa hyvä vaihe, mutta ennen kuin momentum kääntyy jälleen hetkellisesti Interille, niin paria lyhyen variaation kautta pelattua kulmakuviota kummempaa se ei saa lihassyistään irti.

Tunnin pelin jälkeen auringon löytämällä Ratinalla kajahtaa ensimmäistä kertaa "Jokivarren ylpeys", johon Ilveksen junnut vastaavat omalla rallillaan. Pelin peilikuva vääntyy sillä tavalla uuteen asentoon, että Ilves pitää enemmän palloa ja Inter puolustaa kärsivällisesti sekä pallolla että ilman.

Vaaran merkkejä on Interin osalta ilmassa, koska sen molemmat topparit joutuvat ottamaan laputettuina vastaan Ilveksen painetta. Lisää painetta tulee siitä, että valmennuksen takaraivossa tykyttää varmasti se, että maitohappoja ei tulevaan finaaliin suunnitellulle kokoonpanolle tule nostaa aivan aataminomenaan asti. 

Vaihtoruletti pyörii ja sitten Inter lahjoittaa Ilvekselle tasoituksen. Noah Nurmi yllätetään pimeästä kulmasta sellaisessa nurmiruudussa, että Ilves pääsee jopa ärsyttävällä tavalla herkuttelemaan pelin tasoihin. Ngueukam ottaa viimeisen kosketuksen palloon.

Interin puolustuslinja piti ottelun viimeiselle kympille asti


Sinimustien tietoisuus siitä, että nyt pitäisi taas tehdä itse, vaikuttaa olevan vielä hetken horroksessa ja Ilves vaikuttaa vaarallisemmalta. Lopulta Interkin saa taas muutaman maalintekoon tähtäävän hyökkäyksen aikaiseksi, mutta peli pistetään poikki tasatilanteeseen. 

Lapset keräävät uudet Huggy Wuggynsä kainaloihin. Pirkanmaan minitour ottaa ottelusta vielä vähän mustanmakkaran makua matkaevääkseen.

Huggy Wuggyt reppuun ja Pirkanmaan minitour pakettiinViini: väliviini pienellä puolukkajekulla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti