Sivut

sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Tsaarien ja kuningaskunnan kädenpuristus


Espanjan ja Venäjän välisessä ottelussa estradille astelee kaksi suurmaata kauhtuneissa kilvissä. Espanjalla vaikutti olevan kaikki jopa epäilyttävän hyvin, kunnes kuningaskunnan suurmiesten oikut astuivat kuvaan. Espanjan hilpeään laitamyötäiseen pumpannut Julen Lopetegui pudotettiin surutta Espanjan kuninkaallisen jalkapalloliiton kuninkaallisen takkaan muiden pölkkyjen joukkoon, kun jalkapallomaailman lävisti uutinen Lopeteguin ja Madridin kuninkaallisten sopimuksesta tulevalle kaudelle. Juhlasalissa oli liikaa kuninkaallisia ja kompromissejä ei tehty. Tekijämies Fernando Hierro korvasi Lopeteguin, mutta ensimmäinen 3-3 -tulokseen päättynyt ottelu osoitti sen, että Espanja on osittain rikki. Laatokan yli se vielä soutaa, mutta sen jälkeen meno on jo hapokkaampaa.

Venäjän kilpeä on puhdistettu shampanjalla ja kaviaarilla nyt kahden viikon ajan. Tsaarien valtakunnan MM-kisat ovat olleet poliittisesti virittäytyneet, mutta nyt on jalkapallon aika tarttua valtikkaan. Venäjä on pelillisesti saanut, mitä tarvitsi eli syvällä jäämeressä sukellellut maajoukkue vältti häpeän sopivan helpossa alkulohkossa ja esiintyi avausotteluissaan jopa yllättävän positiivisesti. Sitten tulivat Uruguayn taivaansiniset ja pyyhkivät väkevällä etiikalla ylimääräiset illuusiot. Kenties Saudi Arabia olikin kisojen heikoin joukkue ja ilman Mohamed Salahia pelaava Egypti vähintäänkin raajarikkoinen.

Illan ottelussa on vaikea nähdä muuta lopputulemaa kuin kuningaskunnan maltillisen hyökyaallon yli käynti. Espanjan tähtisikermän hermoradoissa kulkee sen verran voimakkaana Juego de Posicionin sähköt, ettei se ihan heti sammu, vaikka töpseli vedettäisiin seinästä ja hetkellisesti siirryttäisiin varavirran käyttöön. Venäjän mahdollisuus lienee siinä, että Espanjan viitan alla on kuolettava haava, jonka sen on onnistunut peittämään, mutta joka lopulta tuuperruttaa ritari-iniestat Luzniki -areenan tantereelle. Toki vieraille hopeamaljoissa tarjottujen liemien joukossa on saattanut olla shamanistisia yrttejä ja kuninkaallisen karavaanin kinttupolulle on kaivettu ansakuoppia, mutta Venäjä ei kuitenkaan Espanjaa kaada. Epätodennäköisessä skenaariossa Espanja tekee sen itse.

Viinikuvaus: suurvaltojen liian kauan auringossa lämmenneiden rypäleiden keitos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti