Sivut

perjantai 10. heinäkuuta 2020

Mustan virran panimo: Kicker IPA

Mustan virran panimon aka Olaf Brewingin Kicker IPA:n luvataan potkivan kuin Pukki. Otamme siis selvää viitanneeko Savonlinnalaispanimo Teemu Pukkiin vai kenties oluen humalointiin? Oluen etiketissä on bustermaista sarjakuvakuosia eli tarinaa olisi kerrottavana.


Mustan virran panimo: Kicker IPA


Lasiin kaatuu sameahko oranssiin vivahtava olut, jonka päälle nousee kirkkaan valkoinen vaahto. Tuoksussa on troppisia hedelmiä, kinuskia, kauraleipää ja greippistä karheutta. Tuoksun painavuus asettaa hyvät odotukset oluelle. Nyt ei neppailla, vaan lähdetään voittamaan.

Suutuntumaltaan olut on kevyehkö ja hennon hapokas. Mausta nousee ensin raikas tuulahdus aprikoosia, jonka jälkeen suun valtaavat greippinen ja yrttinen humalointi. Tuoksun trooppisuus jää tuhdin humaloinnin jalkoihin. Olut jatkaa liukuaan kuivan yrttisenä. Menee enemmän keskikentän rouhijan kuin kliinisen viimeistelijän puolelle. Tätäkö Norwich olisi tarvinnut?

Pikemminkin kuin Pukki, olut potkii vinniejonesmaiseen tapaan. Humaloinnin takaa voisi toki löytyä tuhdimpaakin aromimaailmaa, mutta kenties punakortti ehti helähtää ennen ottelun päättymistä.

3,4/5

Futiskuvaus: keskikentän rouhija


2 kommenttia:

  1. Tuhdimpi humalointi voi toisinaan tehdä niistä vaikeasti lähestyttäviä. Onneksi valinnanvaraa on.

    VastaaPoista