Sivut

lauantai 1. helmikuuta 2020

FC Inter – Esport Honka: kyllä täällä tarkenee


Pari plussa-astetta ja mukavasti vihmova tuulisen räntäsateinen sää ottivat vastaan futisfanien sen gladiaattoriosaston, joka oli valmis uhmaamaan flunssapöpöpöjä nähdäkseen kotimaista huippufutista Kupittaa 5:sen tekonurmella. Väliaikaisesti rakennetulla sisäänkäynnillä yritti useampikin puhua itseään sisään, koska olihan tapahtuma kiikun kaakun mallia ”sisäänpääsymaksullinen”.

Pukukoppiparakeista oli saatu kätevästi kahviotilat tehtyä, jonka edessä höyrysivät makkarakojun grillimakkarat ja ihmiset kietoivat sormiaan kahvikuppien ympärille, jotta saivat pidettyä näppinsä lämpimänä. Vihertävän kenttää ympäröivän aidan reunalle ja puisiin katsomoihin riitti ihan kohtalaisesti porukkaa, ja olihan Espoosta lähtenyt myös pienehkö kannattajaryhmä pällistelemään Suomen Cupin koitosta.

FC Interin ja Esport Hongan -matsi käytiin sateisella Kupittaa 5:lla


Inter tuuletti kokoonpanoaan reilusti. Pelimuodostelma vaihtui edellisen pelin 3-4-3:sta 3-5-2:een. Avaukseen uusina rynnivät Martti Haukioja, Noah Nurmi, Anthony Annan ja Rodney Klooster. Matias Ojala nousi laiturin roolista Timo Furuholmin rinnalle piikkiin. Alvaro Muniz, Aleksi Paananen ja Anthony Annan miehittivät keskikentän keskustaa.

Inter siirtyy jo ottelun alkupuolella johtoon Hongan puolustuksen hölmöillessä oman puolustusalueensa laidalla. Sinimustien kestokonna Furuholm haistaa paistin, nappaa palloon vihreäpaitaisten pakistolta ja lämmittää uunin takakulman tyylikkäällä viimeistelyllä.

Inter on ensimmäisellä puoliajalla muutenkin niskan päällä. Erityisesti sinimustat pääsevät edistämään peliään Rodney Kloosterin laidalta, joskin oikein vaarallisille paikoille se ei pääse. Interin prässätessä ottelun  parhaimmistoon lukeutunut Aleksi Paananen nousi myös toisuvasti keskikentän keskustasta häiritsemään Hongan pelin avaamista. Interin keskikentän kolmikon peli sujui myös lupauksia herättävästi eli 3-5-2 jäänee myös tulevan kauden pelikirjaan yhtenä taktisena variaationa.
Peli puhalletaan 1-0 tilanteessa tauolle. Katsojat hakeutuivat lämpimien soppien ja einesten ääreen.


Anthony Annan pelasi perusvarmaa peliä ja Rodney Klooster oli yksi ensimmäisen puoliajan näkyvimpiä hahmoja

Katsomot eivät toiselle puoliajalle täyty samaa tahtia kuin ensimmäiselle. Kankaat lävistävä takasade sai varmasti osan ihmisistä luovuttamaan tällä erää. Kurahousut tai pilkkihaalarit olisivat saattaneet olla ihan validi ratkaisu jalkapallonautinnon takaamiselle. 

Sade yltyy.

Matias Ojala ja Alvaro Muniz juonimassa vaparia. "Kokeile suoraan" oli yleisöstä kuulunut vinkki


Pelin kuva muuttuu siten, että Honka pitää palloa ja Inter vetäytyy. Näennäisestä pallonhallinnasta huolimatta Honka ei pääse vaarallisille paikoille. Inter on vastahyökkäyspelissään Honkaa vaarallisempi ja erityisesti Furuholm häärää pirteästi Hongan pakkien kiusana. Maalinteon vaikeuden tuskastuttamana ja viileästä ilmasta huolimatta, Hongan valmentaja Vesa Vasara käyttää lämpömittaria punaisen puolella ja ottaa keltaisen suunsoitosta. Yleisesti ottaen siististi edistyvässä pelissä toinen linjatuomarikin jakaa kehuja pelaajilla tilanteissa, joissa ei rikkeitä tapahdu.

Honka piti palloa toisella puolajalla

Vesa Vasara tuskaili tehotonta hyökkäyspeliä


Astelemme lätäköitä väistellen parkkipaikkaa kohti, kun peli puhalletaan päätökseen ja Inter voittaa ottelun.

Viinikuvaus: läpimärkää ja sinimustana hehkuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti