Sivut

sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Tequilan ja sambankatkuinen tanner


Supertähtien maalitaulusta on nyt pudotettu Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ja Andres Iniesta. Tähtäin on väistämättä siirtynyt seuraavan kohteen eli Neymar da Silva Santos Júniorin päälle. Brasilia lähtee ennakkosuosikkina pudottamaan Meksikon hilpeitä veikkoja, jotka ottivat tequilan makuisen ja hajuisen lähdön kisoihin. Silminnähden rentoutta ja peli-iloa säteillyt Meksiko hakkasi ensimmäiset naulat hallitsevan mestarin Saksan arkkuun. Sen jälkeen se on lasketellut varovaisemmin ja day after iski raskaasti Ruotsia vastaan. Uuteen nousuun on päästävä heti viikonlopun jälkeen tai seuraavat tanssit tanssitaan Rio de Janeiron ja Sao Paulon favelloissa.

Brasilia on kiristänyt ruuvia kevyesti peli peliltä. Nyt se tarvitsee pyöräyttää vähintään puoli kierrosta lisää, jotta samban rummutus peittää alleen sen paukkeen, joka Meksikossa vaalien alla on katuja kylmännyt. Neymar on tähän asti kisoissa keskittynyt ottamaan iskuja pohkeisiin ja nilkkoihin. Mikään ei indikoi siihen, että tahti rauhoittuisi näennäisesti leppoisan sombrero-kansan astuessa viheriölle. Kolmiväristen vihreiden paitojen alla kiehuu atsteekkisoturien veri ja Meksikon pelisuunnitelmaan on varmasti kirjattu peli-ilon vieminen Brasilialta. Volgan rannoilta tulee tähtitaivaalle nousemaan sarjana parahduksia ennen kuin tuomari lopulta vapauttaa pelaajat taisteluvelvoitteestaan. Neymarin on iskujen ottamisen lisäksi iskettävä nyt takaisin

Sekä Brasilia että Meksiko ovat toipilaita. Brasilian vapaapudotus lähti 1-7 -tappiosta Saksalle kotikisojen välierissä. Pudotus jatkui, kunnes Dunga vaihtui Titeen ja uusi aamun koitti eteläisen Atlantin rannoille. Meksikoa painaa historian taakka siitä, että se on MM-kisoissa aina päässyt jatkopeleihin ja sitten romahtanut ensimmäisellä kierroksella. Brasilia ei ole ideaali kilpaveli kyseisen oravanpyörän hyydyttämiseen. Sakkokierroksia lienee nyt tiedossa.

Viinikuvaus: lämminverinen, iloinen ja kohtalokas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti