perjantai 22. huhtikuuta 2022

VG-62-PIF 2: sykkeennostattaja

Aurinko helotti myös Naantalissa, kun täksi kaudeksi kolmosdivariin noussut PIF 2 saapui haastamaan VG-62:sta. Huolimatta siitä, että kyseessä oli Suomen aurinkoisimman ja onnellisimman kaupungin isännöimä ottelu, niin kevähanget olivat pakottaneet pelin Kuparivuoren sijaan Karvetille. Mantereen puoleisille kompakteille pikkukatsomoille oli noussut hyvä määrä futiksen ystäviä. Tunnistettavissa oli myös se, että Paraisilta oli tullut oma hillitty kannattajakuntansa seuraamaan peliä.

PIF on alussa terävämpi ja esittää kenties koko pelin parasta futista juuri ensimmäisenä puoliajan alussa. Pelaajat liikkuvat ja pallo liikkuu. Hiukan uneliaasti aloittaneet keltapaidat hölkkäilevät pelin alussa punapaitojen ja pallon perässä.

Ottelun alkupuolella erotuomari Mikko Kiviluoma pääsee ensimmäistä kertaa puhuttelemaan VG-62:n Eetu Leppästä suunsoiton jälkeen ja toteaa samalla, että seitsemän minuuttia siinä tällä kertaa meni. Katsomosta todetaan, että viimeksi meni vain viisi eli olisiko tämä vihreän kortin paikka. Kortteja ei tässä kohtaa vielä nouse.

PIF sen sijaan rakentaa kulmapotkusta matalalla keskityksellä hyvän paikan itselleen ja Kajus Svanbergin kulma pomppaa suoraan maaliin. PIF ottaa ansaitusti kuskin paikan. Pian tämä jälkeen punapaitojen Samir Achkir pääsee puolittain karkuun, mutta viimeistely-yritys jää eteen kellahtaneen Mikael Salmelan syliin.

PIF 2 aloitti vahvasti ja pääsi jo hyvissä ajoin tuulettelemaan ensimmäistä osumaa

Vartin paistattelun jälkeen VG-62 pääsee paremmin pelin rytmiin mukaan. Samuli Mikkonen on lähellä onnistua rangaistusalueen reunalta lähettämässään kudissa, mutta rimaan pamahtaa. Montaa minuuttia ei tästä kuitenkaan kulu, kun Mikkonen löytää enemmän tilaa PIF:n linjaan takaa hiukan keskemmältä. Pallo löytää Mikkoselle, joka painaa vastustamattomalla matalalla kudilla pelin tasoihin.

Ensimmäinen satsi kipsan makkaroita myydään loppuun. VG-62 ottaa pelin haltuunsa ja näyttää väistämättömältä, että se tulee pian tasatilanteesta keulapaikalle. Ottelun haukkakohdaksi muodostuu kuitenkin kesken VG-62:n hallintajakson lähtevä punapaitojen vastaisku. Pallo ajautuu vasemmalle laidalle Achkirille, joka heittää sisäänpäin kiertävän pallon maalille. Näyttää jo siltä, että Salmela nappaa marjan, mutta pallossa on sen verran kierrettä ja liukkaria, että se karkaa Aaron Westerlundille, joka pyyhältää Salmelan ohi pallo jaloissaan. Salmela pyyhkäisee Westerlundin nurin. Kiviluoma nostelee joulukorttia ja osoittaa pilkun suuntaan. Achkir laittaa pilkun sisään.

Samir Achkirin pilkku

Sinänsä punakortin vaikutus ei vielä ensimmäisellä puoliajalla hirveästi näy, vaan keltapaidat saavat soviteltua pelin temmon itselleen sopivaksi ja tuotua pallo vaarallisesti vieraiden maalille. Niinpä ennen taukovihellystä Mikko Leppiniemi kimmottaa väkevästi pomppunsa vielä Karvetin pinnasta ja puskee kulmapotkusta tulleesta pallosta pelin tasoihin.

Kahville lähdetään 2-2 -lukemista. Peli on varmasti ollut yleisölle mieleen, mutta valmentajille ehkä enemmän hiuksia harmaannuttavaa.

Pelissä oli omat lämpimät hetkensä ja Mikko Kiviluomalla piisasi paimennettevaa

Pelissä riitti VG-62:n valmennukselle purtavaa

Naantali pelkkää aurinkokatsomoa

Piffenin maalivahti Rasmus Knuts pyytää omiltaan toisen puoliajan alussa lisää tempoa pallolliseen peliin ja vastalahjaksi hänelle tarjotaan lippistä, josta Knuts kieltäytyy. Oman seisomakatsomopaikkani viereen hiipii PIF:n organisaatiossa toimiva Heikki Tuomi, joka sattuu myös olemaan kirjoittajan vanha valmentaja vuosien takaa. Tuomen kommenteista valottuu syy siihen, miksi PIF:n peli vaikuttaa vähän puristelulta: alla on pitkä tappioputki, mikä on vienyt rentouden.

Siinä rupatellessa Achkir sohaisee päivän toisen maalinsa maalinedushässäkästä, kun toista puoliaikaa on pelattu vain muutama minuutti. On varmaan melko selvää, mihin ottelun hetkiin Telmo Manninen tulee jatkossa vaatimaan skarppiutta. Ennen kuin VG-62 saa pelinsä taas paremmin uomiinsa ehtii Kasper Fröjdö hiippailemaan pilkun kohdalle ja lisäämään vieraiden johdon 2-4:ään.

Peli jatkuu melko klassisena divarivääntönä, missä on paljon kaksinkamppailuja ja hyökkäyksiä pyritään päättämään suoraviivaisesti. Tuomen syke ehtii heilua jo punasektorilla ennen kuin Leppänen karkaa läpi. Knuts saa pelattua pallon vielä pois Leppäsen jaloista, mutta irtopallossa on ensimmäisenä Joni Sivula, joka muuttaa matsin taas maalin peliksi, kun varsinaista peliaikaa on vartti jäljellä.

VG-62 rynni lopussa päälle, mutta Piffenin puolustus kesti

VG-62 painaa vimmatusti päälle ja aihion tynkää tasoitukselle on, mutta PIF repii ja raastaa riittävästi, jotta tappioputki saadaan poikki ja pinnat matkaavat Paraisille. Paarman pureman lisäksi Naantali jättää viihdyttävän matsin jäljen kirjoittajan kasvoille.

Viini: vauhdilla kaikesta käsille saatavista keitetty