Sivut

keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

KaaPo-KuPS: kadonnutta cup -romantiikkaa metsästämässä

Kaarinan Pojat ja Kuopion Palloseura ottivat mittaa toisistaan aurinkoisella Kaarinan keskuskentällä. Koronan hyydyttämän kotimaisen kilpafutiksen jälkeen KuPS pelasi ensimmäisen kilpailullisen ottelunsa. KaaPo oli ehtinyt edeltävänä viikonloppuna aloittamaan kautensa Porin Jazzia vastaan. Panoksena ottelussa oli paikka Suomen Cupin puolivälieriin.

Cup -romantiikkaa Kaarinassa

Veikkausliigaseuran saapuminen Kaarinaan kutkutteli sellaista suomalaisesta futiksesta puuttunutta cup -romantiikkaa, johon aika ajoin maailmalla törmää. Ottelu oli löydetty hyvin, sillä parkkipaikkaa sai hetken etsiä ja ottelun edetessä matsi kuulutettiin loppuunmyydyksi. Paikalla oli 470 katsojaa.

KuPS aloittaa ottelun väkevästi ja peliä pelattiin alussa pitkälti kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Maalia hallitsevat Suomen mestarit eivät painostusjaksonsa aikana saaneet aikaiseksi ja ensimmäisen puoliajan edetessä KaaPo sai paremmin pelin juonesta kiinni. Suurin ero kentällä vaikutti olevan KuPS:n fyysisyys. Kaarinalaiset iskivät kaksinkamppailuihin sähäkästi, mutta pelasivat myös fiksusti eivätkä lähteneet pystypainiin KuPS:n jättiläisiä vastaan. Kaksinkamppailut kääntyivätkin usein KaaPon vapareiksi. Lisäksi KaaPo onnistui paineistamaan KuPS:n pelinavaamista ja parasta virettään vielä hakevassa KuPS:n puolustuslinjassa pallo tuntui väliin polttelevan.

KuPS oli joukkueista fyysisempi, mutta KaaPo vastasi siihen oveluudella

Ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä Tabi Manga tarjoili kulmatilanteesta ryppyjä romantiikkaan ja lopulta KuPS pääsi jokseenkin ansaitussa 0-1 -johdossa toiselle puoliajalle.

Toisella puoliajalla KuPS loi uhkaa keskitysten ja erikoistilanteiden kautta. Peli ajoittain myös kuumeni ja pientä jälkipeliäkin nähtiin, mikä kirvoitti muutaman kentälle osoitetun sattuviitanan sekä kotikannattajien että parin KuPS -kannattajan huulilta. Toisen puoliajan edetessä KuPS vetäytyi ja imi ylimääräisen tilan omalta kenttäpuoliskoltaan. Kaarinalaisilla oli vaikeuksia löytää reittejä kuopiolaisten muodon läpi ja pallo siirreltiin puolustuksessa puolelta toiselle.

KaaPo pelasi ennakkoluulottomasti omaa peliään

Pieni Cup -ihmeen vire puhalteli Kaarinan keskuskentällä, kunnes KuPS:n Aniekpeno Udoh ponkaisi korkeimmalla ja junttasi takatolpalle lähetetyn keskityksen maaliin. Tuhkimotarina jää tällä kertaa kirjoittamatta, mutta ottelu kuitenkin antoi osviittaa siitä, minkälaisista lähtökohdista sellainen voitaisiin jatkossa ammentaa. Lisäksi ensi viikolle rakentunut FC Interin ja KuPSin revanssimatsi saa futisperhoset pyörimään jalkapalloromantiikon vatsanpohjalla.

Torikokousta toisella puoliajalla

KuPS loi uhkaa erikoistilanteilla ja keskityspalloilla

Kaarinalaisen futiksen ystävät saattoivat napata hymyissä suin vielä kaksi grillimakkaraa yhden hinnalla kotimatkalleen. Tappio tuli, mutta lähtökohtiin nähden esitys oli erittäin hyvä. KaaPo lähti alusta asti kuvia kumartelematta pelaamaan omaa peliään. Tästä on varmasti hyvä jatkaa kakkosdivarin tuleviin koitoksiin, vaikka KuPS kirjaimellisesti olikin tällä kertaa liian vahva.