Sivut

maanantai 15. elokuuta 2022

FC Inter Turku-VPS: festareilla onko meitä?

Aika kuluu välillä niin nopeasti. Tinahääpäivä starttaa Veritakselta FC Inter Turku-VPS -matsista ja jatkuu SMÖRIIN. On maanantai ja lauantain pelin tarinat on kirjoittamatta. Muutaman kerran vaaka heilahtaa siihen suuntaan, että kenties ne saakin jäädä tällä kertaa välistä, mutta kännykkäkameran gigabiteissä polttelee muutamia kuvia, joten word auki ja käpälät näppäimille.

Yhtäkkiä Veritaksen penkeiltä on kadonnut melkein puolet pakaroista. SJK-matsin todennäköisin selitys tonnin yleisölle oli poissaolevan blogin nettovaikutus, joka vaikutti olevan tuhannen luokkaa/matsi. VPS-matsin lopputulema aiheuttaa edelleen hämmennystä. Eikö sana kiiri kolmen festarin äänivallin yli hyvin? Myös kahden ottelun voittoputkessa porskuttaneen Interin peli-ilme on ottelun alussa hieman arvoituksellinen. VPS vie peliä ja Inter vastustelee. Pallo pyörii muutamankin kerran hyvin lähellä Walter Viitalalle piirrettyä viivaa, mutta kaikki valkoinen eli kalkki, pystyputket ja Viitalan hanskojen sisäliimapinnat pitävät pintansa

Parinkymmenen minuutin kulutta Interin kentältä löytyy hyvää pauhua pitävän kannattajakatsomon ja muunkin yleisön iloksi Petteri Forsell – Matias Tamminen -soutupari. Tammisen ensimmäinen veto blokataan, mutta seuraavaksi Forsell heittää kulmaputkusta sellaisen pyörteen maalille ettei sitä mikään pidättele. Tamminen on se, joka hönkäisee pallon maaliviivalta maaliin.


Sisäkierteinen maalille...

...ja habat paikallislehden keskiaukeamalle

VPS kuittaa Interin johtomaalin melko nopeasti, kun Joonas Vahtera lakaisee ikonisen ykköspyssyn Kalle Multasen syötön päätykatsomon rakennustyömaan puoleiseen verkkoon: 1-1. Ravintolakatsomon aidoilta helähtää merkitykseltään kryptiseksi jäävä

-”VPS me ollaan jo”, rallatus.

Kannattajakatsomon pauhu peittää sen kuitenkin pian alleen ja pukukoppeihin tikataan tasatilanteessa.


Pauhu kävi, vaikka tyhjiäkin penkkejä oli

Interin toisen puoliajan alku on parempi, mitä ensimmäisen. Draamaa tarjoilee isolla kauhalla merimiehen elkein kentälle rymistellyt Joel Rodriguez. Rodriguez karkaa ensin rommilaatikon perään sellaisella pieteetillä, että Mikko Pitkänen joutuu sekä tuttavallisesti että punaisen kortin arvoisesta nykäisemään Rodriguezin nurin. Lankku on pian vapaa ja Rodriguez käyttää jälleen kiintiöläpiajonsa Forsellin syötöstä, mutta maalikiintiön avautumista jäämme vielä odottamaan.

Inter ottaa ylivoimaisena Vepsun kämmenelleen, mutta maalipuusta se ei pääse pitkälle. Jussi Niska kopauttaa oman syöksypuskunsa tolpan ulkoreunaan. Vepsun kannattajatrion loitsut voimistivat myös vaihdosta sisään pakotettua kakkosveskari Oskari Forsmania, sillä Forsman ottaa jonkinlaisella ekstraraajalla vielä Luka Kuittisen läheltä ja kovaa lisäajalla tulevan puskun kiinni. Nurmi imee pettyneet sinimustat pintaansa ja festarilauantai palan yleisöä kitusiinsa: 1-1


Peli oli Interille hankala alussa ja päättyi lopussa pettymykseen

Viini: vaasalaisten salakirjoitusta etiketissä


2 kommenttia:

 1. Kuten jo aiemminkin tänne blogiisi häiriköin, interin pelistä puuttuu se jokin, joukkue on urheilullinen ja taidollisesti laadukas mutta mutta.. liekö joku mentaalipuolen juttu vai mikä kun ei vaan irtoa, ero vepsuun on joka suhteessa iso ja se olisi pitänyt näkyä taululla ? Olen katsellut myös vähän alemman sarjan turkulaisjoukkueen otteita niin siellä on ihan erilainen fiilis, joukkueesta paistaa sellainen periturkulainen positiivinen tekeminen, eteenpäin menemisen henki, tietty kummalliset tappiot sarjan tyvipään joukkueita vastaan on herättänyt keskustelua katsomossa, turuilla ja toreilla mutta en nyt ala tässä aiheita enempiä avaamaan. Toivon tosiaan että Inter saa myös lukkonsa avattua ja pelin sille tasolle mihin on potentiaali, ei muutaku etiäppäi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Futista ja viiniä16. elokuuta 2022 klo 6.33

   Kiitos viestistä ja tänne on tosiaan ihan suotavaakin tuoda omia ajatuksia. Interillä on tosiaan uusi projekti käynnissä ja palaset ei ole vielä loksahtaneet täydellisesti kohdilleen. Vepsu pelin loppu oli hyvä esimerkki tästä, vaikka lopussa oli hiukan huonoakin tuuria, mutta viime vuosien parhaina päivinä olisi pystynyt tuon klaaraamaan.

   CUPin voitto ja yläloppusarjapaikka on vielä ihan haarukassa eli periaatteessa kausi voi vielä onnistuakin, mutta toisaalta siitä voi myös tulla ihan pannukakku. Aika näyttää.

   Poista