Sivut

perjantai 29. huhtikuuta 2022

FC Inter 2 – Pallo-Iirot: kasitieltä tuiversi

Napakka tuuli puhalsi Turku Energia -areenalla. Sitten aurinko paistoi pistävän kirkkaana. Sitten saatiin vähän Mikko Alataloa eli paistetta ja muutama pisara vettä. Sitten lämmitin menikin pilveen ja tuli pirukseen kylmä. Sitten palattiin kohtiin yksi ja kaksi. Kelejä piteli ja itse pelissäkin tuli olemaan monenlaista suursäätilaa seuraavan pari tuntisen aikana.

Pallo-Iirojen Henri Saarinen haistelee tuulen suunnat siten, että ottaa nykyisin harvemmin nähtävän puolen vaihdon teikkauksesta. Vieressäni esitellään jo 13-vuotias ja hieman harvahampainenkin villakoiramuori. Pian tämän jälkeen Interin Rasmus Hovi puttaa matalasta keskityksestä maalin ja kotijoukkue siirtyy johtoon. Inter saa muutenkin pelin hallintaansa. Raumalaisvierailla peli menee enemmän puskemiseksi ja puremiseksi. 


Inter painoi väkevästi päälle ensimmäisen puolituntisen

Puolen tunnin pelin jälkeen Interin hyvä pallollinen peli realisoituu uudemman kerran, kun pelivälinettä liikuttelevat Hovi, Jan Heinonen ja Valentin Purosalo ennen kuin Mohammed Bakkar saa herkutella toisen kerran Pallo-Iirojen karkkikaapilla: 2-0. Pallo-Iirot saavat ensimmäisen puoliajan vikan kympin aikana hiukan paremmin jo pelin juonesta kiinni ja parhaille kalapaikoille pääsee piikkipaikkaa pitänyt Elias Ahde, mutta homma menee vielä äyskäröinniksi. Interin melko suvereeni esitys, jossa oli varaa hassata muutama vaalean vihreän sektorin maalipaikkakin, saattelee pelaajat lämmittelemään Veritaksen uumeniin.

Taukoviihteeksi saadaan viereisellä kentällä alkanut TuKV 2:sen ja Qppiksen peli, jossa kotijoukkueen veskari Timo Nummela esittää sellaista pallovarmuutta jalalla pelaamisessa, että se houkuttelee jopa Petteri Forsellin paikalle ihastelemaan kohdilleen napsahtelevia avauksia. Historia tuntee kaksikolta yhden napakan dialogin ajalta, jolloin Forsell pisti palloja omilleen toisen seuran väreissä. Tilejä ei kuitenkaan lähdetä nyt tasaamaan, vaan Kupittaalla vallitsee puolin ja toisin ja toisinpuolin lempeän ammattimainen ilmapiiri.


Tästä eteenpäin peli kääntyi pykälä-pykälältä enemmän Pallo-Iiroille

Pallo-Iirot olivat saaneet jostain boostipiikkiä kinttuihinsa (tai sitten se on se tuulen suunta), sillä peli painetaan toisen puoliajan alkajaisiksi Interin päähän. Hiljalleen raumalaisten pelinrakentajat löytävät pelin rytmin ja myös pyyteettömän tasaiseen tahtiin pistojuoksuja selustaan tekevää Mikko Jalkasta. Tunnin se ottaa, kunnes Jalkanen pyöräyttää itsensä vasemmalla laidalla vapaaksi ja tarjoilee palloa maalinedustalle Aaro Saloselle. Ei se sen kummempia vaadi, että peli kaventuu. 

Ovelalla tavalla Inter pistää välittömän vasta-aineen pelin pirtaan, sillä Ricardo José Olmedo Giler rimpuilee itsensä Pallo-Iirojen pakkopaidasta vapaaksi ja tökkää pelin 3-1 -tilanteeseen. Maalin jälkeen Pallo-Iirojen väkevin rynnistys hieman hyytyy, mutta vähänpä vihreiden rauta-aitojen takana seisova sekä turkulaisista että raumalaisista futiksen ystävistä koostuva biomassa tiesi, mitä tuleman piti.

Seuraavaksi seurasi seuraavaa:

UNO: Ahde kuljettaa palloa Interin rangaistusalueella ja vaikka rintamasuuntaa kääntyy epäideaalimpaan suuntaan niin kopataan hänet nurin. Ahde pikakelaa pilkkutilanteesta 2-3 -kavennuksen (kellossa kuusysi)

DOS: Ahde saa viritettyä pilkun kohdalla jousensa sellaiseen pingotukseen, että peli onkin ykskaks yllättäen tasan (kellossa kasikymppiä)

TRES: Ahde ei turhaan tuumaile juostessaan hieman turhaan tuumailevan Interin puolustuksen ja veskarin väliin. Lopputulemana 3-4 ja Interin sijaan se onkin nyt vastustajan kirkasotsainen, jonka korville lasketaan knalli. (kellossa kasiyks)

Ahteen rankkari
Interillä on vaikeuksia saada pallollista pelaamista kuosiinsa, kuten oli Pallo-Iiroilla oli ensimmäisellä puolijalla, joten ehkä se on se tuuli ja Saarisen vainu sen suunnasta ja tulevista liikkeistä, jotka lopulta johdattavat kolmen pinnan pistesäkin kasitien kautta vieraiden kotiruutuun. Maailma tulee vielä näyttämään, että miten suuri voitto tämä raumalaisille oli, mutta riemu on pelin päättyessä käsinkosketeltavaa.

Sillaikai, kuten sanotaan siellä, mihin päättyy, jos kasitien ajo menee ns. pitkäksi.

Viini: kasitien varresta oikean suunnan hakeva vierasmaalainen


3 kommenttia:

 1. Oikke hyvä ja luannikas juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sole mikhää ja vaik olisgi niin sole silthigää

   Poista
 2. Hyvvee kammoo. (Palli-Iirot)

  VastaaPoista