Sivut

lauantai 11. heinäkuuta 2020

FC Inter-Ilves: comeback Kuopiosta

Jos ei jäänyt Kuopion märältä kumimatolta Interin jälkipolville mitään kerrottavaa, niin ei jäänyt myöskään sen kummempia jalkapallotraumoja. FC Inter tuli Veritakselle kevyellä jalalla ja möyhensi lopulta tupsukorvat lähes tennislukemin. 

Kuopion reissun jälkeen Turun sinimustilla oli mentaliteetti kohdillaan


Inter palasi edellisen pelin jälkeen tuttuun 3-4-3 -muodostelmaan. Avaukseen nousivat Jesper Engström ja Taiki Kagayama, jotka molemmat jättivät hyvän jäljen otteluun. Jarkko Wissiin Ilves vastasi 4-3-3 -muodostelmalla. KuPS pelin jälkeen spekuloitiin sillä, hakeeko Wiss keltamustien pelistä jotain elementtejä myös Ilveksen peliin. Näin ei näkyvästi kuitenkaan käynyt.

Peliä ei ehditä pelaamaan montaakaan minuuttia, kun hienon ottelun pelannut Rick Ketting puhkoo painavalla syötöllä Ilves puolustuksen. Selustaan kipittää Engström, joka kääntää pallon keskelle. Timo Furuholm noudattaa lätkämaailmasta tuttua sanontaa ”lapa jäähän ja nimi lehteen” ja Inter pääse heti alussa johtoon. 

Puolen tunnin kohdalla helähtää seuraavan kerran. Taiki Kagayama kurottaa päänsä Connor Ruanen keskitykseen ja liippaa pallon maalin kulmalle vapaaksi jääneelle Engströmille. Joskus on nähty, että näistä paikoista saatetaan ladata pallo täydellä voimalla stadionilta ulos, mutta Engström on eri maata: hän kuolettaa pallon rauhassa ja uittaa kalman viileästi pallon Mika Hilanderin jalkojen välistä maaliin. 

Jesper Engström oli laidallaan pitelemätön


Jo viime kaudelta tuttuja sinimustien maalinteon oppikirjaan lisättäviä maaleja kirjoitetaan vielä yksi ennen toista puoliaikaa. Ruane- Álvaro Muñiz akseli siirtelee pallon tyhjään tilaan löytäneelle Elias Mastokankaalle. Mastokangas keskittää Furuholmille, joka kääntää pallon rinnallaan taustalle nousseelle Kagayamalle, joka sijoittaa pallon alkakulmaan. Hämmentävällä tavalla peli näyttää olevan ohi jo tässä vaiheessa.

Letkeän rennoissa tunnelmissa katsomoon palaavilla sinimustien kannattajille säästyy toisella puoliajalle vielä paria kaskua kerrottavaksi. Ilven hallitsee näennäisesti puoliajan alkua, mutta seuraava merkintä tehotilastoihin tulee taas kotijoukkueen puolelta. Senttilitroissa reilu viinipullollinen ehtii kellosta kulua, kun Noah Nurmi ja Muñiz kaivavat pallon Interille. Nurmi lähettää Kagayaman ja Interin terävään vastaiskuun. Kagayama pelaa vaihdosta sisään tulleelle Liliulle, jonka tarkan takatolpalle lähettämän keskityksen Furuholm liukuu sisään. Furuholm jatkaa maalin päätteeksi jo viime kaudella alkanutta hyvähenkistä keskustelua Ilves -kannattajien kanssa. 

Futisillan värit kankailla


Ilveksen Ilari Mettälä kaunistelee lukemia ja Ilves saa vielä pienen painostusjakson aikaiseksi. Furuholm saa kuitenkin viimeisen sanan. Liliu pelaa hienosti itsensä läpi, mutta Hilander kaatuu onnistuneesti pallon eteen. Inter -ikoni Furuholm on kuitenkin ensimmäisenä haaskalla ja knallitemppu kudotaan ottelun lisäajalla valmiiksi. Ilvekselle jää paljonkin ottelusta mietittävää, kun Inter onnistuu todella kokonaisvaltaisesti pelissään. Tehotilastoihin itsensä kirjainneiden lisäksi Arttu Hoskosen jatkuva ilmantilan herruus jää mainittaviin asioihin.

Viinikuvaus: ”runsas”

toimi.huom. viinikuvaus varastettu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti