Sivut

sunnuntai 21. elokuuta 2022

FC Inter Turku 2 – FC Åland: melkein Valioliigaa

Turku Energia Areenalle saapui vieraita saarelta. Tosin vierasjoukkueen pelipaidan kuosi kirvoitti useammankin kysymyksen siitä, että onko vastustaja sittenkin tepsi. Soppaan, kun lisättiin vielä se, että FC Åland pelaa kotiottelunsa tyypillisesti sinimustissa peliasuissa, niin spekuloitavaa riitti.


Interillä oli peli ja pallo hallussa Turku Energia Areenalla

Palloliiton sivuilta tiirattuna Interillä oli erittäin vahva nippu kasassa. Perusrungon lisäksi listalle oli piirretty uutta hankintaa Tobias Fagerströmiä, pitkästä loukkaantumisesta toipuvaa liigajyrää Juuso Hämäläistä ja lisäkuorrutteena vielä Ryan Mahutaa.

FC Åland lähettää oman viestinsä kotijoukkueen suuntaan heti aloituksesta. Se ryhmittää kasan pelaajia vasemmalle laidalle ja viskaa pallon aloituksesta kohti vasenta laitaa: tänään tullaan kovaa. Interin Fagerstöm puolestaan pehmittää heti alussa oman laitansa hippakaveria ronskilla taklauksella ja pitkällä tuijotuksella. Fagerströmille siunaantuu myös ottelun alussa avopaikka, mutta palloa pyörähtää jalkapöydältä keittiön puolelle.

Alkutörmäilyissä yksi saarelainen jää pötköttämään Interin boksiin.

”Menikö kärpänen suuhun”, kaikuu katsomosta, jossa ollaan myös tosissaan liikenteessä.

Peli on sanalla sanoen molempiin suuntaan erittäin hyvää. Molemmat joukkueet murtavat vastustajan linjoja hyvillä syöttökombinaatioilla. Tempo on reipasta ja pelin aaltoilu lisää ottelun viihteellisyyttä. Inter suojaa oman puolustuskolmanneksensa paremmin, mitä FC Åland, mikä tekee Interistä pykälää paremman kokonaisuuden.

Kello ei ole tikannut aivan kymmentä minuuttia, kun Valentin Purosalo heittää todellisen nappikeskityksen Interin hyökkäyksen keskustassa väkevästi punnertaneelle Jarkko Kokkalalle. Kokkala ei saa puskuun ihan riittävästi tarkkuutta, joten Ålandin Otto Hautamo saa käpälänsä pallon ja maaliviivan väliin.

Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Inter pelaa mainion hyökkäyksen, joka lähtee Juuso Hämäläisen tarkasta pitkästä syötöstä Fagerströmille oikeaan laitaan. Fagerström pelaa boksiin, josta pallo kierrätetään vielä vasempaan laitaan Kokkalalle. Kokkala tarjoilee herkkupalan herkkupaikkaan keskelle, josta Aron Valavaara työntää sen uuniin: 1-0 ja olihan hienosti rakennettu maali.

Fagerströmille siunaantuu pian Interin ensimmäisen maalin jälkeen paikka lisätä vaunuja voittojunaan, mutta kuti karkaa takakulman ohi. Katsomosta suitsitaan toisella kotimaisella kentän suuntaan sitä, että kolmas yritys menee. Ennen potentiaalista kolmatta yritystä Fagerström karkaa taas laidaltaan ja petaa paikan Kokkalalle, joka viimeistelee lähietäisyydeltä: 2-0 ja hypoteettisella valotaululla varttisatanen.


Tobias Fagerström oli aktiivinen laidallaan

Interin Tino Kangasaho koppaa etukulmasta Jimmi Bruhnin napakan kudin ennen kuin peli päästetään tauolle (BING: timpuri55).

Toinen puoliaika lähtee myös vauhdilla liikenteeseen. Kentälle vaihdettu Ryan Mahuta on heti ottelun alussa pahan teossa FC Ålandin maalilla, mutta ensimmäinen kepponen ei vielä onnistu. Toinen onnistuu: Mahuta saa oikealta laidalta nappikeskityksen (arvelen että Purosalolta, mutta voi mennä väärinkin) ja pingottaa pallon taakse sen verran säkenöivää voimaa ja kirurgista tarkuutaa, että peli pyörähtää 0-3:een. ”Valotaululla” 50’.

Peliin napsahtaa muutama lämpöaste lisää. Inter hallitsee edelleen hienoisesti ja vieraat purkavat turhautumista tuomaristonkin suuntaan. Tarmokas ”Höpö, höpö” avustavan hönkäisemänä hiljentää yhden pitkäksi venyvän vuoropuhelun.

Mahutan ja Yeesser Barbatan iloista yhteispeliä vasemmalla laidalla on kiva seurata. Tosin Barbatan säälimätön kenttäpreesens kirvoittaa katsomosta sellaisenkin mietteen, että mahtaako Barbata kerätä vastustajiltaan pelin jälkeen suojelurahaa. Tälle tutkintalinjalle ei bloginkaan toimitus uskalla lähteä.


Tilanteeseen ei tiettävästi liity mitään arkaluontoista rahaliikennettä

70 minuutin kohdilla Hautamo onnistuu venyttämään koipensa läpikaranneen Kokkalan kudin eteen. Pian tämän jälkeen FC Ålandin Linus Gustaffsonin puolivolley kolahtaa tolppaan. Pientä hämmennystä ehtii vielä herättämään Elias Erikssonin keltainen kortti, joka joissain muistiinpanoissa oli Erikssonin toinen. Eriksson jatkaa kentällä.

Inter voittaa 3-0 ja kirjoittajan silmään kauden parhaalla pelillään. Ottelun taso on jättänyt jäljen myös yleisöön. Vapaasti mukaillen ”ei ihan Valioliigaa, mutta parempaa kuin mikään Veikkausliigaottelu. Jos porukka tietäisi tästä, niin täällähän olisi tuhansia katsojia”. Sana lähtee kiirimään eli seuraavaan Interin reservien matsiin kannattaa tulla ajoissa, jos meinaa rauta-aidan viereen mahtua.


Jarkko Kokkala oli yksi Interin monista onnistujista

Viini: sesongin parasta

4 kommenttia:

 1. Tottakai kun minä en tullut katsomaan nousun kannalta turhaa peliä, niin peli oli parasta ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Futista ja viiniä21. elokuuta 2022 klo 4.44

   Oli muutenkin hiukan tavallista vähemmän porukkaa rauta-aidan takana, mutta matsi oli kyllä vimpan päälle tuosta motivaatiotekijästä tai sen puuttumisesta huomimatta.

   Poista
 2. Olipa kivasti kirjoitettu selostus! Ihan ammattiselostajan meininki, ettei vain viinillä ole ollut osuutta asiaan? No se ja sama teksti oli oivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Futista ja viiniä21. elokuuta 2022 klo 12.14

   Kiitos, ja viinillä on tosiaan osuutta kaikkiin asioihin.

   Poista