Sivut

keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Veikkausliiga: mua puri futiskärpänen

Veikkausliigan alkaminen on itselle jo vuosia ollut kevään ja orastavan kesän merkki. Joulupukin konttiin on saatettu useampi kausikortti ja odotus on voinut alkaa. Kotipelit kalenteroidaan hyvissä ajoin. Vieraspelit ovat myös löytäneet oman boksinsa keväästä syksyyn juoksevista suunnitelmista. Pelit tarjoavat onnellisia ja tunnerikkaita hetkiä väliin puuduttavan ja stressaavankin arjen pyörityksen keskellä. Työpäivän saa kätevästi poikki saapumalla stadionille. Viikonlopun kiireettömyyteen tulee oma mausteensa, kun tietää, että iltapäivällä pelataan taas. Kannattaa kokeilla!

Ne irvileuat, jotka huutelevat potkupallosta, eivät luultavasti ole ihan lähiaikoina, jos koskaan, käyneet suomifutista katsomassa. Oma kokemukseni on, että veikkausliigafutis on viihdyttävää ja taktisesti kypsää. Pelin sisällä on huomioitu pelaajien vahvuudet. Pelaajat ja valmentajat ovat täysiverisiä ammattilaisia, jotka vuodesta toiseen tekevät pioneerityötä suomalaisen jalkapallon eteen. Heillä on toki omat hyvät ja huonot hetkensä. Seuroilla, pelaajilla, valmentajilla ja taustajoukoilla on omat tarinansa kerrottavana. Ne ovat ihan yhtä innostavia ja viihteellisiä kuin missä tahansa muualla maailmassa. Paikallisuus tekee niistä lähestyttävämpiä ja tarinat ovat tarjolla niille, jotka ovat valmiita niitä kuulemaan. Ryhdy vaikka seuraamaan kotikaupunkisi tai suosikkijoukkueesi some -tilejä.

Veikkausliigassa on sellaista paikallisuutta ja autenttisuutta, mitä ei läpikotaisin kaupallisissa eurooppalaisissa futissarjoissa ole. Totta kai itsekin toivon, että Veikkausliigan yleisömäärät ja rahavirrat kasvavat, jotta suomalaiselle jalkapallolle voidaan luoda vankempaa pohjaa. Matka saattaa toki olla pitkä tai loputon, mutta aion itse nauttia siitä ottelun kerrallaan. Fiilistä metsästävän kannattaa hakeutua stadionilla oman suosikkijoukkueensa kannattajaryhmien läheisyyteen. Kenties olet seuraava, joka jouluksi katselee kausikortteja sekä itselleen että läheisilleen.

Viime kauden pelirutiinina oli pojan eväsrepun pakkaaminen ja bussimatka Veritakselle. Välivuoden jälkeen aion houkutella taas tyttärenikin mukaan stadionille (Suklaa ja jäätelö toimivat ainakin huomista matsia silmällä pitäen).  Stadionilla tapasin sekä isääni ja pikkuveljiäni että monia kasvotuttuja, joiden kanssa pelit elettiin yhdessä. Katsettaan kun katsomossa kierrätti, saattoi hämmästellä, minkälaisen kirjon ihmisiä ottelut olivat vetäneet puoleensa. Syttyä voi tunnelmasta, yhteenkuuluvuuden tunteesta, pelistä itsestään kaikkine vivahteineen tai siitä, että pelit tarjoavat paikan kokoontua lähteisten ihmisten kanssa yhteen.

Veikkausliigaan sopii hyvä liike-elämästäkin tuttu sananparsi: älä oleta, vaan ota selvää. Annetaan vaan kotimaisen futiskärpäsen purra tänäkin vuonna

Viinikuvaus: kotimainen arvoviini


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti