Sivut

lauantai 3. syyskuuta 2022

PaiHa-Peimari United: Soikalla soi lattarirummut

Bella Ciao soi kertaalleen soundcheckin aikana, mutta ei koko iltapäivänä enää sen jälkeen. Muksuilta udellaan sitä, että mistä ovat Huggy Wuggynsa ostaneet. Paimio kohtelee meitä hyvin ja lipunmyynnissä on sekä kirjottajalle että koko muullekin saman katon alla asuvalla rytmiryhmälle kausikortit. Se siirtää lounasdilemmaa pykälällä eteenpäin, koska matsimakkarat menevät nyt paikallisen Hakan piikkiin. Porukkaa tallustelee Paimion Urheilupuistoon ja Soikan tekonurmea ympäröivälle tapahtuma-alueelle reippaanlaisesti. Otamme paikat parkkipaikan puoleiselta puukatsomolta, joka hiljalleen osoittautuu enemmän Peimari United henkisten katsomoksi.


Paimiossa pelattu derby liikutti hyvin porukkaa

Peimari United on onnistunut elo-syyskuussa sekä pelillisesti että myöskin siirtoikkunassa.  Joukkueella oli vaikean alkukauden jälkeen allaan kolme perättäistä voittoa ja uutta ukkoa on tullut sisään. Pelaajaesittelyiden aikana osa katsojista osoittaa suosiotaan molemmille joukkueille eli kilvoittelun lisäksi, jonkinlaista yhteenkuuluvuutta on ilmassa. Peli lähtee sähäkästi liikkeelle ja siitä energiasta, jolla pelaajat iskevät sekä palloon että vastustajaan kiinni, voi päätellä, että kyseessä on erityinen ottelu.

Peimari United ei kohtele PaiHaa samoin kuin PaiHa meitä, sillä jo viiden minuutin kohdalla Jonatan Nunes Maciel Oliveira pingottaa kroppansa sellaiseksi jouseksi, että sen lennättämään puskuun ei PaiHan Valon Gerxhalija pääse käsiksi: 0-1 ja ensimmäiset rytmikkäät Sisu! Asenne! Joukkue! Peimari! huudot tärähtävät eetteriin. Oliveira meinaa rokottaa uudemman kerran heti minuutin kuluttua ensimmäisestä maalistaan, mutta Gerxhalija saa ohjattua Oliveiran yllättävän kudin maalikehikoiden ulkopuolelle.


Ottelutapahtumat olivat pitkälti Peimar Unitedin juhlaa

Peimari United on joukkueista liikkuvampi ja se saa sahattua syöttöpelillään PaiHan riittävän usein pökerryksiin. PaiHalla on vaikeuksia päästä Peimari Unitedin prässin alta virittelemään hyökkäyksiään ja niinpä peli pyörii pitkälti Peimari Unitedin tahtipuikon mukaan. Oliveiran lisäksi Cleiton de Araujo Claudevan vaikuttaa aika ylikylän kaverilta jopa futiksen kuninkuusluokkaan eli läntisen-Suomen kolmosdivarin A-lohkoon. Peimari United on seurana edelleen kirjoittajalle aika mysteerientäyteinen, eikä Paimiossa pelattava derby sen arvoituksia valota sen enempää.

23 minuuttia on pelattu, kun Peimari Unitedin hallinta tuloutuu seuraavan kerran. Pankittajana toimii Alim Moundi, joka riipaisee pallon kulman jälkitilanteesta alakulmaan: 0-2. Taaksemme on kertynyt melko valveutunutta paikallista futisnuorisotarta, joka tekee teräviä havaintoja ottelusta. Selkeän tasoeron toteamisen lisäksi kysymyksiä herätttää PaiHan ensimmäinen prässilinja, jossa bloginkin shortilistille ottelua alustavissa pöhinöissä nostettu Veeti Laine ohitetaan toistuvasti ja helponlaisesti. PaiHan hiukan kepeiksi eväiksi hyökkäyspeliin jää Da Silva Rodrigues Carlosin Lainetta stimuloivat pystysyötöt, mutta Peimari Unitedin puolustus on koko ajan riittävästi Laineen iholla ja pyrkii välillä myös ihon alle.


Da Silva Rodrigues Carlos hakee Veeti Lainetta tutkalle

Valotaulu napsuu kohti neljättäkymmenettä minuuttia, kun Peimarin Cascalhais Diniz Pedro yrittää vuorostaan ohittaa Gerxhalijaa. Gerxhalija saa vielä koipensa Pedron kudin eteen, mutta hetki tästä, niin Pedro virittelee kutiaan uudemman kerran boksin rajoilta ja kuti pöllähtää vastustamattomalla voimalla alakulmaan: 0-3. Peimari Unitedin toppari Flamur Ibrahimi ehtii kuuluttaa  ilmoille vielä pariin kertaan nimimerkki käskynsä ”Attention!” ennen kuin peli puhalletaan tauolle.

Matsimakkarat saavat perheraadiltamme pelkkää kiitettävää palautetta ja kioskilla käy muutenkin kova kuhina. Muutamiakin tuttuja näkyy Soikan tekonurmen laitamilla, vaikka Paimiossa päin on tullut liikuttua vähänlaisesti. Hevosmiesten uutistoimisto väittää myös, että yksi jäsenistä on keskeyttänyt Italian lomansa päästäkseen derbyyn. Kirjoittaja tai blogi ei ota kantaa asian oikeellisuuteen, mutta jatkaa tornarin levittämistä.

Pedro tikkaa läpi heti toisen puoliajan alkajaisiksi, mutta nyt on taas Gerxhalijan vuoro onnistu KSP:ssä. Peimari United puskee edelleen puhvelilauman lailla päälle ja minkäänlaisen jäähdyttelyn sijaan se lisää hevosvoimia. Kotijoukkueen kannattajat nostavat desibelit uudelle tasolle, kun Laine kolataan keskialueella. Pedrolle siunaantuu ainakin kaksi hyvää maalipaikkaan ennen kuin hän reilun tunnin pelin jälkeen saa yllätettyä Elmeri Laineen syötöstä Gerxhalijan takavasarallaan: 0-4. Tilannetta ennen PaiHan Gomes Mota Vinilson on toisen keltaisen siivittämänä ohjattu pukukopin puolelle.


Peimari United puski koko ottelun ajan väkevästi päälle

 Alim Moundi palkitsee vielä kertaalleen koko ottelun isoa kättä antaneen pitkän linjan peimarilaisenLopulta Peimari Unitedkin päästää höyrypannun hieman jäähtymään ja pistää vaihtoruletin pyörimään. PaiHan Ermal Brahimin sijoitus suhahtaa yläkulmasta yli. Edessämme istuva ja koko matsin ajan isoa kättä vierasjoukkueelle antanut pitkän linjan peimarilainen saa vielä yhdet ilonaiheet, kun Peimari United rakentaa vaparista lyhyellä variaatiolla maalipaikan Moundille, joka pölläyttää verkkoja vielä kertaalleen. Peimari United polttomerkkaa derbyn nimiinsä ja osa lähtee suoraan Soikalta Hakkispaanalle naisten peliin. Kirjoittajalta jatkomatsi jää muiden velvoitteiden vuoksi välistä.

Viini: uutta vuosikertaa suoraan satamasta tarjolle tuotuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti