Sivut

lauantai 21. elokuuta 2021

FC Inter-Ilves: Petterin verran parempi

Turussa lähdettiin varovaisen toiveikkaasti Ilves -jahtiin Veritakselle. Melkoisessa myllerryksessä olleet Turun sinimustat vaikuttivat päässeen voiton päähän siitä bingosta, joka värjäisi taivaan taas sinimustaksi ja päästäisi auringon paistamaan kannattajilleen. Tavallaan voidaan todeta, että Inter on viimeisen kahden kauden aikana lellinyt ja hellinyt kannattajiaan niin pakkaamalla palkintokaappiin jalometallia kuin pelaamalla hyvää futista. Siksikin kannattajien odotuksetkin vaikuttavat nousseen eksponentiaalisiksi ja vastoinkäymiset iskevät nopeasti ja lopullisen tuntuisesti kuin pienet maailmanloput. AC Oulu matsi oli pelillisesti jo varsin hyvä ja oli puhdasta jalkapallojumalien ivaa, että Inter palasi Turkuun tappio niskassaan. Juuri valmentajansa kilometritehtaalle laittanut Ilves kotona vaikutti sopivalta vastustajalta momentumin kääntämiseen.

Ennen ottelua Mika Ojala nostettiin ansaitusti Inter -legendojen joukkoon. Siinä oli myös tarun hohdetta, kun Petteri Forsell puki ensimmäistä kertaa sinimustan paidan päälle eikä ensiesiintyminen jättänyt varmasti ketään kylmäksi, ellei joku nyt sitten satu asumaan iglun kulmassa täyteen jäähän tuutatussa pakastimessa.


Inter -legenda Mika Ojala 

Aurinko paistaa kuumasti ja takkeja nostellaan harteilta. Inter nappaa identiteettinsä mukaisesti pallon hallintaansa. Forsell pistää ensimmäisen syötön nätisti omilleen. Se on hyvä alku Interin ja Forsellin vielä määrittämättömän pituiselle matkalle. Ilves ryhmittyy suosiolla omalle kenttäpuoliskolleen ja jää passiin. Kannattajakatsomon sinfonia jyrisee tavallista mahtipontisemmin. Vartin pelin jälkeen Forsell järkkää ensimmäisen paikan Aleksi Paanaselle, mutta uuni ei vielä ole tarpeeksi lämmin ja antava: Rasmus Leislahti ottaa olkapäätorjunnan.

Vartti edellisestä ja Forsell-Alejandro Sanz-Timo Furuholm trio pyörittelee pallon sellaiselle ruohoneliölle, josta Furuholm lähtee kotiuttamaan: pallo riman kautta yli. Interillä pelaajat ja pallo liikkuvat hyvin. Forselilla vaikuttaa olevan aika vapaa rooli hakea palloa ja edistää peliä eri puolilla kenttää, ja vaikka tämä meinaa nyt kirjoittajan puolelta mennä aivan fanitukseksi, niin Forsell tekee myös hyviä ja Interin peliä edistäviä ratkaisuja sarjana. Interin maali antaa vielä ensimmäisen puoliajan odotuttaa itseään, mikä ainakin epäilevän Tuomaan hatulla ajateltuna saattaisi tarjoilla Ilvekselle jonkin onnekkaan pompun. Etenkin kun Ilveksen harvakseltaan lähteviin hyökkäyksiin tulee ensimmäisen puoliajan lopussa jonkinlaista säännönmukaisuutta.


Taikuri#14 työssään

Pomput on kuitenkin varattu stadionin sisätiloihin vieville rappusille. 0-0 -tilanne ei tunnu paljon tauolla vaivaavan, vaan kioskien jonot kaartuvat pitkinä muodostelmina pitkin Veritaksen käytäviä. Kahvin lisäksi omaa sydänalaa lämmittää vielä happihyppelyn ajan Rick Kettingin ensimmäisen puoliajan lopulla tekemä väkevä nousu, jonka päätteeksi Inter jäi enää hiuskarvan päähän avausmaalista. Kuviossa saattaisi olla jotain aihiota myös pimenevien syysiltojen matseihin.


Rick Kettingin jääminen Interiin oli myös juhlan aihe

Jostain syystä Honkakin haluaa tulostaulun kulmasta käydä toteamassa asioiden laidan ennen kuin Forsell-Paananen -akseli tarjoilee toisen puoliajan alussa taikinapalaa Furuholmille. Kuti suhahtaa edelleen ohi.

Myös FC Honka menossa mukana

Ilveksen kannattajakatsomossa tänään hiukan rauhallisempaa

Ilves nostaa hetkellisesti prässiään ja saa pienoista otetta peliin ja Interin maalin edessä järjestetään muutamat Keravan kollit, mutta Interin puolustusseinämä pitää, ja kun lopulta ottelun tarinan näkymätön muste löyhytellään näkyväksi, on loppuratkaisu täyttä klassikkokamaa. Forsell heittää ensimmäisen berliininmunkin Furuholmille, joka pursottaa hillon takatolpalta leivokseen ja Inter siirtyy johtoon. Seuraava uunilämmin lähtee Forsellin lapikkaasta vaihdosta ammattiaan kentälle harjoittamaan tulleelle Källmanille, joka sulattaa kuorrutteen päällään juoksulinjalleen ja sokeroi rapean taikinan palan nurmea pitkin ja Leislahden längistä sinne, minne se kuuluukin: 2-0

Pirskeet ovat valmiit ja mehut pöydässä. Tuomari päättää pelin. Inter on palannut.


Tätä hetkeä on Turun sinimustalla puolella odotettu


Viini: jälkiruokaviiniEi kommentteja:

Lähetä kommentti