Sivut

torstai 5. heinäkuuta 2018

BB-show


Brasilian ja Belgian ottelu on tietyllä tavalla häiritsevä. Tässä vaiheessa kisoja keskustellaan pitkälti siitä, miten pienet marginaalit, poikkeukselliset yksilöt ja valmentajien nerokkaat siirrot ratkovat otteluita. BB-show on nimensä veroisesti samballa ja laukalla. Brasilian symboli tällä hetkellä on maailmanympäryskieriskelyllä oleva Neymar. Belgian puolustuspeli oli Japania vastaan hämmentävän heikkoa. Belgian kultainen sukupolvi tuntui pelaavan kultalusikka suussa ja Japani -ottelun lopussa se asemaansa hyväksikäyttäen ulosmittasi samurai -miekan.

Molempien joukkueiden ei tarvitse vielä ole aivan tosissaan, sillä show jatkuu jommalla kummalla. Ottelu on kuitenkin sikäli tärkeä, että Brasilialla on 1-7 -trauma vielä käsittelemättä ja Belgian kultaisen sukupolven pinta alkaa vääjäämättä tummua. Sikäli käyntiin potkaistaan ihan oikea peli, että molemmilla olisi DNA:ta mestaruuteen asti. Toinen juttu kuitenkin on, että saadaanko tähtisikermistä edes etäisesti linnunrataa muodostavaa muotoa vai jatkavatko tähdet omia syöksyjään. Ottelun viihdearvo tulee olemaan luokkaa seiskapäivä. Katsojat sitten päättävät, että tykkäävätkö vai väittävätkö etteivät tykkää, mutta katsovat kuitenkin.

Brasilian kannattajat pitivät symbolisesti hautajaisia Saksalle alkulohkon jälkeen. Jotenkin tulee sellainen olo, että käviköhän freudilainen lipsahdus. Belgia on sikäli helpompi, että siltä voi odottaa melkein, mitä vain. Sen lipsahdus oli kenties Adnan Januzain 0-1 maali, jonka Roberto Martínez otti irvistellen vastaan. Toki Japani saattoi olla juuri se oikea joukkue, jonka sivalluksesta Belgialla vielä oli mahdollisuus kammetta jatkoon. Moni nyt jatkossa olevista joukkueista ja tippuneistakin olisi luultavasti pistänyt pörröpäitä suoraan sydämeen.

Kenties pelikirja onkin illalla värityskirja, samba humalaista ja luostarioluiden panijat humalassa. Katson ottelun ja koitan ottaa sen vastaan ennakkoluulottomasti kuin tyttären poikaystävän mopoauton: samalla vienosti nuorempina vuosina hankittua Roberto Carlosin pelipaitaa silitellen.


Viinikuvaus: väriä ja väriaineita. Hedelmien päällä sinappia ja viinin joukossa olutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti