Sivut

maanantai 2. elokuuta 2021

FC Inter-FC Honka: hämmästytti ja kummastutti

Hiostavat illat ovat väistymään päin. Pumppaan pari matsia naisten olympiafutista alle ennen iltapäivää Veritaksella. Hongalla on alla putoaminen europeleistä ja espoolaisten kausi on muutenkin ollut hankala. Kaikki soljuu ihan hyvin ennen kuin Interin kokoonpano lävähtää pupilleille. Ei sillä, etteikö valitulla kokoonpanolla voitaisi voittaa ja menestyä, mutta fläpin magneetit vaikuttavat saaneensa paikkansa enemmän pakon sanelemana kuin suunnitelman mukaan. Toki oman kutkutuksensa otteluun tuo se, että ennen peliä pääsee testaamaan omaa seuratietämystään arvailemalla, miten tällä kokoonpanolla pelataan. Mielen päälle puskee väkisinkin myös sellainen ajatus, että tänään kolmeen pinnaan tarvitaan vähintään samanmoinen möhkäle maaleja.


Noah Nurmi ja Lassi Järvenpää pyörittivät peliä Interin puolustuksessa

Inter pistää palloa hyvin liikkeelle ja Hongan satunnainen prässi rispaantuu helposti. Rumpu paukkuu ja Inter saa katkottua peliä joka puolella kenttää ja pääsee suihkimaan vauhdilla Hongan maalia kohti. Inter pääsee hyville sektoreille ja lopulta Juho Hyvärisen nappikeskitys laskeutuu Hongan tornien väliin. Matias Ojala venyttää ensimmäisenä palloon. Tim Murray venyttää palloon Ojalan jälkeen ja sitten Aleksi Paananen syöksee paluupallon maaliin.

Peli menee sadunomaisen puolelle, kun Alejandro Sanz löytää oikealta laidalta Ojalan. Ojala pistää pallon boksiin Benjamin Källmanille, joka pudottaa parilla kosketuksella takaisin Sanzille. Sanzin sijoitus lentää Murrayn hämähäkkiverkon läpi ja Inter johtaa jo 2-0 puolen tunnin pelin jälkeen. 

Ottelu on Interin kannattajan näkökulmasta jopa liian hyvää ollakseen totta. Interin puolustuslinjan ja keskikentän veivaus säteilee positiivisesti sekä hyökkäyskolmanneksella että tulostaululle asti. Samaan aikaan Honka on yllättävänkin passiivinen, vaikka Interillä on poikkeusajan -kokoonpano sisässä.

Illuusio ehtii vielä särkyä ja ilkeä äitipuoli astua Veritakselle ennen kuin peli puhalletaan puoliajalle. Niklas Pyyhtiä kivittää Edmund Arko-Mensahin boksin reunalta irti. Arko-Mensah tyhjentää pöydän ja yllättää palttiarallaa kaikki paikallaolijat vihaisella kudilla, joka pienestä kulmasta kolahtaa maalin sivuvallista pussiin asti.


Illuusiota särkemässä

Edmund Arko-Mensah vastasi Hongan avausmaalista

Inter tulee toiselle puoliajalle hieman vapaalla vaihteella ennen kuin peli lähtee vaeltelemaan päästä päähän. Kolmatta ratkaisevaa maalia koitetaan leimata Ojalalle pian toisen puoliajan alkamisen jälkeen, mutta Murray venyttelee jälleen. Inter saa pitkiäkin syöttöketjuja virkattua toisella puoliajalla ja Hongalla on vähältä piti -tilanteita ennen kuin susi viimein koputtaa ovelle.

Honka ehtii pyöritellä pakkaansa neljän pelaajan verran ennen kuin Pyyhtiä ilmeisesti derby-hengessä (olipa kerran) kostaa Roope Kantolan perjantaiset tekoset. Pyyhtiä hiippailee boksin tuntumaan Anthony Annanin selän takaa. Annan vastaa muuttuviin olosuhteisiin pitkällä liu’ulla, mutta Pyyhtiä pyöräyttääkin kompassin nokan Otso Koskisen syötöstä toista kulmaa kohti ja kulmaan putoaa myös Pyyhtiän sutaisu. Inhottavalla tavalla ja ”mitä minä sanoin” -meiningillä peli on yhtäkkiä tasan.

Hongan paikalle saapunut mobi saa nauttia sekä yli tuhatpäisestä yleisöstä että komeasta comebackista. Kotijoukkueelle kannattajineen jää omat hämmästyksensä ja kummastuksensa koko ottelusta, joka osin vaikutti jonkinlaisen hullun tiedemiehen kokeelliselta tutkimukselta. Toki olosuhteet olivat, mitä olivat ja Inter tuntuu peli toisensa jälkeen palaavan koko kauden vedenjakajalle.


Takaisin vedenjakajalle

Kotimatkalla taistelupari kertoo toivoneensa 10-1 -tulosta. Pistetään homma sitten perhefutiksessa taas hänelleen ennen kuin reissataan Valkeakoskelle.

 Viini: nopea puraisu, jälkimauton

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti