Sivut

maanantai 1. elokuuta 2022

HIFK-FC Inter Turku: show must go on

Lähikaupasta löytyy sinimusta turvaistuin. Se pääsee heti koeajoon, kun suuntaamme länsi-Suomesta itään ja Boltille. HIFK:n ja FC Inter Turun matsin ympärillä kuhisi. Roman Eremenkon paluu kotimaan kentille toi lisäjengaa otteluun ja samaan aikaan sekä HIFK että Inter olivat, jos eivät pakkovoiton, niin ainakin melko pakollisen voiton edessä. Stadin Kingit pitävät hyvää mekkalaa ottelun alussa. Sinimustien kannattajia on kourallinen näkyvästi liikenteessä ja toinen kourallinen paljastaa itsensä ottelun päätyttyä. HIFK:n ja Interin kohtaamiset ovat jo pidemmän aikaa menneet niin hyvässä kuin pahassa nelikentän viihteellisempään kulmaan eikä tämäkään ottelu tule katkaisemaan sitä ketjua.

Peli starttailee melko tasaisissa merkeissä. Interin syöttöketjut vaikuttavat olevan pykälää pidempiä ja suunnitelmallisempia kuin HIFK:n. Eremenkoja on punapaitojen keskikentällä kaksi. Romanilla ei tahdit osu vielä joukkueen muun liikkeen kanssa yhteen, joten ihmetekojen aika ei ole vielä. Inter oli muovannut kokoonpanoaan hiukan uusiksi. Silmiinpistävin muutos lienee Matias Tammisen siirtäminen hyökkäyksen piikkiin ja sanalla sanoen se, miten Tamminen kontrolloi palloa ja luo peliä edistävällä tavalla vaihtoehtoja Interin hyökkäyksille, on huojentavaa seurattavaa.


Roman Eremenkon paluu ei siivittänyt HIFKiä pisteille

Ottelun polttopiste saavutetaan jo parinkymmenen minuutin jälkeen. Rodrigo Arciero ja Michael Bakare törmäilevät keskialueella. Vapari menee hieman yllättäen Interille, mutta yllättävämpää on se, että HIFK -kapteenin Sakari Mattilan muovit putoavat kuumalle hellalle. Ensimmäisestä sulamisesta heilahtaa keltakortti. Tilanne vaikuttaa olevan jo ohi, kun levy napsahtaa jonkinlaisen oikosulun johdosta uudelleen päälle ja Mattila huitoo itsensä euralaista kuuluttajaa mukaillen pesuhuoneen puolelle. Eletään ilmeisesti jonkinlaisessa aikasilmukassa, sillä tilanne toisintuu Oskari Hämäläisen ja HIFK:n penkin välillä, ja pesuhuoneessa pitää napsauttaa toinenkin suihku päälle.


Levy napsahtaa päälle

HIFK:n kannattajapäädystä lähtee terveiset palloliitolle. Petteri Forsell lähettää omat terveisensä boksiin Juho Hyvärisen juoksulinjalle. Hyvärinen laakaisee kirjekyyhkyn häkkiin ja  sen jälkeen Hyväriseltä nähdään ukeemin ja voltin yhdistelmä: 0-1. Joko Forsellin keskitys tai Hyvärisen tuuletus on sen verran kovaa kamaa, että kuuluttajaltakin menevät sanat sekaisin ja ämyreistä kuulutellaan hetken aikaa Interin tasoitusta. Niin paljoa ei palloliitto kuitenkin HIFK:ä rakasta, että antaisi maalin eteen, joten 0-1:llä mennään.

Inter ottaa pallon haltuun ja siirtelee sitä melko rauhaksiin. Lahti ja Haka -pelien jälkipainajaisissa tämä ei ole mikään sykettä laskeva tai tasaannuttava strategia. Roman Eremenko ehtii osoittamaan potkineensa ennenkin ja kenties juuri Petteri Forsellin kanssa palloa, kun hän lasauttaa yläkulmaa kiikaroivan volleyn suoraan kulmatarjoilusta ennen kuin nitrot toimitetaan farmaseutti -trio Ruxin, Tommi Jyryn ja Aleksi Paanasen kotiinkuljetuksella. Tyylikkään reitityksen päätteeksi Paananen soittaa ovikelloa: 0-2.

Toinen puoliaika lähtee myös melko rauhaksiin liikenteeseen. Inter pitää palloa ja HIFK seurailee vierestä.  Tunnin vertaa ei ehdi valotaululle napsahdella, kun erittäin hyvää peliä pelaava Tommi Jyry saa pallon omalla kenttäpuoliskolla. Jyry jekuttaa paria ahdistelevaa punaista ja hakee seinän Hyvärisen liukutaklauksesta. Sen jälkeen Jyry purjehti ensin pidemmät merimailit paarpuurin ja sitten lyhyemmät, mutta intensiivisemmät merimailit tyyrpuurin. Lopuksi Jyry ankkuroi pallon napakalla kudilla Klackenin vastapäädyn laituriin: 0-3. Jyryn kudit jättävät jo kolmannen polttomerkin tämän kauden HIFK:n nahkaan.

Inter hölläilee hiljaa askeltaan ja HIFK vaikuttaa aika lailla luovuttaneelta. Sinimustien pensseli on ottelun loppupuolellakin punaista märempi, mutta maaleja ei ottelussa enää maalailla. Vaihtohyrrä pörrää vielä jonkin aikaa. Oskari Hämäläinen päättää pelin ja tunnepesee kotijoukkueen turhautumista vielä jonkin aikaa. Inter ottaa tuiki tärkeän ja koko kautta, kun peruutuspeileistä lopulta zoomaillaan, niin kenties koko matkaa määrittävän voiton.




Viini: sangriaa. Sitä itseään 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti