Sivut

lauantai 30. heinäkuuta 2022

EuPa-LiePa: 6-0 kuuluttajalle

Siirrymme sen verran hyvissä ajoin Villa Majataloilta Euran Wembleylle, että parkkipaikalla pitää katsoa tarkasti, ettei osu ”kunnanjohtajan” ruutuun. Tosin lauantaimatsi taitaa taata sen, että yksi blogin historian mieleenpainuvimmista hahmoista on todennäköisesti pyörällä liikenteessä eli turhaan ei kannata stressiä ottaa. Pieni pystypilvi ripsii pienen hetken sadetta, mutta muuten aurinko töllöttää Euran urheilukeskukseen lähes taukoamatta. Porukkaa valuu paikalle runsaanlaisesti noin varttia ennen ottelua ja paikalle askeltaa myös pari pyöreävatsaisempaa isäntää.

Olutkarsinan viereen, tai kuten kuuluttaja myöhemmin toteaa, Ravintola Pankin märkään päähän parkkeerataan Mercedes, jonka sivuoven takaa aukeaa janoisten aarrekammio eli pari kylmäkaappia, jotka ovat virvokkeita pullollaan. Huomaan tehneeni etikettivirheen, sillä päälle on jäänyt punainen eli vierasjoukkueen väriä tunnustava paita, mutta Eurassa ollaan sen verran tarkkasilmäisiä ettei kirjoittajaa lokeroida vierasjoukkueen Ultra -kannattajaksi.

Wembleyn puukatsomo ottaa porukkaa hyvin kyytiin. EuPan erittäin skarpin sometiimin mukaan 180 ihmistä on saapunut seuraamaan urheiluspektaakkelia. Olin saanut keväämmällä vinkin, että EuPan valmentaja oli luvannut ettei syyskaudella tule tukkaan kertaakaan. Nyt oli aikaa lunastaa yhden pelin verran lupausta. Euran Pallo -anthem nostattaa yhteisöllistä tunnelmaa. LiePan Jerry Kvarnström tarjoilee sirkushuveja yleisölle heittämällä puolivoltin samalla, kun kuuluttajaa esittelee pelaajan.

Eurassa juhli sekä kotijoukkue että kotiyleisö

Peli lähtee alkuun melko tasaisissa merkeissä liikenteessä. Omaan silmään pistää, että LiePan rosterissa on melko paljon uusia kasvoja aiemmin näkemääni FC Eurajokea vastaan käytyyn matsiin peilaten. Yleisöstä vaaditaan LiePalla korttia jo kolmen minuutin pelin jälkeen ja hiljalleen Wembleyn nurmi alkaa viettämään enemmän ja enemmän LiePan maalin suuntaan.   

EuPan ykköspyssyllä Antti Julinilla on parikin paikkaa nostaa ensimmäinen istutus ennen kuin 18:sta minuutin kohdalla Aaro Nuija sivaltaa boksin reunasta vihaisen kudin Dan Kopolan ulottumattomiin ja peli on 1-0. EuPan hyvä ote jatkuu. Vasemmalla laidalla Matias Vallin ja Santeri Tähkä saavat paikanvaihdoillaan pidettyä kaistan auki. Lisäksi oikealla laidalla Viljami Valli tikkaa myös siihen malliin, että vieraiden valmiustila pysyy vähintäänkin oranssilla tasolla.

Kuulemme takaa pientä EuPan historiikkia, johon kuuluu Suomen cupin pikkufinaalia,  pahoinpitelysyytteen arvoisesti jaffa -pullolla varustetulla muovikassilla huoltajan toimesta täräytettyä  vinoilijaa ja Norwichin vierailua ennen kuin kotijoukkue iskee istuvan Frans Koiviston toimesta pelin 2-0:aan. Kulma oli jo EuPan kahdeksas reiluun puoleentuntiin eli kulmasponsorin paikan hankkineita yrityksiä hellittiin yhdellä kulmapotkulla joka neljäs minuutti.


Frans Koivisto toimittaa, vaikka istualtaan


EuPa oli pitkään kulma per neljä minuuttia tahdissa

Kuuluttaja kutittelee hiukan suht lämpimänä käyvää Sajjad Kanmohamdia. Julin päästää ovelasti pallon läpi pyrkivälle Tähkälle, mutta Kopola kellahtaa kudin eteen. EuPa ehtii hankkimaan kymmenen kulmapotkua ennen kuin yleisö päästetään kuivemman päädyn kioskin ja Ravintola Pankin tarjoamien palveluiden ääreen. Aikuisten virvokekarsinassa haastetaan porukkaa mukaan niin sanottuun kakkospäivään, koska hyvät vauhdit on saatu päälle jo perjantailta.

LiePa yrittää liekittää itsensä mukaan vielä toisen puoliajan alussa, mutta EuPa sammuttaa varsin nopeasti sen liekin. EuPa on lauantai-illassa paremmalla suunnitelmalla ympäri kenttää liikenteessä. LiePa jää pitkälti yksilöidensä, kuten Rody Abdallahin temppujen varaan, mutta kollektiivisesti hyvin puolustava EuPa imee tilan ja peli-ilon lietolaisilta.

Antti Julin napauttaa pilkun sisään:
Kuuluttaja löytyy Julinista ja Kopolasta hyvän taisteluparin ottelun toiselle puolikkaalle. Pahimmillaan Kopola on jo 6-0 johdossa, mutta kun Lauri Salmi kopataan rangaistusalueella nurin, niin Julin pääsee avaamaan rankkarista oman pistesaldonsa. Sitä ennen ja kuuluttajan sanailua referoiden on Kanmohamd ”ei viekkaudelle, vaan vääryydellä” hankkiman toisen keltaisen kortin siivittämänä lentänyt pesuhuoneen puolelle. Samaan paikkaan kuuluttaja toivottaa myös Leutrim Gerxhalijan, joka heiluttaa viikatettaan suoran punaisen arvoisesti. Kulmapotkujen määrässä EuPa pääsee lopulta lähelle kahtakymmentä ennen kuin erotuomari Miikka Lähdesmäki vapauttaa pelaajat lauantain viettoon.


Punaista vieraiden paidassa ja tuomarin taskusta

EuPa vahvistaa voiton myötä asemiaan läntisen-Suomen nelosdivarin A-lohkossa, joskin kärkikahinoista ja syyskaudesta on tulossa tavallisen tiukka. Meidän orkesterimme tankataan vielä Trattoria La Bella Mian pizzauunin herkkuilla ennen majapaikkaan siirtymistä. Satakunnan futiksen minitour, joka on pitänyt sisällään kaksi persoonallista ottelutapahtumaa, liputetaan tältä kesältä valmiiksi. 

Viini: kunnanjohtajan kulmapöydästä kuuluttajan kepeällä huumorilla esitelty vahvasti paikallinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti