Sivut

perjantai 21. huhtikuuta 2023

FC RP-FC Global: uutta, vanhaa, lainattua ja sinistä

Ruskolla päästiin juhlimaan FC RP:n kauden ensimmäistä koti sarjaottelua lämpimässä kevätauringossa. Sinistä merkkisavua ei ole ilmoilla eikä sitä kaiketi ollut viime vuonnakaan eikä koskaan. Vai oliko? Kuka sitä nyt oikeastaan kaikkea voi aina muistaakaan? FC RP:tä vastaan asettui FC Global, joka oli avannut oman kautensa väkevällä 5-1 -voitolla Turun Kisa-Veikkoja vastaan. Ruskon ”Härkä” eli Foric Aldin saa ennen ottelua suurimmat suosionosoitukset kotiyleisöltä, joka on jakautunut kahteen katsomoon siten, että toisessa on FC RP:n kannattajat ja toisessa enemmän junnuosastoa.


Katsomoilla oli jälleen Ruskolla hyvä käyttöaste

Molemmat pitävät ottelun alussa palloa rauhaksiin kuin yhteisestä sopimuksesta. Ehkä tämä liittyy siihen, että katsomoihin ja kentän laidalle valuu koko ajan lisää porukkaa. Divarifutaajan duuni asiakasduunia ja siksi alussa varmistellaan sitä, että katsojat pääsevät kokemaan pelin parhaat palat itse. 

Pelin lähtiessä kunnolla käyntiin käy ilmi, että tulemme näkemään eräänlaisen José Mourinho vs. Pep Guardiola simulaation. FC RP vetäytyy puolustusasemiin ja FC Global lähtee jauhamaan pallon kanssa. FC Global saa pelin alussa pari paikkaa ja sen hyökkäyksessä erityisesti Zakariya Osman on monessa mukana. Osman pääsee kertaalleen karkumatkallekin, mutta hänen maalintekoyrityksensä pysähtyy jo Yläkentältä tuttuun muuriin eli Aldinin torjuntaan.


FC RP oli enemmän puolustus- ja FC Global enemmän hyökkäyskannalla

FC Globalin pitäessä palloa ja FC RP:n pysyessä Turtles -puolustuksessa ehditään kentän laidalla ruotia useampaankin kertaan FC Globalin veskarin Chukwuka Ogbolun hauiksen ympärimittaa. Arvioissa on kaikkea keskivertomiehen reiden ympäryksestä vesitornin jalan vastaavaan. FC RP:llä ei ylipäätään tunnu olevan ottelun alussa hirveästi jalkoja ja menohaluja ylöspäin, mikä myöhemmin tulee paljastumaan valmentaja Otto Suikin mestaripiirrokseksi. Päätuomari Krister Sagulinin pelin ohjaamisessa sekä eleiden että äänenkäytön osalta on jotain erittäin Pierluigi Collinaa.

FC RP tekee jo totuttuun tapaan ensimmäiset vaihdot hyvissä ajoin ja pian tämän jälkeen ensimmäinen chäntti Samuli ”Litti” Lehtiselle kajahtaa ilmoille. Ensimmäisen jakson juostessa loppua kohti FC RP tihentää myös askeltaan hyökkäyssuuntaan ja ensimmäinen paikka siunaantuu Roni Salmelle, jonka laukauksen Ogbolu torjuu ja takuuvarmasti hauiksellaan. Muutaman minuutin kuluttua tästä ja aivan ensimmäisen puoliajan lopussa kilpparista Donatelloksi irtoaa itse Otto Suikki, joka pääsee hieman kauempaa lähtevällä kudilla yllättämään Ogbolun horisontaalisessa suunnassa: riman kautta 1-0 ja Suikki varmaan miettii jo ottelunjälkeistä lehdistötilaisuutta silmällä pitäen sitä, että aikooko lainata kuuluisaa ” They can take the ball home with them” -lausahdusta. ”Oton johdolla me mennään neloseen” -chäntti sopii täydellisesti tähän hetkeen.

FC Globalin hallinnasta huolimatta FC RP pääsi ensimmäisenä juhlimaan maalia

Tauolla grillimakkarajono kiemurtelee mukavan mittaisena. Katsojia ja kahvia lasketaan.

Toinen jakso lähtee piirtymään hyvin samankaltaisena kuin ensimmäinenkin, mutta sillä vivahde-erolla, että FC RP saa vastaiskujaan liikkeelle tiheämpään tahtiin. Sen jälkeen blogin historiaan isketään uusi merkkipaalu, kun FC RP:n kannattajakatsomosta lähtee yksi jäsen, joka blogin tutkivan journalistin mukaan on myös Turun alueen liike-elämässä vaikuttava hahmo, etsimään Futista ja viiniä -äijää. Sellaisen löytyessä kirjoittajan nyrkkiin isketään korkkaamaton olut ja sen perään kiitetään teksteistä ja kaikesta muustakin. Ei kait siinä. Kiitos! Tölkki auki ja täytyy vielä laittaa pohdintaan, että pitääkö Ruskolle tulla jatkossa linja-autolla, kuten kaikki muutkin.

Samoihin aikoihin, kun edellinen episodi on käynnissä, pääsee Hiep Huynh lennättämään vasurillaan pallon takayläkulmaan: 1-1. FC Global kolauttaa pallon kertaalleen vielä tolppaan ennen kuin FC RP toimittaa vastauksensa. Se pääsee iskemään vauhdikkaasti vastaan ja keskellä pallon kanssa kiiruhtava Backman Mbare lainaa palloa oikealla juoksevalle Joona Suomiselle. Suominen ajaa päättäväisesti maalia kohtia ja jysäyttää pallon sellaisella voimalla maalin, että mikäli erikoisvalmisteisia maaliverkkoja ei kutia olisi ollut pysäyttämässä, olisi se pitänyt takuuvarmasti onkia kumiveneen avulla Turun satamasta: 2-1 ja kellossa 70 minuuttia.

Laulupuolelta tulee uutta Riki Sorsa -variaation muodossa. Grillin takaa on nousevinaan jotain sinistä, mutta luultavasti se on vain kangastusta. Kentällä käydään tuijottelukisaa. Hieman sekavan tilanteen päätteeksi Igwe Okorie pudottaa pallon puskullaan FC RP:n maalin takakulmaan: 2-2 ja kellossa tasan viinipullon verran.

Loppurituaalit


Aurinko laskee. Kannattajakatsomossa pauhu yltyy. Pari keltaista korttia nousee Sagulinin rintataskusta. Peli päättyy ja molemmat joukkueet siirtyvät tappiottomien pelien putkeen. FC RP:n pelaajat ja kannattajat ottavat suuren maailman malliin toisensa.

Viini: A. Le Coq



PS: Blogin 2022 vuosikertaa on kovakantisena myynnissä esimerkiksi alla olevissa paikoissa:

https://kansallinen.fi/tuote/futista-ja-viinia-vuosikerta-2022/

https://www.booky.fi/tuote/jarno_rajalampi/futista_ja_viinia_vuosikerta_2022_tarinoita/9789526515700

tai voit kysyä tarjousta suoraan blogin somekanavissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti