Sivut

torstai 21. huhtikuuta 2022

Milanosta Turku Energia -areenalle: FC Inter Turku 2 – TPK

Milanosta pääsi lähes yhtä helposti Turku Energia -areenalle, mitä Maskusta Milanoon. Pro tipsinä länsi-Turussa asuville. Bussilinja 7 menee suoraan Veritaksen kupeeseen ja siitä pääse kätevästi katsomaan sekä Interin edustusjoukkueen että reservijoukkueen pelejä. Vitsit sikseen. Aurinko paistoi Kupittaalla lämpimästi ja silmiä pistelevän kirkkaana. Sekä Interin reservit että TPK olivat aloittaneet läntisen-Suomen kolmosdivarin Turun lohkon voitolla. Futisforum -totuutena maailmalla liikkui tieto siitä, että TPK tulee tälläkin kaudella nousemaan kakkosdivariin ja myös Interin organisaatiosta oli vihjailtu siihen suuntaan, että nousu olisi otettu kiikariin. Panosta pelissä siis oli.


FC Inter 2 ja TPK ottivat toisistaan mittaa kevätaurinkoisella Kupittaalla

Katsomon reunalle vihreiden rauta-aitojen taakse kerääntyi ihan kivasti porukkaa. Taistelupari varmistaa vielä sen, että mikä joukkue pelaa valkoisissa paidoissa ja keskittyy sen jälkeen ajamaan rallia kännykällä. Peli lähtee hyvällä sykkeellä liikenteeseen. Inter liikuttaa palloa nopeasti ja tehokkaasti. TPK kärkkyy katkopaikkoja ja pelaa pallon saadessaan hyökkäyksensä suoraviivaisemmin.

Inter pysty hiljalleen hyydyttämään TPK:n kärkiprässin ja sitä kautta se pääsee koko ajan paremmin pelin päälle. Ensimmäiseen pariin kymmeneen minuuttiin se saa luotua pari puolittaista maalipaikkaa. Ensimmäisessä Jarkko Kokkala pelaa hienosti yhteen Ricardo José Olmedo Gilerin kanssa (auttakaa nyt joku oikean etu- + sukunimi -kombon kanssa) ja pääsee pienestä kulmasta koettelemaan TPK:n kuparista, mutta toistaiseksi paukkuvat vain areenan takaraudat. Seuraava aihio syntyy pitkän syöttöketjun päätteeksi Valentin Purosalolle, joka oikealta laidalta lähteneen juoksunsa päätteeksi saa pallon jalkoihinsa ja pelmauttaa Veli-Heikki Maunilan vartioiman maalin sivuverkkoja.

Puolustaessaan TPK ei torstai-illassa näytä aivan yhtä kompaktilta paketilta, mitä viime kaudella, mutta se saa pidettyä Interin silti pois parhailta maalipaikoilta. Ensimmäisen puoliajan lopussa Inter saa vielä sarjana kulmapotkuja ja pallo pyörii pariinkin kertaan vaarallisen näköisesti TPK:n maalin edessä puttausmatolla, mutta sinimustat puuvitoset eivät aivan ehdi paikalle. Kiikareissa mennään tauolle. Interin pallonhallinnan ilmentymänä Anton Vyyryläisen pallovarmuus pisti kirjoittajan silmään.


Inter sai ensimmäisellä puoliajalla kourallisen erikoistilanteita, mutta TPK:n kuparinen säilyi

Tauko-ohjelmasta vastasi tällä kertaa Turun Erotuomarikerho, jolla oli omat treeninsä viereisellä kentällä käynnissä. Oikeanlainen liikkuminen ja oikeat liputukset olivat ainakin agendalla. Lisäksi yleisössä puhutti Suomen Cup ja Pallo-Iirot Interin tulevana Cup -koettelemuksena.

Kevättä ja futista

Askelmerkit kuntoon...

...että kentän laidallakin kulkee

TPK saa pienen momentumin toisen puoliajan alkuun. Ensin Jyri Sundin yrittää pallonriiston jälkeen roikottaa kaukaa vastassa olevan Tino Kangasahon yli, mutta säähavaintopalloksi jää. Tovi tämän jälkeen Andre Zaya heittää komean sisäkierteisen putoavan lehden myös melko etäältä kohti takayläkulmaa, mutta keväistä korkeapainetta jää yläriman ja pallon väliin noin metrin verran.

Sitten iskee Inter. Peliä on tunti takana, kun Kristian Palaselle jää pykälän verran liikaa tilaa rangaistusalueen vasemmalle kaistalle. Pallon saatuaan Palanen sivaltaa sen vastustamattomasti takakulmaan. Inter menee pelin kuvaa mukaillen 1-0 -johtoon. Palanen saa selvästi lisäpotkua maalistaan ja häneltä nähdään useampikin peliä edistävä nousu vielä toisen puoliajan aikana.


Andre Zaya ja Kristian Palanen olivat näkyviä hahmoja toisella puoliajalla

Pelin ehkä vaikuttavin hetki seuraa reilun kympin kuluttua Interin avausmaalista. Jarkko Kokkala rynnii hänelle viskatun pystypallon perään ja nappaa sen pihteihinsä. Pallo saadaan potkittua Kokkalan jaloista pois, mutta hän ryntää sen perään. Vielä toisen kerran näyttää, että valkopaidat ovat ensimmäisenä pallossa, mutta Kokkala saa kuin saakin väännettyä kahden TPK-pelaajan välissä pallon vielä itselleen. Seuraa tyylipuhdas puikotus, jonka jälkeen Kokkala rynnii kohti TPK:n maalia uudemman kerran. Tällä kertaa Kokkala pysähtyy takaapäin jaloille kopsahtavaan taklaukseen, josta erotuomari Aleksi Makkonen määrää pelin jatkettavaksi pilkulta. Elmeri Oksanen ohjaa Maunilan toiseen ja pallon toiseen kulmaan: 2-0. Pelikellossa 74 minuuttia.

Elmeri Oksasen rankkari



Interin toisen maalin jälkeen TPK:n on nostettava riskitasojaan ja Inter rokottaa surutta. Ensin TPK:n Zaya heittää kudin Kangasahon maalin etukulman yli. Pian mennään vauhdilla kohti TPK:n maalia: Oksanen hiipii taustalta mukaan oikealta laidalta tulevaan hyökkäykseen ja toimittaa takaviistoon tulevan pallon säkenöivällä voimalla kolmannen kerran TPK:n maaliin.

Kertaalleen mennään vielä samalla kaavalla. Kangasaho saa täpättyä Jyri Sundinin kudin yläriman kautta yli. Kohta painellaan taas TPK:n maalia kohtia ja siimaa kiristää vasemmalta laidalta läpi puikkelehtiva Volkan Isik, jonka keskelle suuntautuneen käännön ohjaa maaliin (kukas muukaan kuin) Oksanen. Knalli päähän ja peli pakettiin. Interiltä väkevä esitys, joka tuloutui erinomaiseen toiseen puoliaikaan.

Paluubussia odotellessa käyn vielä eeppisen keskustelun taisteluparin kanssa.

T: sano joku numero?
F&V: viisi
T: Seitsemän! Minä voitin!
F&V: no sano sinä joku numero?
T: kymmenen
F&V: kaksitoista. Minä voitin!
T: et voittanut, koska minun numero tuli kerran äärettömästä takaisin. Minä voitin!
F&V: asia kunnossa

 

Viini: pippuria ja paahdetta sinimustissa rypäleissä










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti