Sivut

torstai 19. elokuuta 2021

JyTy-MaPS: vatsan verran parempi

Torstai-ilta puski sadetta reilunlaisesti, mutta onneksi oli hyvin tiedossa, että Yläkentän katos kestää. Tunnelmaa nostatettiin rock -sävyisesti ja JyTy näytti ottavan erityisen skarpisti lämmöt ennen ottelua. Yltäkylläisestä varallisuudestaan tunnettu JyTy piti avoimien ovien päivää tai sitten kirjoittaja jäi taas matsilipun verran velkaa. Oman henkeni puolesta toivon ensimmäistä vaihtoehtoa, sillä reitti katsomoon oli lippukojuton. Kahvia sai, mikä lämmitti mieltä ja sisuksia kosteassa alkusyksyn illassa.

Petri Lehtosen määräämien viimeisten nivuspyöräytysten jälkeen pallo tuutattiin peliin. JyTy aloitti taas skarpisti ja sai vyörytettyä pelin MaPS:n päätyyn. MaPS:n linjan takaa löytyi tilaa ja omia pelaajia, mutta aivan alussa pallo hiukan vielä boksissa poltteli. JyTy löysi hyvin tilaa ympäri kenttää ja hyökkäykseen vaikutti nyt riittävän myös hyvin jalkoja, mikä povasi kotijoukkueelle hyvää iltaa. MaPS:n traktorinrenkaissa taisi olla jäämiä edellisen tappion mullasta, sillä se ei vaikuttanut olevan aivan skarpeimmillaan ja etenkin ottelun alussa siltä tuntui puuttuvan raitapaidoille ylimääräinen ekstrakieppi ja kiukku.


JyTyn pallollinen peli oli hyvin kuosissa

MaPS:lla enemmän hakemista

MaPS säikäyttää kuitenkin ensimmäisenä, kun vajaa vartin pelin jälkeen Otto Silvennoisen kaukaa kiitoradalle lähtenyt eurogoals -kuti kopsahtaa tolppaan. JyTy nokittaa pian. Aika lailla koko ottelun liekeissä ollut Henri Lehtonen irtoaa laidalta ja petaa avopaikan Fadi Behannalle. Jonkinlainen tappioputken ja maalittomien matsien yhdistelmä kiipeää kuitenkin Behannan niskaan ja sijoituksen taakse ei tule tarpeeksi liike-energiaa, ja MaPS säästyy vielä takaiskulta.

JyTy jatkaa hyvää otettaan. Tonteilla käy sekä Lehtonen että kulmasta Niko Nauholz, mutta kello ei kilahda ennen kuin 25:n minuutin jälkeen, jolloin muutaman terävän syötön jälkeen Jesse Kurokallio pääsee virittelemään rangaistusalueen rajalta siihen malliin, että palloa kerätään maalin sivuverkoista. JyTy siirtyy ansaitusti johtoon.

MaPS heräilee hiukan ja kierroksetkin nousevat. JyTy saa kuitenkin hyydytettyä MaPS:n hetkellisen momentumin ja peli palaa jälleen alkuperäisille uomilleen. Niillä se jatkaa myös toisen puoliajan alun, vaikka useampi odotti MaPS:lta väkevää rynnistystä. Lehtosista Henrillä jalka liikkuu toisellakin puoliajalla siihen malliin ja peliä eteenpäin vievät syötöt napsuvat kliinisesti sen verran kohdilleen, että ”Pänä” joutuu varmasti loppuviikon pysyttelemään piilossa sen varalta, että José Riveiron metsästysseura hakee lisäremmiä Ilves -jahtiin.

Tunnin pelin jälkeen JyTy alkaa saamaan ottelupalloja. Peetu Savolainen vapauttaa Oskari Lehtisen laidalta, mutta vielä ei osu. Lisäksi JyTy pääsee useamman kerran katkomaan MaPS:n pelinrakentelun heti alkuunsa ja kääntämään katkoista vastaiskuja, joissa on maalinaihioita yhdelle puoliajalle kerrakseen. Lopulta MaPS:n puolustukselle tulee painajaismainen syöttöhassi, jonka Behanna haistaa ja ikään kuin sivelläkseen suolaa haavoihin ottaa aikansa ennen kuin nostaa toisen pölkyn pinoon. No näitä sattuu ja haavoittunut punnerretaan takaisin peliin kapteeni Jari (ei missään nimessä Kari) Oksasen johdolla.


Fadi Behanna ottelupallolla

MaPS heittää taas Hagelbergin Aatun toppariosastolta piikkiin, mutta JyTy on vainunnut selvästi avausvoiton eikä päästää maskulaisia sillasta. Pientä kyläkokousta saadaan aikaiseksi ja korttia viuhuu puolin ja toisin. Jouluinenkin versio nousee lopulta Salim Gouchamille, mutta siinä vaiheessa peli on jo lisäajalla ja JyTyn kauden avausvoitto vatsan mitalla maaliviivan yli.


Yläkentän kyläkokous

Viini: santsikierros samaan kuppiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti