Sivut

lauantai 15. huhtikuuta 2023

Ilves-FC Inter Turku: reittaa tämä

On aika korkata myös Veikkausliiga tälle kaudelle. Ultraboyzin minibussi on loppuun myyty. Celsiukset lähtevät hiljalleen kipuamaan kohti keväisiä tunnelmia. Bussissa vitsaillaan sillä, että kaksi ison profiilin kaupunkia ei saa kenttiä määräaikaan mennessä kuntoon, joten Valkeakosken apuun on turvautuminen. Lisäksi pohdittavien asioiden listalle nousee se, että saako rankkaria ampua humalassa.

Valkeakoskella suhtaudutaan vakavasti turvatarkastukseen. Tämä kerta ei tee poikkeusta, vaan jokainen futiksen pariin halajava tutkitaan tarkasti. Jalkapallon vaaroista varoitetaan myös stadionin rakenteissa. Jarkko Wiss saa hyvällä haipilla olevilta vieraskannattajilta suosionosoitukset. Tupsukorvat jättävät aiemman valmentajansa läsnäolon huomioitta. Anniskelu- ja normikatsomon sijainnista käydään tiukkaa debattia. Aurinko lämmittää koko ajan lämpimämmin ja lämpimämmin. On hyvä päivä startata blogin vierasreissut.

Ilves ja FC Inter Turku kohtasivat Valkeakoskella


Ottelun ja myös koko Veikkausliigan kannalta ongelmalliseksi tulee muodostumaan se, että tuomariratkaisut tulevat viemään pääosan pelillisiltä elementeiltä, joissa varmasti olisi riittänyt tarinaa iskettäväksi ihan riittämiin. Kirjoittajallakin on tämän vuoden puolelta jo tusinan verran eri sarjatasojen matseja nähtynä, mutta Valkeakoskella pelattu oli ensimmäinen, jota selkeästi leimasi tuomarivirheet. Alasarjoissahan kaikkea voikin tapahtua, mutta nyt oli kyseessä pääsarja ja siten tuomarit ymmärtääkseni ovat valittu maan laadukkaimmasta poolista. Tilannetta olisi hyvä tarkastella.

"Sepiä" muistetaan Tifolla. "Tätä varten eletään" pauhaa Armadan johdolla vieraskatsomossa. Ilves on ottelun alussa parempi joukkue. Se saa sahattua keskikentän keskustasta ja Interin puolustuslinjan edestä itselleen mökkipaikkoja. Kudit karkailevat kuitenkin maalin ohi.

Panoraamaa

Interillä keskitykset ja murtavat syötöt hiukan karkailevat. Siksi sille jää alussa perässäjuoksijan osa. Lopulta Ilveksen Santeri Haarala paikantaa Petteri Pennasen taustajuoksun. Pennanen tömäyttää pallon alakulmaan: 1-0 ja kellossa vartti plus pari naksausta.

Interin kuitti tulee pian. Timo Stavitski leikkaa oikealta keskelle ja lennättää vasurillaan pallon kauniisti vasempaan yläkulmaan: 1-1. Tai no ei. Pallo putoaa rimasta noin kilometrin verran maaliviivan taakse, mutta Oliver Reitalan johtama tuomaristo ei tätä paikanna. Ei keskeltä. Ei laidalta. Ei mistään. Ehkä olisi aika puhua hetki maaliviivateknologiasta ja Veikkausliigasta. Samalla matto repäistään sen narratiivin alta, että tuomaristoa tulisi kohdella silkkihansikkain. Alasarjoissa ja junnuissa kyllä. Lippulaivan eli Veikkausliigan osalta tilanne on toinen.

Ilveksen ja Interin maalien jälkeen Inter saa pelinsä entistä paremmin rullaamaan. Vieraskannattajien pauhatessa ja still-kuvien liikkuessa käsistä käsiin se tasoittaa pelin toiseen kertaan, kun Dimitri Legpo saa pallon vasemmalle laidalle. Legpo tikkaa boksiin ja painaa pallon kovaa maalille. Pallo löytää ystävän Darren Smithistä, joka tuuttaa sen tyhjiin. Eetu Huuhtanen käy liekittämässä vieraskatsomoa ja maailma on taas radallaan.

Tovin kuluttua Ilves saa lisää jeesiä tuomaristolta, kun Adam Larsson syöksyy pallontavoittelu tilanteessa Tommi Jyryn jalkoihin ja naruttaa Ilvekselle rankkarin. Jos ottelu olisi etämyynnin palautusoikeuden piirissä, veisin sen samantien postiin. Se on rikki eikä vastaa tuotekuvausta. Pennanen kiittää lahjasta: 2-1.

Pennanen avaan paketin




Tauolla puhutaan lähinnä yhdestä asiasta. Buffetissa on ollut pelisilmää, sillä makkarat on paistettu valmiiksi ja pistetty sitten lämminlaukkuun. Ketsuppia on vaikeampi tursottaa kuin sinappia.

Toinen puoliaikaa etenee melko tasaisissa merkeissä. Reitalalle lähtee viljalti muistutuksia ja palautetta ensimmäisen puoliajan tapahtumista. Hiljalleen Inter ottaa pelin paremmin ja paremmin näppeihinsä. Inter löytää laitakaistoilta tilaa ja saa myös kasan erikoistilanteita, mutta Ilves kestää.

Inter hakemassa kolmatta kertaa tasoitusta ottelussa, jossa se päästi kaksi maalia


Pelin edetessä Interin kiri hieman hyytyy ja pallollinen peli meinaa mennä puskemiseksi. Loppuun Inter saa hyvän hässäkän Ilveksen maalille. Ilveksen Tatu Miettunen ratkaisee tilanteen istahtamalla pallon päälle, kunnes Otso Virtanen kiirehtii sen hänen jaloistaan nappaamaan. Tilanteessa ei nähdä mitään laitonta. Laittoman hieno olisi maaliin pudotessaan ollut vielä Luka Kuittisen lopussa väläyttämä saksari, johon ottelu päättyy.

Eteenpäin!


Paluumatkalla videoklipit pyörivät. Rikosoikeudellisia toimenpiteitä harkitaan. Kävellessämme taisteluparin kanssa pölyistä asvalttia pitkin kotiin hän kysyy, että muistanko vielä sen Leedsin pelin, missä ne yhtäkkiä unohtivat, miten jalkapalloa kuuluu pelata. Muistan.

Viini: #ratemywine

1 kommentti:

  1. Onneksi ei ollut vaippaikäisiä paikalla, niin järkkärit ei joutuneet vaippoja tarkistamaan luvattomien esineiden varalta

    VastaaPoista