Sivut

lauantai 16. toukokuuta 2020

Futisoluet: Paulaner Weissbier


Bundesliigan starttaamisen kunniaksi futisolut sarjaan valikoitui Paulanerin Weissbier. Haussa oli aluksi Ruhrin derbyn hengessä joko Dortmundia sponsoroiva Brinkhoff’s:n tai Schalken yhteistyökumppani Veltins:n olut, mutta näiden löytäminen härmän mailta osoittautui tässä hetkessä liian hankalaksi.

Paulaner on Bayern Münchenin yhteistyökumppani


Tästä johtuen lasiin kaatuu Bayern Müncheniä sponsoroivan Paulanerin vehnäolut. Samean, heinänkeltaisen ja oranssiin vivahtavan oluen päälle nousee tuhti, silkkinen ja inan kellertävä vaahto. Tuoksussa on vehnää, kinuskista makeutta, ranskanleipää ja banaania. Makeus dominoi tuoksua ja sitä voisi kuvailla jopa tahmeaksi. Suutuntuma on hilloinen ja hapot ovat varmasti osittain karanneet kaadossa vaahtoon. Suutuntuma ei kuitenkaan mene imelän puolelle, vaan siitä löytyy riittävästi ryhtiä.

Oluen maku ei seuraa tuoksun makeutta, vaan se on raikkaampi ja kovempi. Maussa on vaaleita viljoja ja vehnäleipää. Kinuskisuus häivähtää jälkiliu’ussa, mutta kitkeryys ja greippisuus valtaavat jälkimaun. Olut helposti juotava. Kenties se vaatisi vielä auringon alla porottavan terassipöydän ja etäältä kuuluvan jo ratkenneen futimatsin selostuksen täydellistääkseen kokemuksen.

3,4/5

Futis- ja viinikuvaus: Frank Ribery 3-0 johtoasemassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti