Sivut

torstai 11. kesäkuuta 2020

Kotimaista huippufutiskesää kohti: FC Inter-MuSa

Kesäinen aurinko hyväili Veritakselle saapunutta yleisöä, kun FC Inter otti liigacupin kenraaliharjoituksessa mittaa Musan Salamasta. Liput oli myyty noin joka viidenteen penkkiin, joskin pariskunnat, perheet ja kaveriporukat olivat löytäneet itselleen viereiset paikat. Jalkapalloa on kaivattu. Sen huomasi, koska yleisö oli paikalla mukavasti ja kannustusta riitti koko ottelun ajan. Erityisesti Martti Haukioja oli uinut ainakin yhden katsojan sydämeen ja "Mara" saikin reilusti suitsutusta ja ohjeistusta yleisöstä.

Inter lähti tutulla 3-4-3 -ryhmityksellä matsiin. Taktisesti Interin pelissä oli muutamia kiinnostavia elementtejä.  Esimerkiksi topparina pelanneen Martti Haukiojan nousut olivat kuin Chris Wilderin Sheffield Unitedin pelikirjasta. Lisäksi terävästi pelannut Taiki Kagayama putosi usein kymppipaikalle tarjoamaan syöttösuuntaa ja rakentamaan peliä. Myös Anthony Annan osallistui Álvaro Muñiz vierellä aiemmin nähtyä enemmän pallolliseen peliin.


Aktiivisesti Interin hyökkäyspeliin osallistunut Martti Haukioja kulmatilanteessa korkeimmalla

MuSa pyrki myös pelaamaan aktiivisesti. Se avasi peliä nopeilla lyhyillä syötöillä ja haki laidoilta murtautumispaikkoja. Toisella puoliajalla MuSan höyry tuntui kuitenkin loppuvan.

Peliä ehdittiin pelata melkein puoli tuntia ennen kuin ensimmäistä kertaa helähti. Kevin Kouassivi-Benissan sai Liliun syötöstä jalkansa vapaaksi ja painoi pallon vastustamattomasti MuSan maaliin. Turkulaisyleisöllä oli vielä treenattavaa Kevinin sukunimen huutamisessa kuuluttajan kalastellessa sitä tuttuun tapaan maalin jälkeen. Eiköhän seuraavassa matsissa jo irtoa paremmin.


Aati Marttinen ilmatilan herrana

MuSa pysyi ensimmäisen puoliajan kohtalaisesti Interin kyydissä mukana ja enempää maaleja ei nähty. Yleisö polki itsensä erikseen avattuun kahvipisteeseen ja janoisimmat saivat matsioluen tai siiderin Junior Cafen puolelta.


Hattutempun tehnyt Kevin Kouassivi-Benissan oli ottelun hahmoja

Toisella puoliajalla MuSan koneen karsta alkoi paljastua. 65 minuutin kohdalla Rick Ketting saa lyhyenä pelatun kulman jälkeen pallon suunnilleen rangaistuspilkun kohdalle ja luutua pallon maaliin. Neljä minuuttia tämän jälkeen Kouassivi-Benissan irtoaa oikealta laidalta ja pyssyttää pallon etuyläkulmaan. Peli ei tästä paljoa vanhene kun Kouassivi-Benissan räväyttää hattutempun kasaan pudottamalla pallo suoraan vaparista etutolpan viereen. Kagayama ja vaihdosta sisään tullut Elias Mastokangas sommittelevat vielä Liliulle maalipaikan. Brassihankinta ei erehdy ja Inter tekee viidennen maalin.


                                        Videossa Kevin Kouassivi-Benissanin vaparimaali

José Riveiro voi hyvän esityksen lisäksi taputella itseään olalle hyvistä hankinnoista, sillä tämän kauden hankinnat vastasivat Interin kaikista maaleista. Ottelun lopussa vaihtoruletti pyörii kiivaana ja useampikin pelaaja saa pohkeilleen tuikitärkeitä minuutteja. Minuutit olivat tuikitärkeitä myös turkulaisille futiskannattajille, jotka voivat hymyissä suin jatkaa jo kytevää futiskesää kohti.

Viinikuvaus: hyvän mielen kesäviini


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti