Sivut

perjantai 9. syyskuuta 2022

TuKV 2 – Paattisten Pamaus: torstain tarinoiden jatko-osa

Blogin vinkkiboksiin putoilee tiedon jyväsiä. Ensin saan anonyymin ilmoituksen siitä, että äänestyksessä ollut toinen peli TuKV 2:n ja Paattisten Pamauksen välillä on siirretty alkamaan äänestyksen voittaneen matsin perään. Moni uskoo narratiiviin Pansion valoista ja niiden riittämättömyydestä turvallisen pelin pelaamiseen. Blogissa tiedetään kuitenkin paremmin, ja kun AFC Campus ja FC RP luovuttavat areenan TuKV 2:lle ja Paattisten Pamaukselle, jää kirjoittaja noin kahdeksan muun ihmisen kanssa niille sijoilleen.

Vinkkiboksiin oli tullut myös tieto, että TuKV:n taustoissa on ollut draamaa ja tulehtuneiden välien johdosta valmennukseen on tullut muutoksia. Samaan aikaan juoksevasta HJK:n ja Real Betisin ottelusta olikin bongattu foorumilta yksittäinen kommentti, jossa forumisti totesi, että seuraa mielummin Paattisten Pamausta kuin HJK:ta. Taivaan merkit ovat niin selvät, että torstain tarinat saa jatko-osan.


Myöhäisillan spesiaalina TuKV 2 - Paattisten Pamaus

Futisforumilla vahva näkemys siitä, mitä kuuluu seurata


Pelipaikkoja jaetaan Paattisten keltapaidoille lennosta. Valot himmenevät ja jostain pelaajien joukosta todetaan ”aurinkohan nousee kohta”. Tuomari on hetken aikaa häviksissä, mutta lopulta ottelun oikeudenjakajakin löytyy. Jotenkin kaikki ottelua edeltävät tapahtumat ottelun alkamisaika mukaan lukien indikoivat sitä, että nyt pelataan kutosdivaria ja tämä on jotain ihan muuta.

Peli kiskaistaan käyntiin. Kiinnitän huomiota siihen, että nyt pelataan aika kovaa ja otetaan miehestä mittaa. Painon tuomaa liike-energiaa on molemmissa joukkueissa ja sitä ei häpeillä, vaan se valjastetaan vahvuudeksi. Ei niinkään vahingoittamistarkoituksessa, mutta ehkä koordinaatioon liittyvien seikkojen johdosta, muutama aika rapsakka myöhästynyt taklaus osuu pelin ensimmäisiin minuutteihin.

Aivan alussa nähdään myös maali. Celsiukset näyttävät 12:sta ja peliä on käyty kaksi minuuttia, kun Paattisten Pamauksen Aleksi Arvonen pistää Henrik Juslinin karkumatkalla. Juslin sijoittaa pitkän juoksunsa päätteeksi pallon tyylikkäästi takakulmaan. Kisurit huutelevat useamman metrin paitsion perään. Kirjoittajalla ei ole kantaa siihen, että oliko tilanne paitsio tai ei, mutta yksi pasianssin korteista käännetään esiin: tuomarin on aika lailla mahdotonta nähdä paitsiotilanteta eikä sille oikein mitään Yläkentän hämärässä voi. Siitä tulee yksi pelin elementti, jota on mahdollista hyödyntää.

Hiukan kuin tyhjästä kisureiden Sucheep Kaeophet väläyttää saksaria, joka ei putoa paljoa maalista ohi. Hälytysajoneuvon sireenit soivat jossain lähistöllä. Celsiukset laskevat ja Kaeophet saa jalkaansaa parinkin kerran vapaaksi, mutta vielä ei osu. Sitä vastoin röyhkeämmin ja suoraviivaisemmin hyökkäävä Paattisten Pamaus rokottaa toisen kerran. Olli Westergård pistää läpipallon *Henrik Juslinille. Syntyy 1 vs. 3 tilanne, mutta niin vain Juslin löytää reittinsä maalille ja saattaa pallon alakulmaan: 0-2. Paitsion perään kysytää, mutta tietenkään sitä ei tässä hetkessä vihelletä.

Celsiukset laskevat yhteentoista. Pallo pamahtaa maalin taakse pimeään metsikköön ja kotijoukkueen vaihtokopista todetaan, että se on ainoa eli se on vaan pakko löytää. Kentältä löytyy monta otantaa jalkapallomaailman stereotypioista. On romuluista pakkia ja keskikentän kovaotteista ankkuria. On kaveria, joka ei mielellään luovu pallosta. On teknisempää kaveria hieman laajemmalla kikkavalikoimalla.

*Jesse Leiklahden kaunokainen:
Kaeophet yrittää uudemman kerran saksaria, mutta vieläkään ei osu. Joku koodi siinä särkyy, sillä Paattisten puolelta tulee kuittailua, että kolmas varmasti jo menee. Pian Pamaus saa vaparin aivan rangaistusalueen rajalta. Juslin leiskauttaa sen sisään sellaisella sisäänpäin kaartavalla kudilla, että oksat pois: 0-3.

Ensimmäistä jaksoa on vielä tovi jäljellä. Pallo pölähtää vuorostaan teatterin puoleisiin metsikköön. Sitä etsitään aika tovi. Tuomari kyllästyy ja pistää pelin tauolle. Celsiukset laskevat kymmeneen ja se on merkki kirjoittajallekin siitä, että vaikka matsi kutkuttaisi katsoa loppuun asti, niin on aika lähteä kotiutumaan. Mukaan lähtee oivallus siitä, että kun pelataan noususta kutosesta vitoseen, pelaataan oikeastaan aika monesta asiasta. Pelataan pelin alkamisajoista, tuomarien määrästä ja laadusta, ja pelataan siitä, että vieressä oleva kaveri on sellainen, joka jaksaa ottaa useammankin tilaa kentälle luovan pyrähdyksen

Vastaan kävelee vihreäpaitaisia kisureita. Pallo on löytynyt.

Peli päättyi 5-2 Paattisten Pamaukselle

Viini: mihin kulloinkin on varaa


*Korjattu maalin tekijöiden nimet nimet Paattisten Pamauksen 1-0 ja 2-0 -maaleihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti