Sivut

perjantai 28. helmikuuta 2020

FC Inter-TPS: tervetuloa derbyt


Kun haen lapsille eväitä illan harrastuksia silmällä pitäen, näen Suikkilan K-Marketin edessä saman herrasmiehen kuin ennen Honka-matsia. Kaulassa on sinimusta huivi, kuten aina.

-Huomenna on sitten pelipäivä!, huikkaan
-Missä se nyt olikaan. Hallissa vai ulkona?
-Hallissa
-Niin ja se oli loppuunmyyty?
-Kyllä, se on loppuunmyyty
-No ei sinne sitten varmaan kannatta lähteä. Ei sieltä varmaan saa lippuja enää sieltäkään
-Eipä sieltä varmaan saa. Ruutu+ taitaa näyttää matsin
-Miksi ne nyt siellä pelaa eikä ulkona. No menen sitten katsomaan, kun oikeat matsit on.

Itse onnistuin kanssa jahkailemaan lippujen hankinnan ja kylään saapuvien vieraiden välillä siten, että silmille pomppasi lopulta ”matsi on loppuunmyyty” -tiedote. Se tekee samalla sekä pettyneeksi että iloiseksi. Turun derbyt palaavat Suomen jalkapallopääkaupungin kilpafutiskartalle taas tällä kaudella ja ensimmäinen koenäytös tempaisee jo mukaansa kuplahallillisen futiksen ystäviä.

Kun LähiTapiola -areenan vihreät kentän ja katsomotilan erottavat verkot heilahtelevat ja vaalea kupu kaiuttaa kannatushuutoja pitkin turkulaista futisjuhlaa, on FC Inter varmistanut Suomen Cupissa jo jatkopaikan ja TPS tarvitsee vähintään pinnan, jotta sen ei tarvitse jännittää illan ifkoiden -matsin lopputulemaa. Molemmat joukkueet ovat rakennusvaiheessa ja viimeisimmät sopimusuutiset putoilivat mustavalkoiseen postiluukkuun, kun saapasmaasta (ilmeisesti eksynyt) kirjekyyhky pudotti Tehe Olawale ja Masahudu Alhassanin -nimillä kirjaillut kuoret nokastaan. Sinimustalla puolella viehettä lennätetään Koperin rannoilta ja haaveillaan siitä, että Triestenlahdelta nykisi kyytiin jo kerran rannalle nostettu slovenialainen jalokala.

Interin peli-identiteetti on jo viime kaudelta tutuksi tullut, vaikka muutama palikka onkin vaihtunut. TPS on kirjoittajalle vielä tältä kaudelta kääntämätön kortti muutamaa kuvaputkesta tullutta välähdystä lukuun ottamatta. Otteluun liittyvä toiseksi hartain toive on, että kuplahallin alipaineistama miljöö saa pelin intensiteetin puolesta kipinät lentämään nyt, kun Suomen Milanon futisskene on ottamassa heliumia alleen. Viimeiset derbymuistot ovat itselle jääneet mieleen hieman vettyneinä. Nyt olisi hyvä aika läikyttää taas tulilientä ihmisten sydämiin.

Viinikuvaus: valikoimaan palautettu lupauksia herättävä  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti