Sivut

perjantai 22. toukokuuta 2020

Futisoluet: König Pilsener


Futisoluiden sarjassa jatketaan bundesliigojen hengessä. Kaupasta tarttui mukaan Joel Pohjanpalon lainapestillään tähdittämän Hamburger SV:n sponsorin König-Braurein König Pilsener.

König Pilsener on väkevästi humaloitu konstailematon olut


Lasiin kaatuu kullankeltainen ja kauniin läpikuultava olut. Päällä on tasainen ja pienikuplainen sokerin valkoinen vaahto. Tuoksussa nousee väkevä pilsmäinen ruohoisuus. Taustalla on vaaleita viljoja ja aivan pienen pieni pilkahdus hunajaista makeutta.

Vahva humalaisuus ja nopeat kuplat hyökkäävät päälle, kun olut valuu ikeniin.  Runsas humalaisuus hakee jopa pientä tyrmäystä, sillä niikseen luonteikas tapaus on kyseessä. Kun tuoksun pääse ohittamaan, niin mausta löytyy yrttisyyttä, joka taittuu kuivan greippiseen karkeuteen. Jälkimaku jää leijailemaan ohittamattoman ruohoisena.

Kyllähän tästä oluesta saa analogian täyteen vauhtiin kiitävän Pohjanpalon kanssa. Oluen lempeä vaaleus lähinnä hämää, kun Deutsche Bahn rynnii säälimättömästi päätyrajaa kohti eikä pysähdy ennen kuin pakosta omien ultrien eteen.

König Pilsener on kokonaisuudessaan tymäkkä ja konstailematon pilsneri. Ehkei niinkään sovi nautiskeluun, vaan sopisi paremmin, vaikka mausteisten makkaroiden kaveriksi. Toisaalta tunnelmaltaan sopii puoliajalle tappiotilanteessa muutamalla kulauksella irvistellen tuhottavaksi käyttöjuomaksi, jonka voimalla jaksaa taas muutaman minuutin karjua.

3/5

Futis-ja viinikuvaus: kein Schwachsinn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti