Sivut

maanantai 9. syyskuuta 2019

Suomi-Italia: höyheniä

Turun linja-autoasemalla vihmoo vettä. Kaulukset pystyssä ja huuhkajien huivit kaulassa sieltä täältä kursittu futiksen ystävien ryhmittymä on lähdössä Ratinalle todistamaan Suomen jalkapallomaajoukkueen kohti EM-kisapaikkaa suunnattua askeltamista. 

Pieniä ruutuja nousee bussipenkkien selkämyksistä taittuville pöydille. Armenian ja Bosnian kissahiiri -leikissä Armenialla on enemmän kermaa viiksissään. Jerevanin niin ikään kostean taivaan alla se ilmottautuu huuhkajien päävastustajaksi nykäisemällä ratkaisevan palan Robert Prosinečkin puutornin perustuksista. Huuhkajien osalta kaikki tiet näyttävät vievän EM-kisoihin.


Tampere vastaanottamassa huippufutisiltaa

Karnevaalimeininkiä RatinallaRatinan ympäristössä ja koko huuhkaja -tarhassa puhutaan leuka pystyssä siitä, miten nyt, jos koskaan, Italia on kaadettavissa. Roberto Mancinin sinipaidoissa nähdään murtumia, pelikieltoja ja loukkaantumisia. Ensimmäisellä puoliajan ensimmäinen puolituntinen päästelee vielä karsinnoista tutuilla höyryillä, mutta viimeisen vartin ajan Italia vääntää keisarillisella otteella ottelun näköisekseen eikä Suomi meinaa päästää puhurin alta minnekään.

Pohjoiskaarteen tunnelmia

Italia toi pari kourallista


Italian systemaattinen koko kentän prässi pyyhkii Ratinan nurmea ja aika loppuu ja pallo painaa suomalaisten jaloissa. Lukas Hradeckyn heiluttelee taikasauvaa Mont Blancilta syöksyvien lohikäärmeiden suihkiessa ohi vasemmalta ja oikealta. Huuhkajien taianomainen liito jatkuu vielä. Maali varjeltuu ja hengähtämään lähdetään 0-0 -tilanteesta.

Suomella oli vaikeuksia murtautua Italian puolustuksen läpiItalian kuristuakäärmemäinen ote on toiselle puoliajalle hieman hellittänyt ja happi virtaa Ratinan stadionilla. Italia on päässyt kuitenkin nakkaamaan kolikkoa jo niin monta kertaa, että yksi kopsahtaa Paulus Arajuuren jakauksen, Ciro Immobilen otsatukan ja yläriman kautta maaliin. Italia menee ansaitusti 1-0 -johtoon.

Pala palalta Suomi saa työnnettyä pakkaansa taas Italian kenttäpuoliskolle ja Stefano Sensi talloo lopulta tulikuuman Teemu Pukin kantapäille rangaistuspotkun arvoisesti. Kaikista silmänkääntötempuista piittaamatta Pukki nostaa keskikorkuisen pallon keskelle maalia Gianluigi Donnarumman haroessa ilmaa siellä, minne Pukki viimeksi postinsa toimitti.

Pukki pisti verkot pullolleen


Peli saa pelinkuvansa joskaan ei pelinarvoistaan loppua. Italia rakentaa vasemmalta laidalta hyökkäyksen, jonka päätteeksi Nicolo Barella tömäyttää pallon Sauli Väisäsen selän takana pilkottavaan käteen. Rankkareita rakastava Bobby Madden päästää sydänhymiöt pulppuamaan pillistään. Jorginho tekee tutut loikat ja upottaa pallon tuttuun tapaan maalin oikeaan nurkkaan. Suomi saa vielä lyhyen painostusjakson aikaiseksi, mutta ottelu päättyy nollaan pisteeseen ja luurankojen tanssiin.

Ottelu päättyi Italian juhliin

Pettynyt mutta toiveikas kotiyleisö palaamassa stadionilta


Kisapaikka jää tappiosta huolimatta kuitenkin tukevasti omiin käsiin.

Viinikuvaus: Ratinan sadetta ja rallatusta Rivelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti