sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

KuuLa-FC RP: hurmosta ja draamaa Yläkentällä

Yläkentällä riitti alkukevään sunnuntaina kuhinaa, kun länsi-Suomen divareita poljettiin käyntiin. Edellisestä matsista kulkee porukkaa vastaan, kun nousen puurappusia pitkin kohti Urheilupuistoa. Sekä KuuLa että FC RP ovat pelillisten asioiden lisäksi tunnettuja aktiivisista kannattajistaan. Yläkentän katsomoon kerääntyykin reilusti jalkapallon ja kevätauringon, jonka lämpö ei ihan yllä katsomon lipan alle, ystäviä.

KuuLan pelaajat kipuavat kentälle aplodien saattelemana. FC RP:n laituriosasto lupaa lähteä luodin lailla avauspotkun perään. Ongelmaksi muodostuu tosin se, että KuuLa prässää heti terävästi ja hyydyttää FC RP:n aikomukset pitkästä avauksesta. Pelin kuvaksi lähtee piirtymään se, että KuuLa hyökkää vauhdikkaasti ja sillä riittää hyökkäyksessä sekä jalkoja että taitoa, mikä tulee tuottamaan sille pelin aikana kasan hyviä maalipaikkoja. Pallon saadessaan FC RP kierrättää sitä muutaman kerran puolustuksessa ja sen jälkeen lähtee hakemaan keskikentältä pelin edistämiseen löytyviä tiloja.

KuuLa oli hyvällä jalalla liikkeellä, mutta tulostaululle se ei saanut tarvittavia pykäliä

KuuLa nasauttaa heti ottelun alussa itsensä piikkipaikalle, kun kulman jälkitilanteessa ilmojen halki käy Jere Nästin tie: 1-0 ja peliä on pelattu minuutti. KuuLan kannattajien joukosta ehditään ilakoimaan varhaista johtomaalia useammallekin hieman myöhässä peliin saapuvalle  kamraatille. KuuLa on ottelun alussa joukkueista selvästi vahvempi, mutta FC RP:n maalivahti Aldin Foric petaa heti ottelun alussa vahvasti paikkaa vieraskatsojien sydämiin lukuisilla huipputorjunnoilla.

”Voidaanko pitää palloa hetki. Nyt me otetaan koko ajan vastaan”, sinipaitojen suusta kuultuna tiivistää ottelun ensi piirtoja.

Katsomossa Interin hylätty maali puhututtaa. Lisäksi pallojen paukkuessa rauta-aitojen yli käännetään klassinen ”vetäjä hakee” -kortti.

FC RP punnertaa hieman pelin kuvan vastaisesti itsensä tasoihin, kun peliä on pelattu 20 minuuttia. Oskari Kakko löytää sivuvaparista vapaan kaistaleen KuuLan puolustuksen keskeltä. Pallon pudotessa Kakko laittaa sisäteränsä kohti Martti Vanhatalon vartioiman maalin etukulmaa ja sinne pallo myös Kakon toimesta suhahtaa: 1-1

Palloa viedään pilkulle

FC RP pyytää itselleen rankkaria, mutta toimitusajoissa lienee viivettä, koska sellainen puhalletaan KuuLalle vastaiskun päätteeksi. Leo Brenner nostaa sen kylmän viileästi vasempaan nurkkaan: 2-1

Leo Brenner onnistuu rankkarista

Peliin tulee pykälä lisää kovuutta ja edellisen illan ”yksille” lähdön jälkeen muutama tömähdys on sellainen, että ne triggeröivät pientä pelkotilaa. Sellaista kopsua ei kentällä kuitenkaan käy, josta ei muutamalla voimasanalla päästä eteenpäin. KuuLan hyökkäyksessä Jaakko Liukkonen ja Lassi Hulkkonen pistävät silmään nopeilla juoksuilla, joista generoituu jatkuvasti ”vähältä piti” -auraa. FC RP:stä seuralegenda Samuli ”Litti” Lehtinen on keskikentällä peli päällä. Ensimmäisen puoliajan maalit jäävät kolmeen.

Tauko-ohjelmasta vastaa KuuLan taapero-osaston jäsen ”N”, joka lähtee päättäväisesti potkimaan palloa puolesta kentästä kohti maalia. Juuri, kun yleisö henkeä pidättäen odottaa viimeistä silausta, niin ”N” yllättää kaikki asettumalla itse maalivahdiksi. Upean torjunnan jälkeen verkkoja pöllytellään ja yleisö on hurmiossa. Myös FC RP:n junnuosaston kympin suorituksia juhlitaan ennen kuin varsinaiset pelurit valtaavat taas tekonurmen.

KuuLa hallitsee myös toisen puoliajan alkua. Sekä Jaakko Liukkosella että Ville Viitaharjulla on paikat lisätä vihreiden johtoa, mutta maaliviivan yli palloa ei saada. Tuomarin pillissä ilmeisesti herne pistää hetkellisesti hanttiin ja hän ohjaa peliä vihellyssarjalla, joka katsomossa leimataan Kukkopilli -hommiksi. Lintuteema jatkuu, kun taapero-osasto lähtee retkioppaan johdolla etsimään jo kertaalleen nähtyä tikkaa. FC RP:n Roni Salmi paiskaa komean ristipallon vasempaan laitaan ja vuorostaan Vanhatalo joutuu laittamaan Joona Suomisen yritelmää vastaan parastaan.

FC RP:n Foric Aldin toimi Ruskon taistelupinnan takuumiehenä

FC RP saa jo aiemmin anomansa rankkarin 65 minuutin kohdalla ja Kakko pakottaa sen Vanhatalon kämmenen kautta alakulmaan: 2-2. KuuLa saa survottua pallon vielä kertaalleen maaliin, mutta mehuhetken pilaa paitsiovihellys. Löylyvettä läikkyy tilanteessa sen verran kiukaalle, että ylempänä istuva puolueeton tai molempien puolella oleva muksuosasto lisää tilanteeseen ääniefektin: ”piipaa, piipaa, piipaa”.

Oskari Kakko onnistuu rankkarista

Yleisö elää koko ajan vahvemmin pelissä mukana. Samuli Lehtinen -chäntti kajahtaa Urheilupuiston ilmanalaan. Kentällä rullatut kilometrit alkavat selvästi molemmilla hieman painamaan ja peli muuttuu hieman kaaosmaiseksi, mutta kuitenkin sillä tavalla viihdyttäväksi, että voittomaali roikkuu molempien maalien yllä. Viimeisenä valttikorttina KuuLa laittaa vielä Joel Isotahdon piikkiin painimaan ja Isotahdon esiintyykin väkevästi. Maalin asti palloa ei edelleenkään saada ja niinpä pistepotti tasataan.

Viini: pillimehua lintuaiheisesta pahvitetrasta

PS: Blogin 2022 vuosikertaa on kovakantisena myynnissä esimerkiksi alla olevissa paikoissa:

tai voit kysyä tarjousta suoraan blogin somekanavissa!