Sivut

lauantai 9. toukokuuta 2020

Futisoluet: Woodforde’s Norfolkin The Perfect Finish

The Perfect Finish Amber Ale on Norwich Cityn kanssa yhtestyötä tekevän itä-Englantilaisen Woodforde’s -panimon tribuutti Teemu Pukille. Suomessa myytävässä versiossa on tölkin puolesta Mustanmäen torin piraattifiboja. Värimaailma on kanarialintujen keltavihreä, mutta kyljessä komeilevalta Teemu Pukkia etäisesti ja läheisesti muistuttavalta hahmolta on jäänyt silmät piirtämättä ja alkuperäinen ”Finnish” on karsiutunut ”Finish” -muotoon. Jäljet luultavasti johdattavat sopimus- ja lakiteknisten kirjoitusten luo. Varsinaisen Norwich IPA:n kotimainen päämaja on Pirkanmaalla.


Piraattipukki


Ennen kuin olut edes ehtii kaatua lasiin pongahtaa lähifutismuistista Pukin Toni Sunjicilta laittamat puikot, chipit Bosnia ja Armenia-matseissa, rankkarit Kreikkaa, Italiaa ja kisapaikan sementoineessa ottelussa Liechtensteinia vastaan. Riven ja Pukin johdolla me todella menimme kisoihin. Se on hyvä muistaa, vaikka kisoja pökättiinkin vuodella eteenpäin.

Lasiin kaatuu meripihkan punertava kauniin läpikuultava pirteästi kupliva olut. Oluen päälle nousee sulanutta jäätelöä muistuttava höttöinen ja melko nopeasti sulava vaniljajäätelön valkoinen vaahto. Hennosta tuoksusta nousee sitrusta ja pilsmäistä ruohoisuutta. Ruohoisuus on tuoksussa jopa yllättävän dominoiva. Hieman lämmetessään tuoksu ottaa pienen kiepin makeaa rukiisuutta. 

Rungossa kuplaisuus pitää varsin miedon (3,8%) oluen ryhdin tasapainoisesti pystyssä. Suutuntuma on pirteän hapokas ja helposti juotava. Aromeja saa hetken oluesta imeskellä. Greippisyys sekoittuu rukiisuuteen ja hentoon karamelliin. Maku ei myöskään jää pitkäksi aikaa vierailemaan. Lyhyessä jälkipotkussa ruohoisuus ja karamellisuus viipyilee pisimpään. 

The Perfect Finish on helposti lähestyttävä ja juotavuudeltaan mutkaton olut. Siinä ei ole samaa taikaa kuin esikuvassaan. Silti sen mieluusti ja irvistelemättä viimeistelee.

Futis- ja viinikuvaus: hyviä muistoja mutkattomassa rungossa. 3,3/5

PS: alla omia lähifutismuistoja paikan päältä koettuna ja kirjoitettuun muotoon tulkittuna

Suomi-Liechtenstein: https://futistajaviinia.blogspot.com/2019/11/riven-johdolla-me-mentiin-kisoihin.html

Suomi-Armenia: https://futistajaviinia.blogspot.com/2019/10/suomi-armenia-riven-johdolla-me-mennaan.html

Suomi-Italia: https://futistajaviinia.blogspot.com/2019/09/suomi-italia-hoyhenia.html

Suomi-Kreikka: https://futistajaviinia.blogspot.com/2019/09/suomi-kreikka-peikkojen-ja.html

Suomi-Bosnia: https://futistajaviinia.blogspot.com/2019/06/suomi-bosnia-riven-taikahattu.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti