Sivut

sunnuntai 28. elokuuta 2022

FC Inter-KuPS: yhdeksän elämää?

Kokoonpanojen ja illan pääerotuomarin yhdistelmä lupailee sitä, että Veritaksella tulee olemaan tarjolla villiä menoa.  Kotona revittellessäni tilannetta vaimo toteaa, että ihan sama kuka siellä Interissä pelaa, kunhan se numero ”21” on kentällä. Ei ole vastaan ja hiljaisuus laskeutuu.

Ilta on painavan lämmin. Kilogrammoja tulee lisää siitä, että AC Oulu vaikuttaa hakevan tuloksen Espoosta. Interin projektin suhteen vaikeiden asioiden käsittelemisen skaalalla viimeinen vaihe eli hyväksyminen ei ole vielä ajankohtainen. Pelaajakarusellista huolimatta mahdollinen alempaan loppusarjaan vajoaminen koettelisi reippaanlaisesti sietokykyä.

Jalkapallojumalat tahtovat selvästi Interin yläloppusarjaan. Miesylivoimaa on Interille tarjottu runsain mitoin ratkaisuotteluihin ja nyt vastaan tuleva KuPS ei sanalla sanoen vaikuta miltään kaikkien aikojen KuPS:lta. Honkakin tasoittaa lisäajalla. Ottelun alusta kannattajakatsomon hiljaisuuden ja siihen ynnätyn vitosen ajan Inter hallitsee peliä aika lailla mielin määrin. Lähimpänä maalintekoa on Noah Nurmi, jonka nurmesta pomppaavan volleyn Otso Virtanen peippaa kalaverkkojen yli.

KuPS saa sen jälkeen prässipelinsä askelmat tahtiin, mikä saattaa sen paremmin mukaan peliin. Se realisoituu vaikeuksia enteilevällä tavalla noin vartin pelin jälkeen, kun KuPS:n hyökkäystrio iskee Interin pelinavaukseen kiinni niin kuin Partasen kalakukkoon. Interin onneksi KuPS käyttää savolaisen luonteen vastaisesti sille avautuneen ylivoimahyökkäyksen aika hätäiseen ja Walter Viitala saa sydäntä tykyttävällä tavalla liipattua Joonas Vetelin kudin maalinsa kattotiileille.

Joonas Vetelillä oli Interin maali jatkuvasti tutkalla

Petteri Forsell testaa "autovakuutuksia tarjoavien yhtiöiden sponsoroiman turvaverkon"Puolen tunnin kohdalla Petteri Forsellin pääsee testaamaan Joel Rodriguezin paikantaman kalapaikan, mutta Forsell tällää vaparin kuudentoista rajoilta todennäköisesti vakuutusyhtiöiden sponsoroimaan takaverkkoon. Autoihin ei tule lommoja. Kymmenen minuuttia tästä ja KuPS:n maalilla on säpinää. Oikealta puolelta lähtee kaunis kaunis keskitys takatolpalle, josta Ruxi upottaa pallon maaliin. Keskityksen laadusta kertonee jotain se, että näköyhteyden pätkiessä arvailen pallon lähteneen Forsellilta, mutta sen saattoikin matkaan Rodrigo Arciero: 1-0.

Seuraavasta tilanteesta Arcieroa muistetaan keltaisella kortilla. Hiukan paremman näköyhteyden päästä katsottuna kortti on pelin muuhun linjaan pienine jälkipeleineen peilaten kovin heppoinen ja takautuvasti ottelun lopputulemaan peilaten melko dramaattinenkin.  

Inter pääsee tauolle 1-0 johdossa. Ennen toisen puoliajan alkua palloja Veritaksen nurmella juomapulloja keräilee isohko otanta sellaisia Turussa pelaavia suomalaisia futaajia, joilla kirjoittajan mielestä on reippaanlaisesti hyviä matseja tällä kaudella vyöllään.

Toisen puoliajan alku on KuPS:n hallintaa. Tosin Interin David Accam on pariin kertaa hyvässä vauhdissa puhkomassa KuPS:n puolustusta, mutta pallo ei Accamille vielä löydä.


David Accam oli kevyellä jalalla liikenteessä

Iso ratas lähtee pyörimään, kun Arciero lukee ilmaan pomppaavan purkupallon hiukan väärin ja tykittää sitten kengurunnahkakenkänsä Vetelin koipeen. Arcierolle nousee toinen keltainen ja Inter joutuu vajaalle. Mitään katastrofiahan punaisen kortin ei tarvitsisi vielä väistämättä merkata, mutta sinimustasta mollivoittoisesta perussävelmästä saattaa jo aavistaa, mitä Jobin kirjaan kenties tältä päivältä on kirjattu.


Rodrigo Arcieron punainen kortti oli ottelulle käänteentekevä

Vaimon suitsuttama ja yleisön reaktiosta juontaen myös laajempaa suosiota nauttiva Matias Tamminen otetaan kentälle. Tammisen liike on jälleen keittiöfutisfilosfin silmään hyvää ja Tamminen hakee myös pääpalloja hyvään tahtiin, mikä mahdollistaisi pelin viemisen syvyyteen ja samalla se helpottaisi puolustuspään painetta. KuPS:n selustaan ei kuitenkaan enää oikein löydy sinimustia koipia, joten peli palautuu suhteellisen nopeasti Interin kenttäpäätyyn.

Tamminen haastaa ensitöikseen väkevästi Diogo Tomasia. Molempien kädet käyvät ja tilanteen päättyessä Tomasin nurmimattoon vientiin pääsee Al-Emara nauravin kasvoin ja sormeaan heristellen kääntämään tuomion kuopiolaisille.

KuPS repii Interin puolustuksen palasiksi 70:n minuutin kohdalla. Veteli heiluttaa viimeisenä sitä lippua, joka varmistaa, että Kuopion juna on kolmen pinnan aikataulussa. Turun vaunussa on myös suhteellisen paljon kuopiolaisia ja heitä pomppaa ympäri pääkatsomoa pystyyn.

Pelin viimeiset viivat vedetään lisäajalla. Tamminen saa hyvän pystyjuoksun päätteeksi pallon KuPS:n puolustuksen selustaan. Vastassa on tuttu painikaveri Tomas, jonka edelle Tamminen jo pääsee. Tomasin fiftysixty -taklaus puhaltaa sekä Tammisen nurin että pallon yli päätyviivasta. Kulmalla jatketaan.

Kerran vielä mennään Interin maalia kohti ja sen päätteeksi Henri Toivomäki luutuaa  sekä pallon Viitalan kainalosta maaliin että paistorasvaa Interin kasvoihin. Jos kissalla sanotaan olevan yhdeksän elämään niin Interin yläloppusarjapaikan osalta on nyt aika monta kattia pistetty kylmäksi. Yksi mirri tosin odottaa tuomiotaan vielä Palloliiton kabineteissa, mutta kahteen tulevaan sarjamatsiin pitäisi nyt vihdoinkin löytää taas voittavat pelaajat oikeille pelipaikoille. Muuten tuo Urheilukadulla nääntyvä karvaturri kärsii turhaan.

Viini: pikkasen keljua paistorasvaa tervetuliaiasmaljassa 

2 kommenttia:

  1. Kups on sen lajin porukka ettei punasia passaa ottaa, ne painaa kuokkaan taatusti. Se olis sitten reissu saarelle edessä, jospa sieltä sitten pistesäkin kanssa kottiippäi ?Kyllä se vaan sydänalaa kaihertaa kun Interin materiaali riittäisi kolmen sakkiin taatusti mutta kun se rojekti. En oikein ole selvillä mitä se koutsi koittaa kehitellä, tietääköhän kaikki pelaajatkaan ? Noo, vielä on kesää jäljellä, kauniista päivistä en menisi takuuseen.

    VastaaPoista
  2. Futista ja viiniä30. elokuuta 2022 klo 6.30

    Parin viikon sisällä projekti voi tosiaan tämän kauden osalta epäonnistua, mutta ei varsinaisesti vielä onnistua eli aika ahtaassa raossa Inter on.

    Vastukset toki kaikki voitettavissa, mutta yhtäkään pinnaa ei automaattisesti tule (noh, Oululta ehkä tulee)

    VastaaPoista