Sivut

lauantai 25. heinäkuuta 2020

Futisviinit: Casillero del Diablo (Shiraz, 2018)

Concha Y Toro on chileläinen vuonna 1883 perustettu viinitila. Aatelismies Don Melchor de Concha y Toro istutti Maipon alueelle ensimmäiset Bordeauxista tuodut viiniköynnökset. Sittemmin perheyrityksestä on tullut Chilen suurin viinitalo. Casillero del Diablon viinibrändi starttasi vuonna 1966. Se on listattu myyntiin ja tunnettuuteen perustuen maailman toiseksi vahvimmaksi viinibrändiksi. Listan kärjessä on australialainen Yellow tail.

Concha y Toro on vuosikymmenten saatossa ostanut useampia pienempiä viinitiloja ja se on listautunut pörssiin sekä Chilessä että New Yorkissa. Yhteistyö Manchester Unitedin kanssa alkoi vuonna 2010.


Casillero del Diablo Shiraz 2018


Concha Y Torolta maistoon menee Casillero del Diablon vuoden 2018 Shiraz. Viiniä löytyy helpohkosti alkon perusvalikoimasta.

Lasissa syvän tumma lähes mustanpunainen viini. Tuoksultaan täyteläinen, hilloisen painava, hilloisen makea, tumman hedelmäinen ja tumman vadelmainen. Taustalta pistää kevyt paahteisuus. Tuoksu on mukavan luonteikas, vivahteikas ja ryhdikäs.

Suutuntumaltaan viini on aika kevyt. Maku kasvaa suussa vähitellen. Tasainen rypäleisyys taittuu suun kuivattavaan tanniinisuuteen ja mustapippuriin. Aromimaailmaltaan viini on tasaisen kypsän ja tumman vadelmainen. Maku on melko lyhyt ja ei ehkä lunasta aivan tuoksun lupausta

Suolaisen juuston kanssa tummat hedelmät ja marjat saavat raikkaamman käänteen. Viini pyytää kaverikseen jonkinlaista suupalaa, jotta se kasvaa täyteen mittaansa. Se on sellaisenaan helposti lähestyttävä ja juotava. Kaupallisuutta on varmasti mietitty ja ehkä se kevyen ironisella tavalla ottaa saman kaistan sponsoroimansa joukkueen kanssa.

3,4/5

Futiskuvaus: perusvarmaa menestymistä tukevien kaupallisten kivijalkojen päällä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti