Sivut

perjantai 26. kesäkuuta 2020

Futisviinit: Emilio Moro 2016 Tempranillo

”Wine is an art, if you listen, it speaks to you, it tells you, when it needs to rack, when to rest. It’s like a living being that needs to be understood, attended and cared for” Emilio Moro

Vuonna 1932 perustettua Bodegas Emilio Moron viinitilaa pyörittä Moron perheen kolmannen sukupolven seppä José Moro. Suvun vision on ollut uniikkien ja intensiivisten viinien tuottaminen viinimarkkinoille. Emilio Morolla viinien tekeminen rinnastetaan taiteen tekemiseen. Tilan viinien uniikkius perustuu viinitilan maaperän läpikotaiseen tuntemiseen ja sen hyödyntämiseen viinin teossa.

José Moron ollessa ensimmäistä kertaa Sánchez-Pizjuánilla  Sevilla FC pelasi Real Madridia vastaan. Moro kiinnitti huomiota VIP-aitioissa tarjoiltaviin viineihin ja sai tuntemuksen, että pullojen tulisi olla Emilio Moron -viinitilalta. Vuonna 2018 Emilio Moro solmi yhteistyösopimuksen Sevilla FC:n kanssa ja Moron haave toteutui.

Viinissä käytetyn Tempranillo rypäleen juuret ovat pohjois-Espanjassa, jossa myös Bodegas Emilio Moron viinitila sijaitsee. Sittemmin rypäleestä on tullut Espanjan viljellyin punainen viinirypäle. Tempranillot ovat rehevän hedelmäisiä ja aromimaailmaltaan tummia. Tempranilloa käytetään Portugalissa myös portviinien rypäleenä.

Futiksen, Sevilla FC:n ja viinin ystäville viini on tilattavissa alkon tilausvalikoimista.

Emilio Moro 2016 Tempranillo


Lasiin kaatuu syvän tumman punainen inan violettiin taittava viini. Väristä huokuu tietty arvokkuus. Tumman rypäleisyyden taustalta tuoksuun nousee paahteisuutta. Vaimon, joka on enemmän viinin kuin futiksen ystävä, kanssa ristiin tuoksutellessa tuoksusta nousee karhunvatukkaa, luumuisuutta ja kirsikkaista makeutta. Tuoksu on mukavan monivivahteinen ja mukaansa vievä.

Suutuntumaltaa viini liukuu täyteläisen pehmeästä terävän nahkaiseen suun kuivattavan tanniiniseen. Aromit tarttuvat tiukasti suun pinnoille. Maussa tummaa kypsää marjaisuutta, karhunvatukkaa, luumua ja paahdetta. Kokonaisuudessa viini on erittäin luonteikas ja vivahteikas. Viinitilan visioimaa intensiteettiä todella löytyy, mutta se ei silti ylly missään vaiheessa häiritseväksi. Viini ei sinänsä ole mikään hellekesän juoma, mutta menee kyllä nautiskeluviininä voimakkaista mauista pitäville ja liharuuan kanssa tavoittaa varmasti vielä suuremman kohdeyleisön

Futiskuvaus: helposti europelipaikoille ja suoraan Mestareiden liigaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti