Sivut

lauantai 18. heinäkuuta 2020

Futisoluet: Anderson's Craft Beerin Miroslaw Gose

Pärnun kauppakeskus Kaubajamakasin Rimissä pistää silmään Miroslaw Gose. Olut on mieto 2,7%:nen Gose. Oluttyyppinä Gose on hapan suodattamaton pintahiivaolut, joka on saanut oluttyylinä alkunsa saksalaisesta Goslarin kaupungista.

Anderson's Craft Beer on virolainen kiertolaispanimo, joka parhaillaan rakentaa myös omia tuotantotilojaan. Anderson's on tehnyt eniten yhteistyöoluita Lehe's breweryn kanssa, mutta yhteistyölistalta löytyy myös Tankersia ja Genika Brewerya.

Miroslaw Gose


Lasiin kaatuu heleä viljan keltainen olut. Vaahto sulaa nopeasti muutamaksi sokerin valkoiseksi saarekeeksi oluen päälle.

Tuoksu on yllättävän makea. Siitä löytyy sitruunakakkua, aprikoosia ja ananasta. Makeudesta huolimatta tai juuri siitä johtuen tuoksu on erittäin miellyttävä.

Suutuntumaltaan olut on pirteän hapokas. Maku ei seuraa tuoksun karttamerkkejä, vaan on kevyen sitruksinen ja hapan. Hedelmäisyys on taustalla. Siitä irtoaa hedelmäsalaatin aromeja, greippistä liukua ja sitrusmehumaista fiilistä.

Oluella ei ehkä liipaista Gerd Müllerin ohi Saksan maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijä tilastoissa, mutta kesäiseen huippu-uran muisteluhetkeen uppoaa kuin oikein ajoitettu pusku takatolpalta

3,5/5

Futiskuvaus: 3-0 tyylittely takatolpalta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti