Sivut

lauantai 21. elokuuta 2021

Pallo-Iirot – FC Inter Turku 2: päättyvän arkiviikon spesiaali

Kasitie oli putoavista fahrenheit -asteista huolimatta kuuma. Äijänsuon -stadionilla Pallo - Iirot saivat vieraakseen länsirannikon hieman eteläisemmässä kolkassa kotiaan pitävät FC Interin reservit. Interin peli on kehittynyt alkukaudesta monta tuumaa ja Pallo-Iirot ovat olleen koko ajan väkevällä pelipäällä. Soppaan, kun heittää molempien joukkueiden pallonhallintaan perustuvan pelifilosofian ja ison mitallisen yksilötaitoa, olisi ollut lähes mahdoton tehtävä jäädä kotiin.

Äijänsuon kalliolle oli jo hyvissä ajoin tullut Pallo–Iirojen nuorisoultrien eli virallisesti ja samalla epävirallisesti sinikeltaklubin ”capo” heiluttamaan paikallisilla väreillä värjättyä lippua. Könyän vanhasta tottumuksesta portin puoleiseen katsomoon, jossa onkin jo tuttu foorumisti, jonka kanssa palaillaan pelin jälkeen Turkuun. Kuuma kahvi on tarpeen, koska ilma on viilenemään päin.

Peli alkaa tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet pyrkivät pallonhallintaan ja tuovat rauhallisesti, mutta määrätietoisesti hyökkäyspeliään eteenpäin. Kummallakaan joukkueella ei ole hirveää hinkua aggressiiviseen prässiin, mutta hyvin organisoiduista ja hiukan matalammalta lähtevistä blokeista huolimatta peliväline puhkoo kerta toisensa jälkeen hyökkäyksen ja keskikentän linjan. Inter pelaa joko sovitusti tai sitten pelin tärkeydestä liiraten pykälää kovempaa, mikä eskaloi Pallo-Iiroille kasan vapareita eri puolilta kenttää.


FC Inter pystyi haastamaan Pallo-Iirot hyvin eri puolilla kenttää I

FC Inter pystyi haastamaan Pallo-Iirot hyvin eri puolilla kenttää II


Pallo-Iirot pääsevät sekuntien juostessa lähemmäs ja lähemmäs Interin maalia, mutta näkemiini otteluihin verraten, Interin puolustuspeli Raumalla on kauden tähän asti parasta. Keskikentän keskusta tukee hyvin puolustusta eikä Pallo-Iirot saa samaan tahtiin palloja pikakiitureilleen, mitä yleensä. Samaan aikaan Jose Gilerin ja Mohammed Bakkarin pallollinen taituruus ja Dino Baggion pallovarmuus tuovat hyvää antia otteluun.


Pallo-Iirojen pallollinen peli oli totutun hyvää

Pallo-Iirot puolustavat myös hyvin. Interin päästessä keskikentän läpi on kapteeni Otto Schultzin puolustuslinja hyvillä jalansijoilla ja punapaitojen iholla ennen kuin 23:n minuutin kohdalla Bakkar karkaa sinikeltaisten puolustukselta, mutta laukaus jää liian keskelle: Sakari Korri hoitaa. Inter saa hyviä puolittaisia paikkoja muitakin, mutta sopivaa reittiä maaliin asti ei löydy. Forumtuttu toteaakin enteellisesti, että Iiroja vastaan tämä tulee vielä maksamaan. Sitten ne maksavat. Aleksi Leppänen pyörähtää pallon kanssa taituroiden Interin puolustukselta karkuun ja pistää maalibonarit laskutettavaksi juuri ennen kuin ensimmäinen puoliaika on päättymässä.

Pallo-Iirot hakevat toisella puoliajalle vauhtia kopista. Inter käyttää ajan optimaalisemmin jäämällä vaihtokopin eteen punomaan juonia toiselle puoliajalle.


Pelimerkit paikoilleen toista puoliaikaa varten

Pallo-Iirot ottavat johtoasemassaan pelin hiukan enemmän puolustuksen ja vastaiskujen kannalta. Pelistä on tunnistettavissa useampia hetkiä, jolloin sinikeltaisten koko pakka on omalla kenttäpuoliskollaan. Inter jatkaa pallollista jauhamistaan. Ottelun viihteelliseen puoleen osuu myös Schultzin suodattamaton ja varmasti sinikeltaiset hereillä pitävä tikitalkmainen palaute.

Interin Jasper Yrjäs saa alkuminuuteilla pedattua Jarkko Kokkalalle maalipaikan, mutta nopeasti auenneessa tilanteessa Sorri vetää pidemmän korren. Pallo-Iirot nokittavat Aleksi Arvelan pitkällä kuljetuksella, jonka päätteeksi Leppänen pääsee koittamaan tuplausta, mutta pakasta pyörähtää seiska, ja Linus Virkki ottaa hienon jalkatorjunnan.

70:n minuutin kohdalla Interin Mohammed Al Bermanei lähettää laidalta (sijainti sellainen Muhammed Gumuskaya +7,5 metriä taakse ja +5 metriä laitaan päin) korkean pallon Pallo-Iirojen maalia kohti. Vitsi on siinä, että se putoaa Sorrin vastustelusta huolimatta takayläkulmaan. Mitään välitöntä vastareaktiota ei Pallo-Iiroilta muuttuneeseen tilanteeseen tule, vaikka asioiden uusi laita on oletettavasti heille vaikeampi nieltäväksi kuin Interille.

Toistettakoon sama havainto kuin viikonlopun Sauvon reissussa eli Pallo-Iirojen valmennus on hyvin hereillä. Loppuhetkiksi kentälle tuodaan Sulo Ketola, joka tuo vastavoimaa ja X-faktoria Interin jo hieman hapoilla olevaa puolustusta vastaan. Pallo-Iiroilla on ottelun lopulla useampikin vähältä piti tilanne ja Virkin lisäksi ainakin Yeesser Barbata joutuu kertaalleen pysäyttämään pallon liikeradan maaliviivalta. Pitkähkön lisäajan päätteeksi Interin voi todeta olevan jopa pykälän onnekas saadessaan pinnan mukaan vietäväksi, mutta kyllähän kalamieskin on aina saaliinsa ansainnut.


Interillä alkoivat kilometrit loppua kohden painamaan....

...ja Linus Virkin maalilla riitti tapahtumia

Paluumatka meneekin mukavasti futiksesta, futisreissuista, futismakkaroista, futiksesta ja futiksesta poristen

Viini: Glühwein

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti