Sivut

maanantai 9. elokuuta 2021

FC Haka-FC Inter: savua silmissä

Ehkä siinä oli jotain pahaenteistä, kun tuttu taukopaikka oli pistänyt ovet säppiin. Bussimatkalla ehditään kuitenkin hyvässä hengessä spekuloida sillä, että jos Rick Kettingistä saadaan puolimiljoonaa, niin FC Interillä saattaisi olla varaa Lionel Messiin viikon sopparilla.


Kotijoukkue, vierasjoukkue, tuomaristo ja Veikkausliigan legendaarisin tulostaulu. Check.

Vieraskannattajat lasketaan kymmenissä ja katsomoissa vaikuttaa olevan ihan kivasti porukkaa muutenkin.  Haka aloittaa väkevästi. Haka ei tule otteluennakoissa ennakoidun suoraviivaisesti, vaan etenee lyhyemmillä syötöillä eteenpäin. Interillä menee kymmenisen minuuttia ennen kuin se laskeutuu identiteettinsä mukaisen pelin alustalle. Inter saa kohtalaisia palloja ja juoksuja alussa boksiin, mutta valkeakoskiset ovat viekkaalla päällä. Hakan puolustus saa horjutettua sekä Timo Furuholmia että Benjamin Källmania juuri sopivasti, etteivät he toisaalta pääse aivan herkkupalalle asti ja toisaalta juuri sopivasti sille, että pilkut jäävät jakamatta. Läpikirmaava Taiki Kagayamakin pukataan juuri sopivan keveästi nurin, ettei rikettä ja punakorttia tarvitse lähteä määräämään.


Inter sai pelistä otetta Hakan alkurynnistyksen jälkeen, mutta Haka puolusti riittävän viekkaasti

Haka luo ensimmäiseen puoleen tuntiin paremmat maalipaikat, mutta ylärima on kotijoukkueelle hiukan liian matalalla. Ottelu muuttaa merkittävästi muotoaan, kun Maximus Tainio koppaa reippaasti myöhässä vastaiskuun kirmaavaa Källmania koiville ja pitkähkön kyläkokouksen päätteeksi Tainio pistetään kilometreille. 

Tehtaan kentällä eletään aivan viimeisiä sekunteja, kun Janne-Pekka Laineen kulma putoaa piipuista korkeimmalle eli Niklas Fribergille, jonka pusku kolahtaa kottikärryyn. Ottelu siirtyy lakisääteiselle kotijoukkueen johdossa ja Tainion rokulipäivästä huolimatta.


Uusi muoto ottelulle

Toinen puoliaika on yllättäen juuri vierasjoukkueen näkökulmasta piinaava. Inter pyörittää palloa Hakan kenttäpuoliskolla, mutta sellusta ei saada paperia. Ei sitten millään. Pallo vaikuttaa liikkuvan jotenkin verkkaasti ja Haka liikkuu riittävästi, ettei avoimia ovia aukea. Seurauksena on radaltaan karkaavia keskityksiä, joiden kanssa Hakalla ei erityisemmin ole ongelmia. 

Kello tikkaa hitaasti mutta varmasti kuin pitkää viikonloppua odotellessa. Haka käärii lopulta rullansa valmiiksi ja piilottaa sen joukkoon voitottoman kotirupeamansa ja maalittoman ylityöputkensa. Kirjoittaja ottaa vierasmatkojensa kuvakirjaan yhden lomanpäätösspesiaaliin, joka ei palaavaan arkeen anna mitään pehmikettä tahi lämmikettä.


Henrik Moisander veti lopussa pisimmän korren, vaikka Haka pääsi juhlimaan koko pelin voittoa

Viini: nokisesta astiasta juotettu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti